Közélet

Szeged a legnépszerűbb belföldi turisztikai célpontok között

Szeged a legnépszerűbb belföldi turisztikai célpontok között

2013. szeptember 5., csütörtök
Szeged a legnépszerűbb belföldi turisztikai célpontok között

Egyre kevesebben utaznak el egy egész hétre nyaralni, a magyarok többsége csak 3-4 éjszakára foglalt belföldi szállást az idei nyáron, ami 50 ezer forintba került, minden ötödik szállóvendég SZÉP-kártyával fizetett, a legnépszerűbb úti cél Siófok volt, de Szeged is nagyon népszerű - közölte saját adataira hivatkozva a szallas.hu, az ország legnagyobb szállásfoglaló internetes oldala csütörtökön az MTI-vel.

A magyarok kétharmada csak hosszú hétvégére foglalt szállást az idei főszezonban, a tehetősebbek is inkább többször, de rövidebb időre utaznak el - áll a közleményben. Nyáron mindig az apartmanok és vendégházak keresettebbek, idén például csak a nyaralók 40 százaléka választott valamilyen szállodát. A szallas.hu statisztikája szerint a legtöbben Budapestről utaztak nyaralni, a főváros után Debrecen, Győr, Miskolc, illetve Szeged adta a legtöbb belföldi vendéget. Budapest a legnépszerűbb célpontok listáján a hetedik helyen áll, a nyár legnagyobb nyertese a balatoni régió volt: a foglalások alapján a legnépszerűbb utazási célpontok közül tízből öt itt volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.