Közélet

Sztrájk a levegőben – fogy a vasutas dolgozók türelme

Sztrájk a levegőben – fogy a vasutas dolgozók türelme

2013. augusztus 17., szombat
Sztrájk a levegőben – fogy a vasutas dolgozók türelme
vasutassztrajk4

A Mozdonyvezetők Szakszervezetét, a Vasutasok Szakszervezetét és a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezetét összefogó Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VSZ) tüntetést szervez augusztus 23-ra Budapestre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium székházához. A demonstráció célja a MÁV dolgozóinak 3,1%-os béremelésének elérése.

„Országosan, de a közlekedési szakmán belül is egyedül a vasutas dolgozók nem kaptak béremelést, immáron több éve tart ez az állapot. A MÁV Csoport üzleti tervében nem is szerepel semmilyen ajánlat erre vonatkozóan, dacára annak, az egyes fórumokon azt hallani, hogy a szervezetnek gazdasági szempontból az elmúlt időszak nagyon jól sikerült. Mindezek tükrében reméljük, hogy sikeres lesz a tüntetésünk, ha nem, akkor következő lépést kell tennünk” – nyilatkozta portálunknak

Sebők Tamás

, a VSZ Szeged Területi Képviseletének vezetője. A szóvivő azt is elmondta, már tavaly óta folynak tárgyalások az ügyben, ugyanakkor ajánlatot nem tett még a szakszervezet elé a munkáltatói oldal. Az eredeti elképzelések még 7%-os alapbér-emelési kérelemről szóltak, ez csökkent le mára már 3,1%-ra. „Különböző eszközök vannak a szakszervezet kezében, mostanra azonban eljutottunk arra a szintre, hogy a tagjaink már keményebb lépések foganatosítását várják tőlünk. Erről ugyan hivatalos döntés még nincs a VSZ-en belül, demokratikus szervezetként ennek még meg kell teremtenünk a feltételeit és fel kell mérnünk a támogatottságát. Mindenesetre, ha a demonstráció nem jár sikerrel, előfordulhat, hogy sztrájkhoz vezet majd a kialakult helyzet” – tette hozzá Sebők Tamás. A MÁV Csoport üzleti tervének módosításához a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium engedélye szükséges, ennek eredménye a VSZ mostani helyszínválasztása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.