Labdarúgás: bravúros szentesi győzelem a SZVSE ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szvse_szentesi_kinizsi19_gsGólokban és izgalmakban gazdag mérkőzésen sikerült felülkerekednie a Szentesi Kinizsinek a Szegedi VSE csapatán, bravúros játékukkal elhappolva a három pontot a vasutasok elől.


Labdarúgó megyei I. osztály 2. forduló:

Szegedi VSE – Szentesi Kinizsi TE 2-3 (2-2)
Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző. Vezette: Kovács Attila (Kasza László, Minda Gábor).
SZVSE: Szabó G. – Lévai K. (Jánk T. a szünetben), Kiss B., Hegyesi Zs. (Bagi T. a szünetben), Ágoston P., Báló M., Busa B., Szántó D., Simon I. (Balogh L. 69′), Tanács A., Báló R. Vezetőedző: Berki István.
Szentes: Szél B. – Boldizsár M., Vincze Z., Lajos M., Szeles D., Bordács L., Páger Gy. (Polyák A. 89′), Orovecz S. (Németh A. a szünetben), Lekrinszki A. (Kis K. 80′), Mihály R., Kovács N. (Tóth L. 82′). Vezetőedző: Bozóki Zoltán.
Gólszerző: Simon (10′, 13′), ill. Kovács (11′), Vincze (35′), Bordács (48′).
Sárga lap: Báló R. (25′), Tanács A. (71′), Bagi T. (90+2′), ill. Boldizsár M. (72′), Lekrinszki A. (77′).

Berki István: “Az egész keretünk, beleértve a pályára lépőket és azokat, akik nem voltak ma itt, elmúlt két hétben tanúsított hozzáállása hagy némi kívánni valót maga után. A felkészülés során odatették magukat a srácok, mindenki a munkára koncentrált, a bajnokság kezdete óta viszont rettentően visszafogottak vagyunk. Amit tudunk, azt nem hajtjuk végre, és fejben egyáltalán nem vagyunk jelen a pályán. Fiatal játékosaink vannak, rendet kell tennünk majd a fejekben – mindenkinek el kell döntenie, hogy a futball fontosabb-e számára vagy esetleg a Szegedi Ifjúsági Napok…”

Bozóki Zoltán: “Küzdelmes és izgalmas mérkőzést játszottunk a SZVSE-vel, mi magunk az első félidőben talán még egy kicsit megilletődöttek voltunk. A második játékrészben már bőven akadtak lehetőségeink, melyekből egyet sikerült is kihasználnunk. A kapott góljaink, úgy gondolom, elkerülhetőek lettek volna, ugyanakkor összességében elégedett vagyok a játékunkkal, de tény, hogy mindig van egy csapatnak hova fejlődnie.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
A bíró a sípjáért nyúl, véget ért a találkozó! A szentesi szurkolóktól zeng a stadion, “Szép volt, fiúk!” kiáltással ünneplik a csapatot.
90+2′
Az utolsó pillanatban még Bagi kapott sárgát szövegelésért.
89′
Polyák András a szentesieknél felváltotta Págert.
86′
Kiss lőtt 30 méterről, Szél kapusnak nagyot kellett nyújtóznia, hogy kitolja a sarokra tartó játékszert.
85′
Támad a SZVSE, de a tizenhatos környékén rendszerint megáll Bagiék tudománya. Hiányzik a hazaiak játékából a kreativitás.
82′
Az első szentesi gólt jegyző Kovács Norbert is elhagyta a pályát. Tóth László érkezett helyette. A szentesi drukkerek “Szervusz Golyó!…” kiáltással üdvözölték pályára lépő kedvencüket.
80′
Csere szentesi oldalon, Kis Koppány váltotta a hajrára Lekrinszkit.
77′
Lekrinszki rántotta le a meginduló Busát a felezőnél, villant a sárga.
75′
Hatalmas helyzet a túloldalon is az ellentámadásból! Lekrinszki lőhetett 8 méterről üresen kapásból, de alaposan fölébombázott.
74′
Ígéretes szabadrúgáshoz jutott a SZVSE középről, 25 méterről. Kiss állt a labda mögé, bombája kevéssel ment el a bal felső mellett és fölött.

no images were found

72′
Sárga a másik oldalon is, Boldizsár vágta fel Busát.
71′
Tanács Attila kapott lapot a hazaiaktól egy túlzottan durva belépőt követően.
69′
Csere a hazaiaknál, lement a két gólt szerző Simon, Balogh László folytatja helyette.
68′
Bordács indult meg üresen 25 méterre a kaputól, elvitte a labdát a kiérkező Szabó mellett, 14 méterről megejtett emelése azonban a kapu fölött hagyta el a játékteret.
65′
Busa Bence lőtt 25 méterről, a labda levágódott egy védő lábáról, szöglettel folytatódik a játék.
62′
Az iram továbbra is kifogástalan, kissé viszont pontatlanná vált a játék. Kezd kicsit magára találni a bódulatból a hazai együttes, miközben a szentesi ultrák még mindig nem adnak alább a hangjukból.
57′
“Hajrá Szentes, hej!…” Zeng a stadion a vendégek szurkolóitól.
54′
Nyom a Szentes, nehezen jön ki térfeléről a SZVSE.
48′
GÓÓÓL!!! Fordított a Szentes! Bordács érkezett menetrendszerűen egy lapos beadásra! 2:3!

no images were found

46′
A vendégeknél Németh Arnold állt be a kisebb sérülést összeszedő Orovecz helyére.
46′
A SZVSE oldalán Jánk Tamás és Bagi Tamás lépett pályára, Lévai és Hegyesi ment le.
46′
Folytatódik a találkozó, kettős csere a hazaiaknál, egy változás a szentesieknél.

