Sport

Labdarúgás: véget ért a játékoskeringő, rajtra kész keretek a megye élvonalában + ADATBANK

Labdarúgás: véget ért a játékoskeringő, rajtra kész keretek a megye élvonalában + ADATBANK

2013. augusztus 3., szombat
Labdarúgás: véget ért a játékoskeringő, rajtra kész keretek a megye élvonalában + ADATBANK
labdarugas_mj

Augusztus 1-jén éjfélkor lezárult a megyei átigazolási időszak, a bajnoki rajtig hátralévő időben már kvázi rajtra kész keretek méregetik egymást a felkészülési meccseken. Lássuk, kit merre vitt a végzet.

Emlékezhetünk, az elmúlt szezonban végig kiélezett küzdelem zajlott nem egyszerűen csak a Csongrád megyei I. osztály élmezőnyében, de csaknem első felében, hiszen nem kevesebb, mint hét egység versengett egymással a szezon félidejében, s csak a hajrához közeledve szinte csak fordulóról fordulóra kezdett csökkenni számuk a dobogóért, majd az elsőségért vívott küzdelemben. A nemzeti bajnokságok átszervezése azonban különösen balul sült el megyénk számára. A nagy meneteléssel az első helyre befutó Tápé nem tudta kivívni a feljutást az NB III-ba, míg megyénk négy NB-s harmadosztályú csapata gyenge vagy éppen közepes szereplésével áldozatául esett a mezőnyt megnyirbáló átszabásnak. Ebből kifolyólag egy potenciálisan NB III-ba feljutó, valamint négy onnan kieső egységgel gyarapodott a megyeegyes mezőny. Nem is csoda hát, hogy csaknem minden edző, szakvezető kimondta a nyilvánvalót, amikor elvárásaikról, illetve a következő szezonról kérdeztük: minden eddiginél nehezebb megye I. osztályú bajnokságra számíthatunk, amelynek ugyanakkor remélhetőleg a nívója is magasabb szintet fog megütni az eddigieknél. Idén ráadásul ugyancsak legalább hét együttes harcol a trónért, hiszen a "fentről jövők" nem adják alább a 6. helynél, míg a tavalyi dobogósok is szeretnének a tűz közelében maradni, s akad olyan egység is, amely tavasszal még a kiesés ellen küzdött, mostanra pedig titkos esélyesként is számon tartják. Az szinte már biztos, hogy az elmúlt szezonéhoz hasonló "tabellakalkulációs rémálomra" már előre készülhetnek a "tabellakalkulátorok", hiszen a legkomplikáltabb forgatókönyvek szerint akár még irgalmatlan körbeverések is születhetnek ebben a bizonyos élmezőnyben. A bajnokság alsóbb szekciójában is nagy lesz a tolongás - a kiesés elkerüléséért. Akadnak, akik lehetőségeiket reálisan mérlegelve már most a kiesés elleni harcot fogalmazzák meg, s nem kell mindjárt az "alulról jövő" újoncra gondolni... Az erővonalak tehát lassan markánsan kirajzolódnak - két hét múlva pedig útjára indul a labda, s kiderül, hogy az erőhatások hogyan jelölik ki,

valójában

kinek, hol a helye...

Mórahalom VSE

morahalom_volan_14_il

Helyezés az előző szezonban:

NB III-ból kiesett

Játékos-edző:

Magyar György

Távozott:

Kovács Krisztián (Mindszent), Nagy Zoltán (Szerbia), Szvoboda Szabolcs, Domonkos Ferenc (mindkettő Németország), Joseph Martial Ngalle (?), Fülöp Tibor (Ausztria?), Podonyi Norbert (Algyő), ifj. Csák Zoltán (Orosháza), Faragó Bence, Tóth Attila (mindkettő Tisza Volán), Mészáros Zoltán (UTC).

Érkezett:

Takács András (Kiskundorozsma), Lázár Gábor (UTC - kölcsönből vissza), Bokányi Richárd (FTC - kölcsönből vissza), Tóth Lukács (Tápé), Patarcic Krisztián (Ásotthalom), Bokányi Balázs, Szekeres Attila, Babarczi Zoltán, Dobák Arnold (mindannyian Mórahalom II.) Magyar György:

"Bízva abban, hogy sárga lapok és sérülések tekintetében szerencsésebbek leszünk, mint az elmúlt szezonban, az 1-6. hely valamelyikét célozzuk meg."

