Egészség

Mintegy hétszáz gyógyszer ára csökken októberben

Mintegy hétszáz gyógyszer ára csökken októberben

2013. szeptember 13., péntek
Mintegy hétszáz gyógyszer ára csökken októberben
gyogyszertar02_gs

Csaknem hétszáz gyógyszer ára csökken átlagosan 13,5 százalékkal október 1-jével a legújabb gyártói vaklicit eredményeként - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) az MTI megkeresésére.

A tájékoztatás szerint 686 készítmény ára mérséklődik, jelentős lesz az árcsökkenés az altatók, nyugtatók, a savlekötők és fekély elleni gyógyszerek, valamint az antidepresszáns készítmények esetében. Csökken egyes asztma és epilepszia elleni szerek ára, és kevesebbet kell fizetni a csontbetegségek kezelésének gyógyszereire is. Az úgynevezett vaklicites eljárást két éve vezették be a gyógyszertámogatásba való befogadásnál. Ennek lényege, a gyógyszergyártók úgy licitálnak, hogy nem látják, mekkora összegért kínálják konkurenseik az egyes készítményeket, így nagyobb árverseny révén nagyobb árcsökkentés érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.