Kajak-kenu: Sík Márton is tiszteleg egykori edzője emléke előtt

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sikmarton2A hétvégi felnőtt országos bajnokságon két versenyszámban hirdetik meg a rendezők a Séra Miklós Emlékfutamot. A K-2 200 és a K-4 200 méteres szám győztesei a legendás edző emléke előtt tisztelegve különdíjban részesülnek.

Az idei emlékfutam szervezője Séra Miklós talán legkedvesebb és mindenképpen legsikeresebb tanítványa, a kétszeres olimpiai bajnok Horváth Gábor és a világbajnoki ezüstérmes Sík Márton, aki szintén versenyzője volt a sikeredzőnek. A két kajakos számára különösen fontos, hogy a sportág megőrizze Séra Miklós emlékét.

“Szerintem nemcsak nekünk, hanem a sportág számára is nemes feladat, hogy megőrizze azoknak az embereknek az emlékét, akik hosszú időn keresztül jelen voltak és marandót alkottak kajak-kenuban” – mondja Sík Márton, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE versenyzője. “Miki bácsi ilyen ember volt, ezért az elmúlt évekhez hasonlóan az idei magyar bajnokságon is a K-2 200, illetve a K-4 200 méter döntőjét, mint Séra Miklós Emlékfutamot rendezzük meg, ugyanis Miki bácsihoz edzőként talán ezek a számok álltak a legközelebb.”

Szolnokon, az országos bajnokságon mindkét szám győztese Séra Miklós arcképével gravírozott serleget kap, valamint a szervezők „útjára indítanak” egy vándorserleget is a K-2 200 méteres versenyszám győztesei számára. A győztes egységek pénzjutalmat is kapnak: a páros összesen 100 ezer, a négyes pedig összesen 80 000 forintot vihet haza. A két versenyszámban, egykori edzője emléke előtt tisztelegve, Sík Márton is rajthoz áll.

Ob Szolnokon a duisburgi vb-érmesekkel

Huszonnégy egyesület több mint 1100 versenyzője nevezett a péntektől vasárnapig Szolnokon sorra kerülő kajak-kenu országos bajnokságra, amelyen a múlt heti, duisburgi világbajnokságon érmet szerzett sportolók is vízre szállnak.

A nevezések alapján a németországi regattán hét arany-, valamint öt-öt ezüst- és bronzérmet szerzett magyar válogatott tagjai közül szinte mindenki rajthoz áll a viadalon, a szurkolók így láthatják többek között a kajakos Kozák Danutát, Szabó Gabriellát, Kovács Katalint, Douchev-Janics Natasát, Kökény Rolandot és Dombi Rudolfot illetve a kenus Vajda Attilát, Vasbányai Henriket és Mike Róbertet is. A klubok pontgyűjtése miatt a versenyzők nem feltétlenül a megszokott egységekben indulnak, így ezúttal például Kovács és Janics vagy Dombi és Kökény sem alkot egy duót.

Az ob-n pénteken az 1000, szombaton az 500, vasárnap pedig a 200 és 5000 méteres versenyeket rendezik. A döntők az első két napon egyformán 15, a zárónapon pedig 12 és 14.30 órakor kezdődnek.

Előző sztori

Ismét a TIK-ben toboroz a honvédség – kitüntették Ament Balázst

Következő sztori

Ötnapos borünneppel zárul a szegedi fesztiválnyár