//

A nézők tartották el az István, a királyt

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

istvan_a_kiraly98_gsNem hozott igazi profitot az István, a király, ám a produkciót a jegyeladások eltartották, az előadások mérlege végül nullszaldós lehet – írta a Napi Gazdaság szerdán.
Még augusztus végén Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak a Tisza-parti város rendezvényén bemutatott előadások pénzügyi hátteréről.

A Napi Gazdaságnak Rosta Mária producer elmondta, hogy a darabot negyvenezren látták élőben. A három szegedi előadáson összesen 12 ezren, a főpróbán hatszázan, az Aréna két előadására és a főpróbára pedig összesen 28 ezer jegyet adtak el. Augusztus 20-án este pedig több mint nyolcszázezren nézték végig az RTL Klub adásában, s az online “követéseknek” is köszönhetően mintegy egymillió emberhez jutott el az előadás – tette hozzá, megjegyezve, hogy az RTL Klubbal kötött megállapodás közel sincs azokhoz az álomszámokhoz, mint amit rebesgetnek róla.

A 300 milliós költségvetésű produkciót – amelyet a Zikkurat Színpadi Ügynökség, a Manna Kulturális Egyesület és a Zikkurat Ur-Nammu Művészeti Kft. hozott létre – az állam azzal támogatta, hogy az Aréna használatára rendelkezésére álló napjaiból egyet átengedett, a főváros nettó 15,7 millió forintot adott, amit két részletben utalt át 2012-ben és az idén.

Az előadást így a nézők tartották el, s ez a produkció bebizonyította, hogy működik a vásárlói piac is, főleg ilyen kulturális esemény kapcsán – mondta Rosta Mária a Napi Gazdaságnak.

Előző sztori

A Doktor Juris Kft. önálló irodához jut uniós támogatásból

Következő sztori

Hátország: győzelmekkel kezdtek a szegedi mini hokisok + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek