Sport

Kajak-kenu: Sík Márton is tiszteleg egykori edzője emléke előtt

Kajak-kenu: Sík Márton is tiszteleg egykori edzője emléke előtt

2013. szeptember 5., csütörtök
Kajak-kenu: Sík Márton is tiszteleg egykori edzője emléke előtt
sikmarton2

A hétvégi felnőtt országos bajnokságon két versenyszámban hirdetik meg a rendezők a Séra Miklós Emlékfutamot. A K-2 200 és a K-4 200 méteres szám győztesei a legendás edző emléke előtt tisztelegve különdíjban részesülnek.

Az idei emlékfutam szervezője

Séra Miklós

talán legkedvesebb és mindenképpen legsikeresebb tanítványa, a kétszeres olimpiai bajnok

Horváth Gábor

és a világbajnoki ezüstérmes

Sík Márton

, aki szintén versenyzője volt a sikeredzőnek. A két kajakos számára különösen fontos, hogy a sportág megőrizze Séra Miklós emlékét. "Szerintem nemcsak nekünk, hanem a sportág számára is nemes feladat, hogy megőrizze azoknak az embereknek az emlékét, akik hosszú időn keresztül jelen voltak és marandót alkottak kajak-kenuban" – mondja Sík Márton, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE versenyzője. "Miki bácsi ilyen ember volt, ezért az elmúlt évekhez hasonlóan az idei magyar bajnokságon is a K-2 200, illetve a K-4 200 méter döntőjét, mint Séra Miklós Emlékfutamot rendezzük meg, ugyanis Miki bácsihoz edzőként talán ezek a számok álltak a legközelebb." Szolnokon, az országos bajnokságon mindkét szám győztese Séra Miklós arcképével gravírozott serleget kap, valamint a szervezők „útjára indítanak” egy vándorserleget is a K-2 200 méteres versenyszám győztesei számára. A győztes egységek pénzjutalmat is kapnak: a páros összesen 100 ezer, a négyes pedig összesen 80 000 forintot vihet haza. A két versenyszámban, egykori edzője emléke előtt tisztelegve, Sík Márton is rajthoz áll.

Ob Szolnokon a duisburgi vb-érmesekkel

Huszonnégy egyesület több mint 1100 versenyzője nevezett a péntektől vasárnapig Szolnokon sorra kerülő kajak-kenu országos bajnokságra, amelyen a múlt heti, duisburgi világbajnokságon érmet szerzett sportolók is vízre szállnak. A nevezések alapján a németországi regattán hét arany-, valamint öt-öt ezüst- és bronzérmet szerzett magyar válogatott tagjai közül szinte mindenki rajthoz áll a viadalon, a szurkolók így láthatják többek között a kajakos

Kozák Danutát, Szabó Gabriellát, Kovács Katalint, Douchev-Janics Natasát, Kökény Rolandot

és

Dombi Rudolfot

illetve a kenus

Vajda Attilát, Vasbányai Henriket

és

Mike Róbertet

is. A klubok pontgyűjtése miatt a versenyzők nem feltétlenül a megszokott egységekben indulnak, így ezúttal például Kovács és Janics vagy Dombi és Kökény sem alkot egy duót. Az ob-n pénteken az 1000, szombaton az 500, vasárnap pedig a 200 és 5000 méteres versenyeket rendezik. A döntők az első két napon egyformán 15, a zárónapon pedig 12 és 14.30 órakor kezdődnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.