Sport

Merész András: a bronzérmet meg kell szerezni!

Merész András: a bronzérmet meg kell szerezni!

2013. augusztus 1., csütörtök
Merész András: a bronzérmet meg kell szerezni!
Merész András

Merész András szerint a magyar női vízilabda-válogatottnak meg kell szereznie a bronzérmet a barcelonai vizes világbajnokságon.

A csapat a harmadik negyed közepén 12-9-re vezetett a szerda éjszakába nyúló elődöntőben a házigazda spanyolok ellen, mégsem tudta megnyerni a meccset, így pénteken az arany helyett a világbajnoki bronzért kénytelen játszani a másik ágon az ausztrálokkal szemben alulmaradt oroszokkal.

A 13-12-re elveszített mérkőzés

után a szövetségi kapitány a helyzethez képest önuralommal és önkritikusan beszélt a nagy lehetőség elúszásáról, amelyben a saját felelősségét is érintette, mondván, a negyedik negyedben nem tudott megoldást találni a visszazárkózó, előbb egyenlítő, majd a győztest gólt is megszerző spanyolok ellen. "Végtelenül büszke vagyok a csapatomra, minden játékosom kitette a szívét-lelkét a győzelemért, amely végül elmaradt, de semmiképpen nem fognám a bírókra a vereséget" - bocsátotta előre a kapitány, jelezve, hogy túl egyszerű lenne a játékvezetésre fogni a magyar szempontból szomorú végkimenetelt. Mondta ezt annak ellenére a szakember, hogy főleg az elején szinte megállás nélkül, összességében pedig másfél annyiszor szórták ki a magyar játékosokat, mint a hazaiakat. A külső szemlélőnek ugyanakkor azzal együtt is túlzottnak tűnhetett a bírói szigor, hogy a szoros emberfogásos taktika magában hordozza a gyakori kiállítások kockázatát. "Tényleg sok emberhátrányt fújtak ellenünk, de azért, mert sokszor állíttattuk ki magunkat. Ezzel együtt a végén is megvoltak a helyzeteink, csak éppen akkor azokat valamiért már nem lőttük be. Azt nem tudom, hogy a nagy tét, vagy a rengeteg hátrányból, a hatalmas plusz energiák mozgósításából fakadó fáradtság miatt, vagy netán azért, mert a kipontozódásaink nyomán fel kellett forgatnom a csapatot." - elemzett Merész. A kapitány kitért az oroszokkal vívandó mérkőzésre is. "Nem tudom, hogy lelkileg a lányok mennyire szedik majd össze magukat a bronzmeccsre, de hát ez is egy fokmérő, hogy felül tud-e a csapat emelkedni az elődöntős vereség okozta amúgy érthető fájdalmon. Remélem, azt a csapatot fogom én magam is viszontlátni a vízben, amely csaknem három negyeden át remekelt a spanyolok ellen. A bronzérmet meg kell, s meg is tudjuk szerezni a mai játékkal és hozzáállással" - mondta Merész András, aki a fő célt, a legjobb négy közé jutást már elérte együttesével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.