Fallabda: Európa legjobbjai ellen a szegedi squashjátékosok

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sebokbenedek_2_gsAz előző szezon honi bajnokaként nemzetközi szinten is megmérettetheti magát az Alp-Favill Tisza Squash SE. A csapat a szeptember 18. és 22. között az olaszországi Riccioneben zajló Bajnokok Ligája tornán szerepelhet.

A kontinens legjobbjai találkoznak az olasz csizma keleti részén, San Marinótól pár kilométerre fekvő városban. Ezen állítást mi sem igazolja jobban, mint hogy a nevezett csapatok kereteiben a világranglistát vezető tíz fallabdás mindegyike megtalálható. Velük kell felvennie a versenyt a szegedi egyesület tagjainak. „Európa topcsapatai megengedhetik maguknak, hogy leigazolják a legjobbakat, nemzeti hovatartozástól függetlenül. Mi kizárólag saját nevelésű játékosokra építkezünk” – részletezte portálunknak Pápai Miklós edző. Hozzátette, az európai szövetség összetett szabályozási folyamat révén azért igyekszik biztosítani, hogy a gazdagabb klubok ne kerülhessenek túlnyomó előnybe.

Az idei megmérettetésre 28 csapat jelezte részvételi szándékát, ezeket sorolják majd a rendezők a torna első fázisában csoportokba. Az ezekben rendezett körmérkőzéseket követően az elért helyezéstől függően csaphatnak össze az együttesek az egyes helyezésekért. A találkozók összesen négy felvonásból állnak, erősorrend alapján játszik egymás ellen a klubok négy-négy játékosa. A győztes kilétét sorrendben a nyert meccsek, a nyert szettek, majd a szerzett pontok száma határozza meg. Ha ezek egyikében sem alakul ki különbség, az első helyen kiemelt játékosok összecsapásának eredménye az irányadó.

Az Alp-Favill Tisza Squash SE tagjai Hoffmann Péter, Sebők Benedek (képünkön), Vas Máté, Kiss Dániel és Vas Márton. Trénerük úgy nyilatkozott, sorsolástól függően ugyan de reálisnak tartja, hogy alakulata odaérjen a 10. és 20. közötti helyezések valamelyikére. A szakember hozzátette, nehéz dolguk lesz a jobb anyagi helyzetben lévő külföldi együttesekkel szemben, hiszen számukra az is komoly pénzügyi megterhelést jelent, hogy kiutazzanak a tornára. Támogatásukra szponzorok mellett a város önkormányzata sietett. Ugyanakkor a szegediek sem lépnek felemelt ütővel pályára, emelt edzésszámmal és egy hosszabb edzőtáborral készültek, illetve készülnek a Bajnokok Ligája küzdelmeire. Útra majd csak szeptember 17-én, a torna kezdetét megelőző napon kelnek.

Előző sztori

Le a gagyival: a Zsolnay-gyár “hadüzenete” Szeged városának

Következő sztori

Hátország: a makói 14 évesek bravúrja Mátészalkán