Egyetemisták foglalták el az újszegedi szabad strandot + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

golyatabor_2013_15_gsAz SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) harmadik alkalommal szervezte meg Összegyetemi Gólyatáborát, ezért az újszegedi szabad strandot szeptember 8-ig elfoglalták az SZTE gólyái. A SZEGEDma.hu bekukkantott az egyetemisták éjszakájába.

“500-1000 fő közeli elsőévesre számítunk, akiket kari felosztás szerint fogunk csapatokba rendezni, majd így vetélkednek egymással a különféle ügyességi feladatokon. Ha foghíjas egy csapat, más karok hallgatóival töltjük fel” – ismertette a teamek összetételét Keresztes Ábel, szervező, az EHÖK általános alelnöke.

Az összegyetemi rendezvényre minden olyan elsőéves ingyen nevezhetett, aki a nyár folyamán részt vett a kari gólyatáborban. Az EHÖK ezzel nem akarja kizárni a felsőbb éveseket sem, az universitas polgárai mindössze 1000 forintért válthatnak napijegyet, 2000 forintért pedig három napos bérletet vehetnek. A külsősök ennek a duplájáért, tehát 2000 forintért napijegyet, 4000 forintért pedig bérletet vásárolhatnak. Utóbbinál a különbség nem csak az árban keresendő, a külsősök csak 20 órától 8 óráig tartózkodhatnak a szabad strandon. Szabó Gábor rektor a pénteki napra kötelező szünetet rendelt el az egész egyetemen, így bárki kedvezményesen csobbanhat az Aquapolis Napfényfürdőben.

golyatabor_2013_04_gs

Keresztes Ábel megerősítette az egész hétvégét magába foglaló gólyatábor nem fogja zavarni a pénteken kezdődő halfőző fesztivál újszegedi rendezvényeit. “Frank Sándor, a fesztivál szervezője nyitott a gólyatáborunkra. Csupán néhány bográcsot helyeznek el a Partfürdő oldalában, ezért mi, akik a szabad strandon leszünk, nem fogjuk zavarni a versenyzőket” – mondta a szervező.

Csütörtök esti ottjártunkkor már javában zajlott a vacsoráztatás, még az egymással vetélkedő csapatok is közös asztalhoz ültek. A TTIK-sok asztalánál sem volt helye diszkriminációnak, egy ÁOK-s lány csatlakozott hozzájuk paprikás krumplijával. Sebők Barbara (ÁJTK) és középiskolai barátnője, Vivien (GTK) is közösen töltögették az egyik ügyességi feladathoz tartozó papírokat: indulót írnak. Barbara most elsőéves a karon, de határozott karrierúttal érkezett: politikai babérokra szeretne törni. Vivien szintén idén kezdte első félévét, a menedzsment szaktól pedig azt reméli, hogy közgazdász lesz belőle. A szabad strandi sátorban – akárcsak szegedi albérletükben – lakótársak. Barbara részt vett a kari gólyatáborban, az ott szerzek élményektől hajtva buzdította barátnőjét, hogy csatlakozzanak az összegyetemihez is.

golyatabor_2013_01_gs

Csütörtök este a háromtagú szentesi tűzzsonglőr formáció, a Hestia fűtött be produkciójával a vendégek között, majd a a nagyszínpadon Srégan, Majka ft. Curtis, Andro és Dj Novák szórakoztatta a vendégeket. A parton pedig Erro, Peterslounge, Giash, Mixe3y és Myam gondoskodott a jó hangulatról.

no images were found

Előző sztori

Kosárlabda: megütközött Levy és Williams a Szedeákban + FOTÓK

Következő sztori

Megjöttek a lányok! – új korszak kezdődött a szegedi piaristáknál + FOTÓK