Közélet

Jövőre öt hosszú hétvégével tervezhetnek a munkavállalók

Jövőre öt hosszú hétvégével tervezhetnek a munkavállalók

2013. szeptember 2., hétfő
Jövőre öt hosszú hétvégével tervezhetnek a munkavállalók

Jövőre több ünnepnap úgy esik, hogy a karácsonyi hosszabb szünetet is beleszámítva öt hosszú hétvége lesz, az ünnepek körüli szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

A nemzetgazdasági miniszternek a 2014. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelete a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg. A rendelet szerint május 2., október 24. (mindkettő pénteki nap) és december 24. szerda lesz pihenőnap. Ez egészül ki a húsvét- és a pünkösdhétfővel (április 21., illetve június 9.), így összesen öt hosszú hétvégével tervezhetnek 2014-ben a munkavállalók. A pihenőnapokat szombatonként - május 10-én, október 18-án és december 13-án - kell majd ledolgozni. A rendelet kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottak munkarendjére, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókat, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.