Közélet

A csillagszemű juhászt mutatják be a magyar népmese napján Újvidéken

A csillagszemű juhászt mutatják be a magyar népmese napján Újvidéken

2013. szeptember 15., vasárnap
A csillagszemű juhászt mutatják be a magyar népmese napján Újvidéken

A csillagszemű juhász című interaktív bábelőadást mutatja be a Vándor Bábszínház a népmese napján, szeptember 30-án a vajdasági Újvidéken.

A csillagszemű juhász című előadás az új évad első félévének témájához, az illemtanhoz illeszkedik majd. A nevelő szándékkal átdolgozott mese Illemországban játszódik, ahol a híres Csillagszemű juhász szeretné megszerezni Illemkisasszony kezét, ehhez azonban néhány alapvető szabályt meg kell tanulnia a közönség segítségével - tájékoztatták a szervezők. A Vándor Bábszínház 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy a vajdasági diákok minél könnyebben hozzáférjenek a kultúrához. A vándortársulat paravános bábelőadásokat ad elő, leginkább népmeséket dolgoznak fel. Az idei évadban játsszák még a korábban sikerrel előadott A kiskakas gyémánt félkrajcárját és A kiskondást, a második félév bemutatója pedig A Mátyás király nálunk jár! című előadás, amely az igazságos király Vajdasághoz kapcsolódó történeteit dolgozza fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.