Tisza Volán SC Szeged

Helyezés az előző szezonban:

NB III-ból kiesett

Vezetőedző:

Tóth Ákos

Távozott:

Rácz Dezső (HFC), Boros Ádám (Mezőhegyes), Péter-Szabó Tamás, Varga Martin, Heredea Máté (FK 1899 Szeged), Szélpál Tamás (Monor).

Érkezett:

Faragó Bence, Tóth Attila (mindkettő Mórahalom), Puskás Csaba, Kulacsik Tamás (mindkettő Makó), Hacker Bence (Tököl), Szalma Gergő (SZVSE), Szűcs Dávid (Békéscsaba UFC). Tóth Ákos:

"Nem is lehet más célunk, mint megnyerni a megyei bajnokságot és visszajutni az NB III-ba. Ennek szellemében építettük fel csapatunkat is az elkövetkező szezonra, számításba véve, hogy a korábbinál erősebb a megyei mezőny."

Makó FC

makohfc_42_mj

Helyezés az előző szezonban:

NB III-ból kiesett

Vezetőedző:

Bódi Attila

Távozott:

Halász Krisztián (visszavonult), Puskás Csaba, Kulacsik Tamás (mindkettő Tisza Volán SC Szeged), Varga Csaba (Csanádpalota), Kohajda Gergely (Algyő), Siket Máté, Tóth Attila, Gilinger Zsolt (tanulmányi okok miatt szereplésük bizonytalan).

Érkezett:

Sarnyai Róbert (Mórahalom), Béres Róbert (Földeák), Győri András, Bress Balázs (mindkettő Kiskundorozsma). Bódi Attila:

"A vezetőséggel egyetértve az 1-6. hely valamelyikét tűztük ki célul magunk elé, az elkövetkező, nagyon erős mezőnyt felvonultató bajnoki idényben."

Hódmezővásárhelyi FC

Helyezés az előző szezonban:

NB III-ból kiesett (a megyei I. osztályú HFC II. 13.)

Vezetőedző:

Dezső Ferenc

Távozott:

Vígh Sándor (Nagymágocs) Klimaj Kornél, Hanyecz Bence (mindkettő Kondoros), Hegyi Tibor (?), Lékó Roland (?).

Érkezett:

Vasas Gábor (Sándorfalva) Varga Róbert (Orosháza FC), Rácz Dezső (Tisza Volán), Hatvani József (Ásotthalom), Kovács Sándor (UTC). Dezső Ferenc:

"A vezetőséggel egyetértve célunk az 1-3. hely elérése, bár ha esetleg lecsúszunk a dobogóról, az sem nagy tragédia. Szeretnénk a dobogón végezni, ahol a mezőny színvonalából és kiegyenlítettségéből kiindulva komoly körbeverések lehetnek, s ebből akár még mi is jól jöhetünk ki - azaz a bajnoki címet sem tartom kizártnak!"

Tápé ESK

bajnok_tape_011

Helyezés az előző szezonban:

1.

Vezetőedző:

Paksi Péter

Távozott:

Brinszky Adrián (UTC), Tóth Lukács (Mórahalom), Hegyesi Ádám (Németország)

Érkezett:

Bárkányi Bálint (Hévíz), Pócs Tamás, Vangel Roland, Fröhlich Tamás, Garamvölgyi Gergő, Dávid Róbert, Farkas Ferenc (mindannyian Kiskundorozsma), Mario Cinder (Röszke) Molnár János ügyvezető elnök:

"Mivel a Tisza Volán kiemelkedik a mezőnyből, az élmezőny többi tagja pedig hasonló játékerőt képvisel, így megfiatalodott csapatunkkal leginkább a 2-6. hely valamelyikét szeretnénk elérni."

Algyő SK

Helyezés az előző szezonban:

2.

Vezetőedző:

Takács Zoltán

Távozott:

Makai Árpád (FK 1899 Szeged), Balogh Norbert (Németország)

Érkezett:

Kohajda Gergely (Makó FC), Laczkó János (Szeged 2011), Podonyi Norbert (Mórahalom VSE), Mohácsi László (Szeged 2011-Kiskundorozsma). Takács Zoltán:

"Az NB III-ból érkezett csapatok miatt erős és az eddigieknél magasabb színvonalú megyeegyes bajnokságra számítok, amelyben továbbra is szeretnénk a meghatározó csapatok között maradni, s minél előrébb végezni a tabellán."

Csanádpalota FC

sandorfalva_csanadpalota13_gs

Helyezés az előző szezonban:

3.

