Sport

Járőrversenyen mérték össze tudásukat a megye tűzoltói

Járőrversenyen mérték össze tudásukat a megye tűzoltói

2013. szeptember 14., szombat
Járőrversenyen mérték össze tudásukat a megye tűzoltói

A Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség pénteken immár a tizenkettedik alkalommal rendezte meg Makón járőrversenyét.

A verseny a Maros árterében füves, és földes terepen, erdei futópályán, árvízvédelmi töltésen tette próbára a csapatokat. A megye öt hivatásos tűzoltó-parancsnoksága, a szegedi kirendeltség, és a megyei igazgatóság is indított csapatot a közel kilenc kilométeres, akadályokkal megtűzdelt távon. A próbatételek sorában megtalálható volt az átevezés a Maros folyón, a klasszikus tűzoltó akadálypálya palánkkal, gerendával és kúszófolyósóval, amelyet tömlőkkel a kézben kellett teljesíteni, valamint sebesült szállítása, kézigránát célba dobása, továbbá hagyományőrző tűzoltás a régi idők kocsifecskendőjével, amely ma is képes percenként 120 liter vizet célbajuttatni. A Marosparti "Kalandpart" elemei második éve szerepelnek a programban, és a résztvevők körében máris nagy népszerűségnek örvendenek. A folyó felett átívelő kötélpálya nemcsak ügyességet, de bátorságot is kívánt a verseny résztvevőitől, akiknek a mászófal is feladta a leckét. A kellemes, napos őszi időben, szép környezetben jó hangulatú, izgalmas versenyt vívtak a csapatok. A versenyen a szegediek csapata szoros küzdelemben előzte meg a Szentes csapatát, harmadik helyen a házigazda Makó egysége végzett. A díjakat – közte a győztesnek kijáró, megkülönböztető jelzést formázó kupát -

Huszár Tibor

, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és

Balogh Róbert

, a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka adta át. A délelőtti fáradalmak után a program közös ebéddel, és élményekkel teli beszélgetéssel zárult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.