Írjon nekünk

Sport

Vívó-vb: 10. a női kard-, 16. a férfi tőrcsapat (FRISSÜL!)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szabados GáborA magyar női kardcsapat a 10. helyen zárt, de a férfi tőrcsapat sem jutott a legjobb nyolc közé a budapesti vívó-világbajnokság zárónapján.
Tizenhatodik a magyar férfi tőrválogatott

A tizenhatodik helyen zárta a hétfői versenyt a magyar férfi tőrcsapat a budapesti vívó-világbajnokságon. A Gátai Róbert, Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence alkotta együttes az alsó ágon – melyre az oroszoktól elszenvedett nyolcaddöntős vereség nyomán került – egy szinte már megnyert mérkőzést vesztett el a japánokkal szemben, s aztán a további két találkozóján is kikapott a csehektől, illetve a kanadaiaktól.

Férfi tőrcsapatverseny, eredmények:
a 9-16. helyért:
Japán – Magyarország 45-41
a 13-16. helyért:
Csehország – Magyarország 45-33
a 15. helyért:
Kanada – Magyarország 45-43

Tizedik a női kardválogatott

A tizedik helyen végzett a magyar női kardválogatott hétfőn a budapesti vívó-világbajnokságon. A Benkó Réka, Márton Anna, Várhelyi Anna, Varga Dóra összeállítású együttes az azeriektől elszenvedett vereséget követően előbb simán legyőzte a fehéroroszokat, majd szoros mérkőzésen a németeknél is jobbnak bizonyult, végül pedig kikapott a franciáktól.

Női kardcsapatverseny, eredmények:
a 9-16. helyért:
Magyarország – Fehéroroszország 45-25
a 9-12. helyért:
Magyarország – Németország 45-43
a 9. helyért:
Franciaország – Magyarország 45-22

Férfi tőrben is a kilencedik helyért küzdhetnek a magyarok

A női kardhoz hasonlóan férfi tőrben is legfeljebb a kilencedik helyig juthatnak a magyarok a budapesti vívó-világbajnokságon. A Gátai Róbert, Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence alkotta együttesnek annak ellenére nem okozott gondot a brazilok legyőzése, hogy a dél-amerikaiak nyolc hellyel előrébb állnak a világranglistán. A 22 tusos, fölényes siker jó alap volt az oroszok elleni nyolcaddöntős összecsapásra, melyen azonban így is a világ élvonalához tartozó ellenfél számított egyértelmű esélyesnek.

Vívó-vb - Férfi tõrözõk csapatversenye

Az első asszót Szabados Gábor megnyerte 5-2-re, majd Gátai vívását követően is még a magyaroknál volt az előny (10-9), de Széki már az oroszok 15-8-as vezetésénél jött le a pástról. A folytatásban aztán lassan nőtt a különbség, noha az egyes asszókon belül többször is közelebb kerültek a magyarok az oroszokhoz. A negyedik párharcban, egy ilyen részleges felzárkózásnál jegyezte meg Érsek Zsolt, csapatban olimpiai és világbajnoki bronzérmes tőrvívó, hogy “ha hinnének magukban a fiúk, megverhetnék ezt az orosz csapatot”.

A harmadik körre Szabados Kristóf váltotta Székit, de ettől nem változott a helyzet, az oroszok magabiztosan nyertek. “A brazilok ellen hoztuk a győzelmet, amely kötelező volt, még azzal együtt is, hogy világranglistás helyezésük jobb a miénknél. Ha előrébb akarunk lépni, akkor az előttünk állókat is le kell győzni, szükség van az eredményre, hogy a szakág részt tudjon venni külföldi versenyeken – mondta Szabados Gábor. – Az oroszok ellen az volt a helyzet, ami általában a nagy csapatokkal szemben lenni szokott: egy valaki jól vív, a többi azonban nem. Ezúttal én vívtam jól – tette hozzá, majd még beszélt arról, hogy az oroszokkal szemben a versenyhiány miatt kaptak ki. – Mivel mi nem tudunk annyi versenyre elutazni és ott a legjobbak találkozni, mint az igazán menő csapatok, ezért hiányzik a rutin.”

Osztotta véleményét Marco Goncalves, a csapat egyik edzője. “Még nem vagyunk annyira rutinosak, hogy egy ilyen erős csapat ellen győzhessünk, de jövünk előre, ezt jelzi, hogy az Európa-bajnokságon már a legjobb nyolcban tudtunk végezni.”

A férfi tőrözők csapatversenyében 26 válogatott indult.

Férfi tőrcsapatverseny, eredmények a 16 között:
Oroszország – Magyarország 45-26

a 32 között:
Magyarország – Brazília 45-23

Nem jutottak negyeddöntőbe a női kardozók

Az azeriektől elszenvedett vereség miatt legjobb esetben a kilencedik helyen végezhetnek a magyarok a női kardozók hétfői csapatversenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. A Benkó Réka, Márton Anna, Várhelyi Anna, Varga Dóra összeállítású együttes a hiányos 32-es táblán még nem vívott, a legjobb 16 között pedig olyan együttessel találkozott, melyet legyőzhetett volna. A továbbjutáshoz a pástra lépők közül legalább két csapattagnak jól kellett volna vívnia, a harmadiknak pedig nem rosszul.

Vívó-vb - A nõi kardozók csapatversenye

Ehhez képest a magyarok a mérkőzés kilenc asszójából csak kettőt nyertek meg, de az sem sokat számított. Egy 5-4-es siker az elején ugyanis nem befolyásolja érdemben a végkifejletet, komoly hátrányban pedig egyetlen 8-5-ös győzelem nem elég a felzárkózáshoz.

Az azeriek végül is magabiztosan jutottak a negyeddöntőbe, míg a magyarok a 9-16. hely valamelyikén végeznek majd a 24 csapatot felvonultató mezőnyben.

Női kardcsapatverseny, eredmények a 16 között:
Azerbajdzsán – Magyarország 45-38

Sport

Tisza-parti rangadó vár a Szeged-Csanád GA-ra

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Joao Janeiro csapata vasárnap 17 órakor a Szolnokot fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Tovább olvasom

Közélet

Márciusban elkezdődik az új atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Március végén elkezdődhet az új atlétikai centrum építése az SZVSE-pályán, a beruházás várhatóan még idén megvalósul.

Tovább olvasom

Sport

Az éllovas ellen kezdi a tavaszt az FK Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szombaton 14 órakor az Apátfalvát fogadja a szurkolók csapata.

Tovább olvasom

Aktuál