Szeptembertől digitális minőségben sugároz a VTV Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ZelenaAndras_0133Ősztől digitális minőségben sugároz a Városi Televízió Szeged, a napokban az ezzel kapcsolatos kivitelezési munkálatokat is megkezdték a szakemberek.

A közelmúltban megtörtént az országos digitális átállás, ami a Városi Televízió Szeged műsorsugárzását is érinti. Már elkezdődtek a munkálatok az átállásra, várhatóan szeptemberben digitális minőségben látható a televízió műsora is. A két éve megvalósított videós hírportál, és az online televízióadás elindítása mellett ez az egyik legnagyobb lépés a társaság életében.

“A digitális átállás megvalósulásával a hagyományos analóg, földfelszíni sugárzás helyébe a digitális műsorszórás lép, ez számos plusz szolgáltatást jelent a televíziónézőknek. A minőség látható javulásán túl plusz ingyenes szolgáltatások és ingyenes csatornák kerülnek még a nézők csomagjaiba” – magyarázta Zelena András, a Városi Televízió Szeged főszerkesztője. A televízió az átálláshoz közel hatmillió forint vissza nem térítendő pályázati forrást nyert, ezt saját forrásból egészítették ki a munkálatok befejezéséhez.

Aki eddig is kábelen nézte a VTV-t, annak semmit sem kell tennie, aki pedig rendelkezik a digitális vételre alkalmas eszközzel, csupán meg kell keresnie rajta az adót.

Digitális átállás Kommentár nélkül a VTV Szegeden.

Előző sztori

Pénztárcabarát és környezettudatos – így spóroljunk háztartásunkban

Következő sztori

Korhatáros ajánlók – abszurd szabályok a mozifilmvetítésben?