Közélet

A Fidesz a szocialistákat okolja az elvándorlásért és az alacsony születésszámért

A Fidesz a szocialistákat okolja az elvándorlásért és az alacsony születésszámért

2013. szeptember 19., csütörtök
A Fidesz a szocialistákat okolja az elvándorlásért és az alacsony születésszámért

A Fidesz szerint a szocialisták sorozatos megszorításai miatt ment el a kedve sokaknak a gyermekvállalástól és az országtól is.

A párt így reagált szerdán az MSZP elnökségének tagja,

Bangóné Borbély Ildikó

által elmondottakra, aki szerint az Orbán-kormány impotens gazdaság-, oktatás- és családpolitikája vezet a fiatalok tömeges külföldre vándorlásához és a születésszám csökkenéséhez. A közleményében úgy fogalmaztak, a bukott baloldal az elszegényedést kínálta a gyermeket nevelőknek, az otthonra vágyóknak és az itthon maradóknak. A nagyobbik kormánypárt szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormány megduplázta a munkanélküliséget, devizacsapdába taszította a családokat, eltörölte a családi adókedvezményt, eltörölte a hároméves gyest, emelte az adókat, csökkentette a fizetéseket, emelte a rezsit. "Amikor a szocialisták a gyermekekre, az anyákra irányították a politikájukat, az mindig zsebbe vágott" - fogalmaztak. Hozzátették, a Fidesz-kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy könnyebb legyen a gyermeknevelés, a megélhetés, a munkavállalás és az otthonszerzés. "Míg a szocialisták elküldték, addig mi visszavárjuk a fiatalokat" - szerepel a közleményükben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.