Bulvár

22 ezer járművet ellenőriztek Szegeden

22 ezer járművet ellenőriztek Szegeden

2013. szeptember 21., szombat
22 ezer járművet ellenőriztek Szegeden

A ZsaruCar rendszer segítségével ellenőrizték Szeged több közlekedési csomópontjában az áthaladó autókat szeptember 20-án. A fokozott ellenőrzés során a lopott, vagy egyéb bűncselekmény miatt körözött, a műszaki érvényesség nélkül közlekedő, illetve a forgalomból kivont gépjárműveket és a körözés alatt álló személyeket szűrték ki.

Az akcióban részt vett az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság autóvadász csapata, a Kecskeméti Hírős Polgárőr Egyesület, a Makkosházi Polgárőrség, a Sződligeti Polgárőr Egyesület, az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítési Tagozat autóvadász csapata, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság három és a Csongrádi Rendőrkapitányság egy csapata. A ZsaruCar rendszer a kamera előtt elhaladó kocsik közül csak a problémásoknál jelzett, így a forgalomban jogszerűen részt vevő, a szabályokat betartó gépjárművezetőket a rendőrök nem állították meg. Az akcióban valamivel több mint 22 ezer járművet ellenőriztek. Ezek közül 22 autó ki volt tiltva a forgalomból, 45 műszaki érvényesség nélkül közlekedett. Utóbbiakból kettőnél a műszaki érvényesség már egy évnél régebben járt le, 12 esetben pedig kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkeztek. Négy autósnak vezetői engedélye sem volt. A rendőrök kettő körözött személyt fogtak el, valamint két olyan gépjárművet vontak intézkedés alá, amelyek rendszámát meghamisították. A fokozott ellenőrzésen a legtöbb problémás járművet a Kecskeméti Hírős Polgárőrség és a Csongrádi Rendőrkapitányság közös csapat szűrte ki. Második helyen az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítési Tagozata, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrős 5-ös csapata végzett, míg a harmadik helyet a Sződligeti Polgárőrség és a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs 2-es csapata szerezte meg. Különdíjban részesültek a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály motoros járőrei, mivel az akció ideje alatt 11 műszaki érvényesség nélkül közlekedő gépjármű vezetőjével szemben intézkedtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.