Egyetem

Egyetemisták foglalták el az újszegedi szabad strandot + FOTÓK

Egyetemisták foglalták el az újszegedi szabad strandot + FOTÓK

2013. szeptember 6., péntek
Egyetemisták foglalták el az újszegedi szabad strandot + FOTÓK
golyatabor_2013_15_gs

Az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) harmadik alkalommal szervezte meg Összegyetemi Gólyatáborát, ezért az újszegedi szabad strandot szeptember 8-ig elfoglalták az SZTE gólyái. A SZEGEDma.hu bekukkantott az egyetemisták éjszakájába.

"500-1000 fő közeli elsőévesre számítunk, akiket kari felosztás szerint fogunk csapatokba rendezni, majd így vetélkednek egymással a különféle ügyességi feladatokon. Ha foghíjas egy csapat, más karok hallgatóival töltjük fel" - ismertette a teamek összetételét

Keresztes Ábel

, szervező, az EHÖK általános alelnöke. Az összegyetemi rendezvényre minden olyan elsőéves ingyen nevezhetett, aki a nyár folyamán részt vett a kari gólyatáborban. Az EHÖK ezzel nem akarja kizárni a felsőbb éveseket sem, az universitas polgárai mindössze 1000 forintért válthatnak napijegyet, 2000 forintért pedig három napos bérletet vehetnek. A külsősök ennek a duplájáért, tehát 2000 forintért napijegyet, 4000 forintért pedig bérletet vásárolhatnak. Utóbbinál a különbség nem csak az árban keresendő, a külsősök csak 20 órától 8 óráig tartózkodhatnak a szabad strandon.

Szabó Gábor

rektor a pénteki napra kötelező szünetet rendelt el az egész egyetemen, így bárki kedvezményesen csobbanhat az Aquapolis Napfényfürdőben.

golyatabor_2013_04_gs

Keresztes Ábel megerősítette az egész hétvégét magába foglaló gólyatábor nem fogja zavarni a pénteken kezdődő halfőző fesztivál újszegedi rendezvényeit. "

Frank Sándor

, a fesztivál szervezője nyitott a gólyatáborunkra. Csupán néhány bográcsot helyeznek el a Partfürdő oldalában, ezért mi, akik a szabad strandon leszünk, nem fogjuk zavarni a versenyzőket" - mondta a szervező. Csütörtök esti ottjártunkkor már javában zajlott a vacsoráztatás, még az egymással vetélkedő csapatok is közös asztalhoz ültek. A TTIK-sok asztalánál sem volt helye diszkriminációnak, egy ÁOK-s lány csatlakozott hozzájuk paprikás krumplijával.

Sebők Barbara

(ÁJTK) és középiskolai barátnője,

Vivien

(GTK) is közösen töltögették az egyik ügyességi feladathoz tartozó papírokat: indulót írnak. Barbara most elsőéves a karon, de határozott karrierúttal érkezett: politikai babérokra szeretne törni. Vivien szintén idén kezdte első félévét, a menedzsment szaktól pedig azt reméli, hogy közgazdász lesz belőle. A szabad strandi sátorban - akárcsak szegedi albérletükben - lakótársak. Barbara részt vett a kari gólyatáborban, az ott szerzek élményektől hajtva buzdította barátnőjét, hogy csatlakozzanak az összegyetemihez is.

golyatabor_2013_01_gs

Csütörtök este a háromtagú szentesi tűzzsonglőr formáció, a Hestia fűtött be produkciójával a vendégek között, majd a a nagyszínpadon Srégan, Majka ft. Curtis, Andro és Dj Novák szórakoztatta a vendégeket. A parton pedig Erro, Peterslounge, Giash, Mixe3y és Myam gondoskodott a jó hangulatról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.