Szórakozás

SZIN-line: Ismét Quimby-vel zárt a fesztivál + FOTÓK

SZIN-line: Ismét Quimby-vel zárt a fesztivál + FOTÓK

2013. augusztus 24., szombat
SZIN-line: Ismét Quimby-vel zárt a fesztivál + FOTÓK
szin_quimby14_gs

Quimby, Vad Fruttik, Supernem, Blind Myself, Alvin és a Mókusok – csak néhány a szombati SZIN fellépői közül. A nyárzáró fesztivál utolsó napján a partfürdőn lépett fel Szabó Balázs Bandája, a Meszecsinka és a Fabula Rasa is. Élő bejelentkezés a SZIN negyedik napjáról!

A nagyszínpadon a Moby dick után az Intim torna Illegál, majd a Vad Fruttik lép fel a Quimby előtt, a zúzósabb zene kedvelőinek a Moby Dicket és a Blind Myselfet ajánljuk, de érkezik a Subscribe és az Alvin és a Mókusok is. Szegedi kötődésű bandákra is bulizhatunk a SZIN utolsó napján, a The Fiction Stop, az 1994-ben alakul Everflow, a maj’beszélünk mellett fellép az egyedi hangzásvilágú Meszecsinka is Oláh Annamarival. Ők nyerték meg a világzenei kategóriában a FolkBeats tehetségkutató versenyt két évvel ezelőtt. A kilencvenes évek közepén alakult Sardinelli is koncertezik, a Szikkadt nevével fémjelzett csapat három éve újult meg.

23.30 Ismét magát adta a Quimby

A Quimby 11-kor hagyományosan a Magam adom című számmal búcsúzott a SZIN-től és a nyári fesztiválszezontól. Az utolsó nap látogatottságára egyébként nem lehet panasz, szinte ülőhelyet sem találhatunk a Partfürdő területén. Még nem ért véget a koncertdömping sem, fél 12-től a Supernem zenekar játszik, és több DJ is azon dolgozik, hogy mindenki számára felejthetetlen élményként záruljon az ifjúsági napok idei szezonja. Quimby-galériánk alább megtekinthető!