Vezetőedző:

Lakatos Rudolf - október 15-ig szóló eltiltása idején Nemcsok Róbert és Molnár László látja el a feladatokat.

Távozott:

Gabor Flavius (UTA Arad II.), Vicentio-Florin Vladan (Mainkirchen), Dan-Stefan Piue (visszavonul?)

Érkezett:

Varga Csaba (Makó FC), Negru, Goldis, Toporec (mindhárom Arad). Molnár László:

"Az NB III-ból kiesett csapatokkal és a bennmaradt élcsapatokkal együtt egy kisebbfajta NB III-nak is felfogható az idei megyei I. osztály. A csapatok komolyan vették a felkészülést és az erősítéseket, így erős bajnoki küzdelem várható. A magasabb osztályból érkezettek nyilván szeretnének visszajutni, de lesz sok együttes, amely nem fogja olcsón adni a bőrét, és harcol a dobogóért - magunkat is idesorolnám."

Ásotthalom TE

Helyezés az előző szezonban:

4.

Vezetőedző:

Hevesi Tibor

Távozott:

Frank Attila (Tiszasziget), Patarcic Krisztián (Mórahalom), Hatvani József (HFC), Bisztrovics Róbert (Kiskunhalas).

Érkezett:

Gantner Gergő (Röszke), Hatvani Zoltán (Sándorfalva), Szolákovics Dániel (Ásotthalom utánpótlás), Tóth Béla (?). Hevesi Tibor:

"Célunk a 8-12. hely megszerzése, hiszen elég rövid a keretünk. Reméljük, elkerülnek minket a sérülések."

Csongrád TSE

csongrad_asotthalom_18_mj

Helyezés az előző szezonban:

6.

Vezetőedző:

Keller Mihály

Távozott:

Szeles Dániel (Szentesi Kinizsi), Tóth Roland (?), Lévai Mihály (Kistelek), Sarusi Kiss Attila (Csanytelek), Birk Máté (Ausztria), Siha Zoltán (újrakezdte).

Érkezett:

Kökény Tamás (Kiskunfélegyháza), Szőrfi Kristóf, Baktai Zoltán (mindkettő Tömörkény), Oravecz Roland (KTE utánpótlás). Keller Mihály:

"Nem mondok újat azzal, hogy az NB III-as gárdákkal nagyon erős lesz a mezőny, az utóbbi évek legkeményebb bajnoksága elé nézünk. 7-8 élcsapat is lesz, akik hatalmas harcot vívnak majd a dobogóért. Úgy érzem, fiatal és még rutintalan csapatunk számára a 6-10. hely környéke lehet a realitás."

Sándorfalva SK

Helyezés az előző szezonban:

7.

Vezetőedző:

Tóth János

Távozott:

Vasas Gábor Juhász Sándor (mindkettő Hódmezővásárhely), Barna Dávid (Mórahalom), Lippai Dániel (Üllés), Mihalkó Gergő (FK 1899 Szeged), Mihalkó Máté, Kittl Zoltán (mindkettő Kiskunmajsa), Bitó Róbert (UTC).

Érkezett:

Koncz Róbert (Csengele), Batik Gergő (Mórahalom), Mihalkó Dávid (Üllés), Gémes Bence (Szeged 2011-Kiskundorozsma), Szabó Tamás (SZEOL-Tisza Volán), Csamangó Norbert (Szeged 2011). Tóth János:

"Tavaly az élmezőnybe soroltak minket, szeretnénk idén is a mezőny felső részéhez tartozni. Hogy ez a helyezésekben mit jelent, az majd kiderül..."

Szegedi Vasutas SE

fkszeged_szvse017_mj

Helyezés az előző szezonban:

8.

Vezetőedző:

Berki István

Távozott:

Mészáros Tibor (UTC), Szalma Gergely (Tisza Volán).

Érkezett:

Földesi Gábor, Tanács Attila (mindkettő Röszke), Báló Martin, Nagy Ádám, Lukács Tamás (mindannyian HFC II.), Tiger Kristóf (Nagykőrös), Szabó Tamás (Nagyszénás - újrakezdte). Berki István:

"Minőségi játékosok távoztak a támadószekciónkból, a védelmünk viszont sokat erősödött az új igazolásoknak köszönhetően. Hat felkészülési találkozót vívtunk a nyáron, ezeken mindössze két gólt kaptunk, ez is azt bizonyítja, érdemes lesz a játékunkat a biztos védekezésre alapoznunk. Annál is inkább, mert úgy látom, sokat erősödött a megye I. mezőnye, nekünk ugyanakkor továbbra is az a minimális célunk, hogy a 8-10. hely valamelyikére odaérjünk. Tavaly az összes ellenfelünk ellen győzelmi esélyekkel léptünk pályára, ebből idén sem szeretnénk alább adni."

