Sport

Román-magyar: Sima vereség Bukarestben, távolodik a pótselejtező (FRISSÍTVE)

Román-magyar: Sima vereség Bukarestben, távolodik a pótselejtező (FRISSÍTVE)

2013. szeptember 6., péntek
Román-magyar: Sima vereség Bukarestben, távolodik a pótselejtező (FRISSÍTVE)
Labdarúgás - Vb-selejtezõk - Románia-Magyarország

A magyar labdarúgó-válogatott kilátástalan játékkal rendkívül sima, 3-0-s vereséget szenvedett péntek este Bukarestben a románok vendégeként világbajnoki selejtezőmérkőzésen. Ezzel távolabb került a pótselejtezőt érő második hely megszerzésétől.

A magyar szurkolók "ki nem ugrál, büdös román" rigmussal, illetve "cigányozással" hergelték magukat a rendkívül fontos összecsapásra, de a házigazdák oldaláról sem maradt el a válasz, "kifelé, kifelé, a magyarokkal az országból kifelé" hangzott a legtöbbször. A kölcsönös tisztelet hiányzott, a románok elképesztő füttykoncertet adtak a magyar himnusz alatt, válaszul a vendég drukkerek háttal állva tüntettek a román himnusz közben. Szinte el sem kezdődött a mérkőzés, amikor a románok már vezettek, igaz, Marica góljához Guzmics elképesztő hibája is kellett. Ettől megzavarodott a magyar csapat, de ezt a románok egy darabig nem használták ki. Bő negyed órának kellett eltelnie ahhoz, hogy Egervári Sándor együttese rendezze sorait, de a találkozót így is a hazaiak irányították, volt, hogy egy percig passzolgatták körbe a magyar játékosokat. A 31. percben egy távoli bombából növelték előnyüket a románok, a hazai ultrák - akik a kapujuk mögött helyezkedtek el - ennek már nem igazán örülhettek, a rendőrség ugyanis kiszorította őket a szektorukból. Egervári Sándor nem várhatott a változtatással, védekező középpályását, Korcsmárt irányítóra, Hajnalra cserélte. A fordulást követően sem változott a játék képe, a románok kedvükre adogattak, nem erőltették a támadásokat. A magyarok ritmustalanul futballoztak, a párharcok jelentős részéből vesztesen kerültek ki. A 68. percben Stancu dönthette volna végleg el a három pont sorsát, egyedül vezethette Bogdánra a labdát, de a magyar kapus óriási bravúrral hárított. Néhány pillanattal később ismét csak rajta múlt, hogy nem született meg a házigazdák harmadik gólja. A magyar csapat a hajrára sem tudott kellőképpen felpörögni, ráadásul Tanase is betalált, így a vendégek kilátástalan játékkal, sima vereséget szenvedtek. A románok a győzelmükkel megelőzték a magyarokat, s a második helyre léptek előre a D csoportban. Egervári Sándor együttese - amelynek hátránya így két pont a románokkal szemben - kedden az észt csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban. A magyar válogatott több mint 32 éve nyeretlen a románok ellen, ráadásul idegenben csaknem ötven éve nem tudott győzni.

Románia:

Cirpian Tatarusanu - Alexandru Matel, Nicolai Dorin Goian, Vlad Chiriches, Razvan Rat - Alexandru Bourceanu, Mihai Doru Pintilii - Gabriel Torje (Cristian Tanase, 58.), Bogdan Stancu, Alexandru Maxim (Adrian Popa, 64.) - Ciprian Marica (Ovidiu Hoban, 79.)

Magyarország:

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Lipták Zoltán, Kádár Tamás - Koman Vladimir (Szabics Imre, 85.), Korcsmár Zsolt (Hajnal Tamás, 34.), Varga József (Lovrencsics Gergő, 68.), Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám, Böde Dániel

I. félidő:

2. perc: Guzmics óriásit hibázott, utolsó emberként Maricához passzolt, a klub nélküli támadó így egy az egyben vezethette Bogdánra a labdát, és könnyedén passzolt a kapu bal oldalába (1-0). 31. perc: Koman labdavesztését követően lendületből indulhattak a románok, Marica kapott egy indítást, a 16-oshoz érve visszakészítette a labdát Pintiliinek, ő pedig elképesztően nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. A labda a felső kapufát érintve vágódott a hálóba (2-0).

II. félidő:

88. perc: Tanase lépett be a 16-oson belülre, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.