21.35 Vajda Árpád: zseniális a közönség! A hömpölygő tömegben Vajda Árpáddal is találkoztunk. A fesztivált szervező IH igazgatója elégedett. „Az időjárás kegyes volt hozzánk, ami nagyon sokat számít. Egyelőre nagyon pozitívak a visszhangok, jó együtteseket sikerült meghívnunk, és a kísérő programok is elnyerték a SZIN-ezők tetszését. Szolgáltató intézmények, sportprogramok, játékok is várták a fesztiválozókat és a civil faluban is számos program közül választhattak” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Vajda Árpád. Az igazgató tapasztalatai szerint mindenki megtalálta a számítását, jó bulikat tartottak, akár techno, folk, rock, netán a metál zenéért rajongott, valamelyik programhelyszínen biztosan talált kedvére valót. „Mindenhol óriási bulikat láttam, bármerre néztem, zseniális volt a közönség” – tette hozzá. A szervezők sokat fordítottak a SZIN biztonságára is, illetve arra is, hogy a fesztivál zaja a legkevésbé zavarja a szegedieket. Vajda Árpád elmondta, a bejelentések száma minimális volt köszönhetően a technikai berendezéseknek. „A biztonság is kiemelkedő fontosságú, ahhoz ugyanis, hogy a fiatalok biztonságos bulizási lehetőségeit megteremtsük, igenis áldozni kell. A nyugalommal, békével és biztonsággal nincs gond, önfeledten szórakozhatnak a fesztiválozók” – közölte. Vajda Árpád jövő hétre ígért pontos számokat a fesztivállal kapcsolatban. Egy biztos, a szombati napon is sokan választották a partfürdőt, rengetegen kíváncsiak az esti koncertekre. 20.40 A Meszecsinka után már vadulnak a Fruttik
szin_meszecsinka13_gs
Beindult a buli, a Nagyszínpadon a Vad Fruttik játszik, míg az Összművészeti téren a Fabula Rasa zenél Szirtes Edina Mókussal. Előttük a Meszecsinka lépett fel Oláh Annamarival. Nevük Holdacskát jelent, ők nyerték meg világzenei kategóriában a FolkBeats tehetségkutató versenyt, így idén amerikai turnén vettek részt. Biljarszki Emiltől megtudtuk, ősszel elkezdik felvenni következő albumukat. További részleteket Emillel készített anyagunkból tudhattok meg a zenekar jövőbeni terveiről. 19.50 Civil kurázsi, akár útlevéllel is Nagy volt a fennforgás a Civil Faluban is, kvízekkel, játékokkal várták a fesztiválozókat. A Szegedi FŰ-VÉSZ zsonglőrklub a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drog Centrum jóvoltából volt jelen, náluk zsonglőreszközöket lehetett kipróbálni és trükköket tanulni. Azért is érdemes volt kilátogatni a civilekhez, mert idén is Civil útlevelet lehetett váltani, amelybe ha megfelelő számú pecsétet gyűjtöttek az egyes sátraknál, akkor sorsoláson lehetett részt venni minden nap. A Móra Ferenc Múzeum a kisebbeket régészkedésre invitálta, de akár ősemberjelmezt is ölthetett bárki. Ha már a játékoknál tartunk, a Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál szervezői, a Science Caffe magazin és az Irodalmi Jelen közös standot állított, náluk művészeti színező is várta a fesztiválozókat, és sikolyképet is készítethetett magáról bárki. Ezeket a fotókat feltöltik a Facebokora és szavazást indítanak. Aki a legtöbb szavazatot kapja, természetesen ajándékban részesül.
SZIN szkult007
A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete is képviseltette magát, náluk különböző kvízek, így például fogamzásgátlással, AIDS-szel és dohányzással kapcsolatos kérdésekre lehetett válaszolni. Népszerű volt a standjuk, hiszen óvszert osztogattak a kvízeket kitöltők között. Volt aki azonban nem csak a nyereményért kereste fel őket, hanem egészségügyi kérdéseket tett fel az orvostanhallgatóknak. Aki többet szeretne tudni a SZIN Civil falujában zajló életről, kattintson a mediakommando.hu oldalára. 18.30 Pálinkát sorsoltak az ifjú kereszténydemokraták Egy üveg pálinkát sorsolt ki főnyereményként a tesztjüket kitöltők között az IKSZ. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyereményét Haág Zalán Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő húzta ki, a szerencsés Torma Tibor lett, igaz meghatalmazottja vette át a nemes nedűt. Azoknak sem kellett csalódniuk, akik nem nyertek, készült az IKSZ, és mindenkit megvendégeltek egy-egy pálinkára az IKSZ-esek.
SZIN szkult003