FK 1899 Szeged

Helyezés az előző szezonban:

9.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor

Távozott:

Sipos Zoltán (Felcsút), Temesvári Norbert (Deszk), Dóra János, Meszes Csaba, Nagy Vince (mindhárom visszavonult)

Érkezett:

Péter-Szabó Tamás, Varga Martin, Heredea Máté (mindhárom Tisza Volán), Németh András (Szeged 2011), Makai Árpád (Algyő), Mihalkó Gergő (Sándorfalva), Kozó Bálint (Tápé), Markó Tibor (Szőreg), Beke Krisztián (KLC Kecskemét) Keresztúri János technikai vezető:

"Szeretnénk megismételni az előző szezonban elért 9. helyünket, ugyanakkor sokat erősödött a megyei első osztály mezőnye. Céljaink elérése érdekében elengedhetetlen, hogy a nagycsapatoktól is pontokat szerezzünk, úgy nem lesz probléma a bennmaradással."

Kisteleki TE

kistelek_utc01_gs

Helyezés az előző szezonban:

10.

Vezetőedző:

Szabó Zsolt

Távozott:

Ruzsinszki Ferenc (Csanytelek?), Tóth Tamás (Balástya)

Érkezett:

Lévai Mihály (Csongrád), Fődi Bence, Farkas Ádám (Kiskundorozsma), Borsos Barnabás (Cserkeszőlő), Rácz Zoltán (Röszke), Lajos Tamás, Papp Dávid (Kistelek ifi). Szabó Zsolt:

"Sokkal nehezebb dolgunk lesz az idei szezonban, hiszen bár csapatunk is masszívabb, erősebb lett, ugyanez a bajnokságról is elmondható. A 8-10. hely környéke lehet a realitás elöljáróban, de majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok a szezonban..."

Ujszegedi TC

Helyezés az előző szezonban:

11.

Vezetőedző:

Major László

Távozott:

Kovács Sándor (HFC), Lázár Gábor (Mórahalom), Tombácz Gábor (szüneteltet)

Érkezett:

Szűcs Dániel, Kerepeczki Csaba, Végh Ariel, Bernát Péter (mindannyian Orosháza FC), Brinszky Adrián (Tápé), Mészáros Zoltán (Mórahalom), Bitó Róbert (Sándorfalva), Szentes-Bíró Tamás (Szeged 2011), Mészáros Tibor (SZVSE). Major László:

"Minél jobb szereplés a célunk! Reálisan megközelítve a 3-6. hely lebeghet a szemünk előtt."

Nagymágocs SE

nagymagocs_fk12_gs

Helyezés az előző szezonban:

12.

Vezetőedző:

Györgyi István

Távozott:

Lászlai Róbert (Székkutas), Paczuk Zoltán (visszavonult).

Érkezett:

Vígh Sándor (HFC), Farkas Krisztián, Erdélyi Sándor, Rácz Martin, Deák Adrián (mindannyian Nagymágocs utánpótlás) Györgyi István:

"Sajnos komoly erősítésekre nem tudtunk szert tenni, lehetőségeink sem a legjobbak e tekintetben, így célunk csak a bennmaradás lehet. A mögöttünk végzett csapatok kiestek, helyükre magasabb és alacsonyabb osztályból is erős gárdák érkeztek. Nehéz szezonunk lesz."

Szentesi Kinizsi TE

Helyezés az előző szezonban:

megyei II. osztályból feljutó

Vezetőedző:

Bozóki Zoltán

Távozott:

Szarvas Zsolt (visszavonult), Hidas József (szünetelteti pályafutását)

Érkezett:

Szeles Dániel (Csongrád), Oravecz Sándor (HFC), Kiss Koppány, Martók István (mindkettő Szentes utánpótlás) Bozóki Zoltán:

"A bennmaradás nagyon nehéz lesz ebben a kőkemény megyei I. osztályban, de mindent megteszünk azért, hogy megragadjunk és egy stabil középcsapatot tudjunk kialakítani."

Szuda Sándor - Illés András

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.