Sport

Női futball: a listavezető vizitál a SZAK-nál

Női futball: a listavezető vizitál a SZAK-nál

2013. szeptember 27., péntek
Női futball: a listavezető vizitál a SZAK-nál
astraszak_11_szzs

Az eddig százszázalékos Astra-Persecutor FC csapatát fogadja szombaton a Szegedi AK a női labdarúgó NB I alapszakaszának 7. fordulójában.

A számmisztika bűvöletében elmondható,

Cserenkó Szabolcs

tanítványai pokoli formában vannak, az eddig eltelt 6 kör alatt 6 pontot gyűjtve a 6. pozíciót foglalják el a tabellán. Bár a Honvéd elleni kiütéses győzelem, és a két héttel ezelőtti, UTE elleni siker éppen a két legyőzött elé sorolja a szegedi lányokat, nem szabad elmenni a mellett a tény mellett, hogy az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal szemben kevésbé megy jól Zimányi Kovács Anikóék szekere. Márpedig szombaton a listavezető Astra látogat a Felső-Tisza parti stadionba, az eddigi 6 fellépésen 6 találatot jegyző

Sümegi Éva

vezette vendégek minden eddigi meccsüket megnyerték, még a Bajnokok Ligája résztvevő MTK sem tudott pontot csenni tőlük. „Az eddig hibátlan Astra látogat hozzánk, persze, győzelmi esélyekkel érkeznek, mi viszont mindenképpen meg szeretnénk nehezíteni a dolgukat. Bízom a lányok hozzáállásában, ha elég motiváltak leszünk, és agilisan, harcosan futballozunk, akkor elérhetünk egy számunkra kedvező eredményt. A keretben mindenki egészséges, ettől függetlenül lesznek hiányzóink, őket az ifjúsági csapatból felhívott fiatalokkal tudjuk majd pótolni, akik nagyon szépen dolgoztak az elmúlt hetekben és látszik rajtuk a fejlődés és az akarat” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Cserenkó Szabolcs, a csapat trénere. Az általa említett hiányzók között található

Patocskai Rita

,

Hethési Kinga

és

Baksa Kata

is, helyüket

Koncz Bernadett

és

Burányi Boglárka

veheti át a hétvégére. Az előző idényben négy alkalommal találkozott egymással a SZAK és az Astra, kétszer az alapszakasz és kétszer a felsőházi rájátszás során, mindannyiszor az utóbbi gárda örülhetett győzelemnek a lefújás után. Utoljára június 15-én, az Etelka soron randevúztak, akkor

Szil Tünde

büntetőjével még ugyan a hazaiak szereztek vezetést, azt követően azonban négy góllal terhelték meg

Dombó János

tanítványai

Földesi Lilien

kapuját. Minden jel arra mutat tehát, egyáltalán nincs könnyű helyzetben a Szegedi AK, így minden szurkolójukra szükségük lehet Zimányi Kovács Anikóéknak szombaton.

A Szegedi AK várható összeállítása:

Gula E. - Harcel B., Kardos B., Lévai N., Lipták L., Szalai Á., Szil T., Zimányi Kovács A., Nagy Dzs., Kasznár A., Végh E.

Emlékeztetőül legutóbbi mérkőzésükön (2013. június 15.):

Szegedi AK – Astra-Bíró Kert FC 1-4 (1-3)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, fű2, 100 néző. Vezette: Balázs (Kis, Míg)

SZAK:

Földesi (Hargas 46′) – Miklós, Kardos, Lipták, Szalai, Lévai, Harcel (Patocskai 35′), Szil, Zimányi-Kovács, Baksa, Végh (Nagy Dzs. 67′).

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Astra:

Kovács K. – Megyes, Pincze, Kakuszi, Gyöngyösi, Fogl, Szabó B., Godvár, Vidács, Sümegi, Szekér.

Vezetőedző:

Dombó János.

Gól:

Szil (7′ – tizenegyesből), ill. Megyes (17′), Fogl (19′), Sümegi (22′, 79′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.