Sport

Kosárlabda: Vásárhelyen is nyert a Szedeák + FOTÓK

Kosárlabda: Vásárhelyen is nyert a Szedeák + FOTÓK

2013. szeptember 25., szerda
Kosárlabda: Vásárhelyen is nyert a Szedeák + FOTÓK
hodmezovasarhely_szedeak09_gs

Utolsó szezon előtti felkészülési mérkőzését is megnyerte a Naturtex-SZTE-Szedeák, Csorvási Milánék a másodosztályú EnterHód Vásárhelyi KS otthonában diadalmaskodtak 89-70-re.

Az első negyedben még tartották magukat a hazaiak, bár

Csorvási Milán

és a sérüléséből visszatért

Branko Jereminov

vezérletével eleinte magabiztosan tartotta az előnyt a Szedeák (10-13).

Mócsai

és

Marinkovic

kosara révén ugyan még fordítani tudott a Vásárhely, de

Elek András

tanítványai ekkor álltak vezetésre a mérkőzésen utoljára (14-13). 16-16-nál

Bonifert Domonkos

időt kért, hogy több agresszivitást követeljen játékosaitól, akik a javallatot megfogadva fokozatosan léptek el a vendéglátóktól. Az első tíz perc után még ugyan még csak három pont volt a különbség, a második negyedet viszont már kilenccel nyerte a Szedeák, köszönhetően például a pár perc erejéig csapatát a saját hátára vevő Csorvási Milánnak, aki négy kosarat dobva egymás után, alaposan megkeserítette a sárga mezesek életét (36-42). A második félidőben hamar kipontozódott az addig a vásárhelyiek egyik legjobbjának számító Mócsai Milán, és bár a rutinos irányító,

Drahos Gábor

mindent megtett, hogy egykori munkaadója dolgát megnehezítse, a hazaiakban nem volt meg a kellő lendület, hogy az egyébként helyenként álmosan játszó szegedieket megszorongassák. Bonifert Domonkos igyekezett minél több lehetőséget adni fiatal játékosainak, akik ezt kosarakkal hálálták meg, míg a túloldalon az általában együttese legjobbjai között számon tartott

Vas Péter

későn talált magára, mind a 11 pontját az utolsó negyedben szerezte. A végeredmény 70-89 lett a mérkőzésen sokszor nem elég meggyőzően játszó Szedeák javára. Jono Levyéknek ez volt az utolsó felkészülési találkozójuk a szezonrajt előtt, október 5-én már bajnoki mérkőzésre hivatalosak, az ellenfél pedig a Pécsi VSK-Pannonpower csapata lesz idegenben, az NB I/A alapszakaszában.

Felkészülési mérkőzésen:

EnterHód Vásárhelyi KS - Naturtex-SZTE-Szedeák 70-89 (21-24; 16-25; 16-20; 17-20)

Hódmezővásárhely, 50 néző. Vezette: Nyilas István, Bartucz Csaba.

Hódmezővásárhely:

Drahos G. 18/9, Czibere Z. 4, Vas P. 11/3, Mócsai M. 10, Gruda G. 6

Csere:

Kukla Zs., Szilágyi L., Rostás I. 8, S. Vejinovic 3/3, M. Marinkovic 10/3, Rostás G.

Vezetőedző:

Elek András.

Szedeák:

B. Jereminov 16/12, J. Levy 15/3, Kiss Zs., J. Williams 4/3, Csorvási M. 14

Csere:

Molnár B. 2, Vida M. 4, Varga Z. 1, Csorvási L. 7, Varga D. 6, Miscevic N. 11/3, Wirth Á. 9/3

Vezetőedző:

Bonifert Domonkos.

Kipontozódott:

Mócsai. Elek András:

„Annyi a mai meccs tanulsága, hogy van néhány játékosom, akit nem lenne szabad játszatni. Sajnos, egy jobb csapat ellen nem lehet ennyire fegyelmezetlenül kosarazni. A lepattanókat nem gyűjtöttük be elegendő arányban, a dobószázalékunk pedig egészen nevetséges volt.”

Bonifert Domonkos:

„Javulnunk kell a védekezésben, elsősorban az agresszivitást hiányoltam a játékosaimból. Gondok voltak a kommunikációval is. A fiatalok viszont kifejezetten jól helyt álltak az utolsó két negyedben. Van tíz napunk a szezonkezdetig, sok mindenen finomítani kell még.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.