A szegedi szervezet elnöke, Kerekes Balázs a SZEGEDma.hu-nak elmondta, nagyon pozitívak a benyomásaik, sok fiatal kereste fel őket a SZIN ideje alatt. Hozzátette, a szomszédságukban lévő többi párt ifjúsági szervezetével is jó kapcsolatot alakítottak ki a fesztivál ideje alatt, még egymás tesztjeit is kitöltötték. „Szerencsére semmilyen politikai feszültséget nem tapasztaltunk. Találkoztunk néhány olyan fiatallal is, akik több ifjúsági szervezet tevékenysége iránt érdeklődtek. Többen támogatásukról biztosítottak bennünket, s bár itt nem végzünk tagfelvételt, de címet cseréltünk azokkal, akik be szeretnének lépni az IKSZ-be” – mondta el Kerekes Balázs. Standjuknál naponta átlagosan százan fordultak meg, köztük sok olyan is, aki eddig egyáltalán nem volt tájékozott a közéletben. Az IKSZ szegedi elnöke leszögezte, nem a kampányolás a fő profiljuk, hanem az, hogy az érdeklődő fiatalságot tájékoztassák. 18.20 Atomvillanás jobbról! „Atomvillanás jobbról, nem lóghatsz ki a sorból” – kezdte egyik számát a nagyszínpadnál a Moby Dick. Kezdenek gyűlni a fesztiválozók, s nemcsak a nagyszínpad előtt, ahogy haladunk az este felé, s mindenhonnan szól a zene. Az Összművészeti téren épp az AfroDZAQM játszik, igazán jó hangulatot teremtve. 17.30 SZINesre sikerült a Szegedi Ifjúsági Napok 3. napja is Sikerrel zárult a Szegedi Ifjúsági Napok 3. napja is, mely újabb nagy fellépőkkel, fergeteges hangulatú koncertekkel és változatos programokkal várta az érdeklődőket az Újszegedi Partfürdőre. A kora délutántól kezdődő koncertek sokféle zenei stílust vonultattak fel, a fellépők között volt a nagy visszatérő Kaukázus, ismét óriási hangulatot teremtett az Irie Maffia és a The Carbonfools; a Magna Cum Laude felejthetetlen élményt nyújtó koncertjére pedig ismét nagy tömeg gyűlt össze a Nagyszínpad előtt. A Jate Klub Stage-n a Random Trip zenélt, mely ezúttal is neves zenészeket vonultatott fel, végül az éjszaka és a hajnal folyamán a Stereo MCs dj set-je Bam-el, valamint Dj Kincses fergeteges bulija koronázta meg a SZIN utolsó előtti napját.
SZIN3-18
A SZIN harmadik napján is dübörögtek a Partfürdő színpadjai. A tegnapi nap folyamán számos változatos zenei stílus képviselőivel találkozhatott a közönség, a Nagyszínpad fellépői voltak a Kaukázus, akik idén újult erővel tértek vissza; az Irie Maffia és a The Carbonfools, akik ismét megtáncoltatták az összegyűlt több ezres közönséget, végül a Magna Cum Laude zárta a sort, akik a fesztivál himnuszává vált „Színezd újra” című számukkal, valamint a „Pálinka dallal” koronázták meg a hangulatot, megénekeltetve a Nagyszínpad SZINes tömegét. A Civil Rock Klub Színpadán az Unblock, a Razordoll és a Krumpliczukor zenélt, a Jate Klub Stage-n pedig a Random Trip különleges line-up-ja jelentkezett többek között olyan kiváló előadókkal, mint az amerikai "Big" John Whitfield, Fábián Juli, Columbo (Brains, Irie Maffia), Delov Jávor (Turbo) vagy DJ QCEE (Vinyl Warriors). A 3. nap különlegessége volt az is, hogy az ASE kosárlabdázói az örömzene-együttes vezetőjével, Delov Jávorral virtuálisan átvették az irányítást a Paksi Atomerőmű vezérlőpultja felett. A kísérletező zenész és a sportolók a SZIN-en állomásozó Paksi Atomerőmű interaktív kiállításán azt is kipróbálhatták egy valósághű szimulátor segítségével, milyen érzés a hazai energiatermelés több mint 45 százalékát adó atomerőművet működtetni és hogyan sötétülne el az ország és hogyan nőne az áram ára, ha csökkentenék az erőmű teljesítményét. A Tisza Színpadon az ír zene jó hangulatát idézte vissza a Firkin, majd az Anima Sound System koncertjét élvezhette a közönség, az éjszakai buli hangulatot pedig a HS7 alapozta meg a Jate Klub Stage-n. 1:30-kor kezdte dj set-jét a legendás brit hip-hop zenekar a Stereo MCs, Bam-el, a Jungle Brothers-ből kiegészülve, akik éjjel 3-ig játszottak főleg electro house, break és dubstep zenei mixeket, kiváló hangulatot teremtve. Utánuk jött DJ Kincses, aki méltó módon, frenetikus hangulatot teremtve zárta a bulit a JATE Klub Stage-en. A SZIN utolsó napja is igazi zenei csemegéket tartogat, augusztus 24-én lép majd fel ugyanis a Quimby, a Vad Fruttik, az Alvin és a Mókusok, a Subscribe és Dj Andy Smith is, MC Honey Brown-al. 16.30 Egyelőre nyugodt a SZIN, a beléptetésre sem kell várni. A koncertek már elkezdődtek, az Összművészeti téren és a Medence színpadon egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.