Sport

Fallabda: Európa legjobbjai ellen a szegedi squashjátékosok

Fallabda: Európa legjobbjai ellen a szegedi squashjátékosok

2013. szeptember 3., kedd
Fallabda: Európa legjobbjai ellen a szegedi squashjátékosok
sebokbenedek_2_gs

Az előző szezon honi bajnokaként nemzetközi szinten is megmérettetheti magát az Alp-Favill Tisza Squash SE. A csapat a szeptember 18. és 22. között az olaszországi Riccioneben zajló Bajnokok Ligája tornán szerepelhet.

A kontinens legjobbjai találkoznak az olasz csizma keleti részén, San Marinótól pár kilométerre fekvő városban. Ezen állítást mi sem igazolja jobban, mint hogy a nevezett csapatok kereteiben a világranglistát vezető tíz fallabdás mindegyike megtalálható. Velük kell felvennie a versenyt a szegedi egyesület tagjainak. „Európa topcsapatai megengedhetik maguknak, hogy leigazolják a legjobbakat, nemzeti hovatartozástól függetlenül. Mi kizárólag saját nevelésű játékosokra építkezünk” – részletezte portálunknak

Pápai Miklós

edző. Hozzátette, az európai szövetség összetett szabályozási folyamat révén azért igyekszik biztosítani, hogy a gazdagabb klubok ne kerülhessenek túlnyomó előnybe. Az idei megmérettetésre 28 csapat jelezte részvételi szándékát, ezeket sorolják majd a rendezők a torna első fázisában csoportokba. Az ezekben rendezett körmérkőzéseket követően az elért helyezéstől függően csaphatnak össze az együttesek az egyes helyezésekért. A találkozók összesen négy felvonásból állnak, erősorrend alapján játszik egymás ellen a klubok négy-négy játékosa. A győztes kilétét sorrendben a nyert meccsek, a nyert szettek, majd a szerzett pontok száma határozza meg. Ha ezek egyikében sem alakul ki különbség, az első helyen kiemelt játékosok összecsapásának eredménye az irányadó. Az Alp-Favill Tisza Squash SE tagjai

Hoffmann Péter

,

Sebők Benedek

(képünkön)

,

Vas Máté

,

Kiss Dániel

és

Vas Márton

. Trénerük úgy nyilatkozott, sorsolástól függően ugyan de reálisnak tartja, hogy alakulata odaérjen a 10. és 20. közötti helyezések valamelyikére. A szakember hozzátette, nehéz dolguk lesz a jobb anyagi helyzetben lévő külföldi együttesekkel szemben, hiszen számukra az is komoly pénzügyi megterhelést jelent, hogy kiutazzanak a tornára. Támogatásukra szponzorok mellett a város önkormányzata sietett. Ugyanakkor a szegediek sem lépnek felemelt ütővel pályára, emelt edzésszámmal és egy hosszabb edzőtáborral készültek, illetve készülnek a Bajnokok Ligája küzdelmeire. Útra majd csak szeptember 17-én, a torna kezdetét megelőző napon kelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.