SZÜNET

45′
Izgalmas, eseménydús félidőt hagynak maguk mögött az öltözőbe sétáló játékosok. 45 perc még hátra van, ha az csak fele olyan jó lesz, mint első játékrész, nem fogunk unatkozni!
40′
Megint egy veszélyes szentesi szabadrúgás, ezúttal a jobb szélről! A lapos beadás végigcsorgott 5 ember előtt, mielőtt Kovács erőtlenül a kapu felé sodorta volna.
35′
GÓÓÓL!!! 35 méterről szemből végezhetett el szabadrúgást a Kinizsi, a 20 perce még nagyot hibázó Vincze emelkedett a legmagasabbra, a fejes pedig a kapu jobb oldalában landolt a tehetetlen Szabó mellett! 2:2!
34′
A különösen aktív Kovács lőhetett tisztán 25-ről, a labda méterekkel a kapu mellett hagyta el a játékteret.
31′
Kiss Balázs lőtt egy kontra után éles szögből, Szél a helyén volt. Lüktető a mérkőzés irama, felváltva jutnak helyzethez a csapatok.

no images were found

27′
Kovács maradt egy az egyben Szabó kapussal 8 méterre a gólvonaltól, a hazaiak hálóőre bravúrral hárított! Páger szemfüles passza kellett a helyzethez.
25′
Báló Richárd lépett oda túl keményen Vinczének, sárga lap a jutalma.
24′
Orovecz kapott remek indtást a bal szélen, a szentesi játékos végül a kimozduló Szabó kapust is megelőzte, védője szorításában viszont nem tudott érdemi lövést produkálni.
19′
Mihály Róbert tűnt el gyanús körülmények között védője mellett egy beadásnál a büntetőterületen belül, Kovács bíró azonban továbbot intett…
17′
Úgy tűnik, a kellemes időjárás meghozta a játékosok kedvét egy kis futballhoz, remek játék jellemezte az első negyedórát.
13′
GÓÓÓL!!! Őrült meccs! Simon lépett ki a védők között és egy káprázatos közeli emeléssel újra előnyhöz juttatta a SZVSE-t! 2:1! Szél kapus elég határozatlanul mozdult ki a kapujából.
11′
GÓÓÓL!!! Rögtön az ellentámadásból egyenlített a Kinizsi! Szép csiki-csuki után Kovács Norbert hálózta ki a balfelsőt! 1:1!
10′
GÓÓÓL!!! Megint a Szentes baloldali védelme ingott meg. Vincze késett le egy hosszú indításról, Simon léphetett így ki. A hazaiak csatára begyalogolt a kapuig és kilőtte a hosszút. 1:0!

no images were found

8′
Hegyesi előzte meg a védőjét a jobb szélen és indult volna meg biztató helyzetben, Vincze Zoltán végül kétségbeesetten lerántotta. Kovács spori nem nyúlt a lapjához, pedig talán jogos lett volna.
5′
Az összecsapás első szögletét a szentesiek végezhették el, a hazai védők végül könnyedén felszabadítottak.
1′
Rögtön az első percben Hegyesi Zsolt kapott jó indtást a tizenhatoson belül, a bíró azonban les miatt megállította az akciót.
1′
A SZVSE kezdi a mérkőzést.

16:53: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a rangadó, a játékosok felsorakoztak Kovács Attila játékvezető mögé. A találkozó első kedves jeleneteként a vendégek játékosát, Mihály Róbertet kisfia kísérte ki a pályára.

A találkozó elé:

A SZVSE-stadionban rendezendő szombati kettős derbi második felvonásaként a hazai vasutasok az újonc Szentest látják vendégül. Eddig mindkét oldalon keserű a szájíz: a jól sikerült felkészülési meccsek után a szegediek nyert helyzetből buktak el Kisteleken a rajton, míg a megye II. aranyérmese páratlanul lelkes közönsége előtt kapott egy négyest a címvédő Tápétól. Berki István fiatal gárdája a kupában legalább tudott vigasztalódni szerdán az IKV Alsóváros kiütésével, Bozóki Zoltán legényeit viszont elkerülte a szerencse, a Tisza Volán vendégeként búcsúra kényszerült a Kinizsi, mely ismét nem tudott a hálóba találni. Első 2013/14-es góljára vadászik tehát a Szentes, első bajnoki pontjaira mindkét alakulat. Kemény küzdelemre és óriási taktikai csatára van kilátás!

Részletes beharangozónk a vezetőedzők nyilatkozatával és a várható kezdőcsapatokkal ide kattintva olvasható el.

Előző sztori

Labdarúgás: Faragó és Buzási villant, Makón is nyert a Volán + FOTÓK, VIDEÓK

Következő sztori

Tisza-parti partyarcok: SZIN 3. nap + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek