Közélet

Vádat emeltek a rablóbanda ellen

Vádat emeltek a rablóbanda ellen

2013. augusztus 29., csütörtök
Vádat emeltek a rablóbanda ellen

Egy fiatalkorúakból álló csoport március 29-én éjfélkor Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton egy arra járó férfit és annak barátnőjét támadta meg.

A csapat 14 éves lány tagja megragadta a nő haját és cigarettát követelt tőle. A sértett átadott 500 forintot, de a támadónak ez sem volt elég, ezer forintot követelt. Eközben a kompánia 15 és 17 éves fiú tagjai a férfi sértettől elvették a nála lévő néhány ezer forintot és az okmányait. A szegedi nyomozók még aznap elfogták és előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három személyt. A 14 és 15 éves fiatalokat a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. 17 éves társuk ellen szabadlábon hagyása mellett folyt büntetőeljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság a rablás és kifosztás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozást a napokban befejezte és az ügyet vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.