SZIN-line: hat év után újra Ákos a SZIN-en

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

akos_koncert08_gsHat éve szólalt meg az Utolsó hangos dal a Szegedi Ifjúsági Napokon – csütörtök este azonban Ákos ismét visszatér az újszegedi Partfürdőbe. A SZEGEDma és a Telin TV az All In PArtyRadio élőben a SZIN 2. napjáról!

A SZIN hivatalos Facebookos oldalán már kiposztolták az első képet Kovács Ákosról a Partfürdőn – a zenész ugyanis hat év után idén visszatér a SZIN-re. Igen erős lesz a ma esti felhozatal, Ákossal egy időben lép színpadra a Kiscsillag, a JATE Klub Stage-en fél 12-től a Pannonia Allstars Ska Orchestra húzza-rárra-üti a talpalávalót, az Összművészeti téren pedig Palya Bea, majd az Irie Maffia-ból megismert Sena lép majd fel. Ahogy tegnap, úgy ma is élő bejelentkezésekkel tudósítunk a SZIN legérdekesebb eseményeiről, kövesd élőben a rádió webkameráján a Partfürdőn történteket!

22.00 Sztárfellépők a végeken

A SZIN csütörtöki napjának két legnagyobb húzóneve vonzotta magához a közönséget fél tíztől, ráadásul az Ákost futtató Nagyszínpad és Tisza Színpad, amelyen a Kiscsillag lépett fel, a fesztivál két végén helyezkedik el. Középen maradtak a keményebb zenét kedvelők (a Medence Színpadnál Rammschwein és Hollywood Rose-koncerten), a lazább hangzást favorizálók (Palya Beán és Senán az Összművészeti tér környékén), illetve azok, akik már a zenei ízlésüket sem tudnák körülírni. Hallótávolságon belül több csoportot is azonosítottunk, akik oylannyira nem elégedettek a zenei felhozatallal, hogy inkább énekelnek maguknak és egymásnak. Népdalok és kisgólya-indulók egyaránt elhangzottak.

Érdemes volt sokáig bírni energiával, hiszen fél tizenkettőtől az egyik legnagyobb hazai ska-zenekar, a PASO húzta a talpalávalót, de fellépett még a The Bosky és a Volvox is.

no images were found

21.00 Mindenki Ákost akarja

Teljesen szakszerűtlen és csak nyomokban reprezentatív villámfelmérést végeztünk a portálunk szomszédságában elhaladó fesztiválozók között, megkérdezve: melyik a kedvenc a Partfürdőn ma este fellépő zenekarok között?

Nem túl meglepő eredmény született: Ákos toronymagasan tarolt 24 szavazattal, annak ellenére hogy a ma este fellépő legnagyobb neveket is felsoroltuk. Sena lett az ezüstérmes nyolc szavazattal, holtversenyben a PASO-val, Palya Bea hat szavazattal pedig éppen felfért még a dobogóra. Meglepő módon a Kiscsillag csak a negyedik legnépszerűbb lett öt vokssal, a Punnany Massifot és a Bëlgát négyen találták a legérdekesebbnek.

20.00 Palya Bea és a Bëlga a mikrofonvégünkön

no images were found

Portálunk munkatársa az imént érte utol néhány kérdéssel Palya Beát, aki fél kilenctől lép majd fel az Összművészeti tér színpadán. Fél tíztől a Bëlga sem menekülhet mikrofonunk elől, ha lenne hozzájuk kérdésed, még nem késő feltenni! Kommenteket olvasunk a jó ötletekért.

Ha pedig a SZIN-en jártok, ne felejtsetek megállni a SZEGEDma és az az All In PartyRadio társbérleténél a borászok szomszédságában, ahol világító karkötőt kaptok és kérhettek egy dalt is!

19.30 SZINre lépett Dr. Medzsik!

Immáron negyedik alkalommal köszönthettük a Szegedi Ifjúsági Napok “duma-színpadán” Janklovics Pétert, a Sziget 2011 reklám arcát.

Eredetileg színész foglalkozású humoristánk már gyerekkorában eldöntötte, hogy ezen a pályán van a helye. Középiskolában is a jóformán az iskola bohócaként emlegették Pétert, akinek mindig volt valami poénos megjegyzése a tanóráin. Annak ellenére, hogy mindenki kedvelte, néha azért egy-egy igazgatói figyelmeztetéssel jutalmazták.

jankovics

Jelenleg számos budapesti színház tagja, valamint a Dumaszínház humoristája. Jövőre több bemutatóval és stand-up előadással is várja a kedves nézőket.

Igazán nagy hírnevet a Sziget reklámarcaként szerzett, amikor elkészült a “Medzsik” című reklám-videóklippje. Ugyanezen karaktert megtartva számos kereskedelmi csatorna reklám blokkjaiban a fővárosi fesztivált promotálta.

Péter elmondta szívesen lenne a SZIN reklámarca a jövőben, ugyanis nagyon szereti a szegedi közönséget és a fesztiválhangulatot. Sajnos ebben az évben nem tudott maradni koncertezni, de jövőre mindenképpen szeretne humorista barátjaival fesztiválozni a szegediekkel.

19.00 Gyógypedagógusnak tanul SZIN-bérletünk nyertese

SZIN-játékunk fődíját nyerte meg Kurucz Kata, aki portálunkhoz is kilátogatott csütörtök délután. A Szegeden gyógypedagógiát tanuló lány 2010 óta minden évben kilátogat a város legnagyobb könnyűzenei fesztiváljára, így ez már a negyedik alkalom, hogy SZIN-es karszalagot raktak a karjára. Középiskolás barátnőjével érkezett a fesztiválra, főként az alternatív zenei irányvonalat követve: kedvencei közé tartozik a Kaukázus, a Zagar, Péterfy Bori, a Kiscsillag és az Irie Maffia.

DSCF5585

Külföldi zenekarokat nem is hiányol annyira a koncerten, bár tavaly tetszett a Parov Stelar, idén inkább a 30Y-t hiányolja a programfüzetből. Ha napijegyet nyert volna, a zenekarokat végigböngészve a holnapi napot választaná, a szerencse azonban rá mosolygott sorsolásunkkor, így semmiről nem kell lemaradnia.

Jó szórakozást kívánunk!

18.05 Több száz hamis SZIN-karszalagot találtak

Elfogta a Szegedi Rendőrkapitányság azt a 35 éves férfit, akit a gyanú szerint a SZIN fesztiválra hamis beléptető karszalagokat készíttetett és hozott forgalomba. A házkutatás során több száz érvénytelen karszalagot találtak – reméljük a Partfürdőre nem került sok közéjük. Részletek ITT!

17.35 Íme a bizonyíték, Ákos már a SZIN-en van!

ákos

Jelenleg a Punnany Massif zenekaré a legnagyobb érdeklődés, a Bohemian Betyars után a fesztiválozók nagy része a Nagyszínpad elé vonult.

Default thumbnail
Előző sztori

A lakosság nagyobb része odafigyel a táplálkozására

Következő sztori

Kosárlabda: ismert a Szedeák sorsolása

Legutóbbi hasonló cikkek