Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: megyei főpróbák a bajnoki rajt előtt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

labdarugas_ilEgy hét múlva elkezdődik a bajnoki pontvadászat a rendkívül izgalmasnak ígérkező megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban, így nem véletlen, hogy minden csapat főpróbának tekinti a hétvégi edzőmérkőzéseket.

Tekintse át a megyei I. osztály teljes őszi menetrendjét!

A Szertár Sportbolt Csongrád megyei I. osztály átigazolási körképe itt olvasható! Böngéssze végig, ki, honnan, hová igazolt az élvonalbeli csapatoknál!

2013. 08. 09 (péntek) 18.00, SZVSE Stadion: Szegedi VSE – Tápé ESK

A vasutasoknak ez a kilencedik felkészülési találkozójuk és eddigi mérlegük igen imponáló: 7 győzelem, 1 döntetlen 0 vereség. Pénteken kora este azonban már a korábbiaknál nehezebb fajsúlyú ellenfelet látnak vendégül, így ez a találkozó valóban főpróbának tekinthető a jövő heti kisteleki vendégszereplés előtt. A bajnoki címvédő Tápé öt felkészülési mérkőzést játszott eddig, amelyből 1 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség a mérleg. Paksi Péter edzőnek a legnagyobb gondot a “gólerős” védelem jelenti, hiszen a tápéiak 20 lőtt gólja mellett 21 gól kaptak, ami az öt mérkőzést tekintve több, mint négy gólos átlag. K. Tóthék az első bajnoki fordulóban majd az újonc Szentesi Kinizsi vendégei lesznek, így az SZVSE ellen vendégként gyakorolhatják a bajnoki rajton alkalmazandó taktikát.

2013. 08. 10 (szombat) 09.00, Makó, Erdei Ferenc téri pálya: Makó FC – Mindszent SE

A makóiak a negyedik felkészülési találkozójukra készülnek. Az eddig lejátszott három mérkőzés papírformát hozott, Bódi Attila legénysége kikapott az NB II-es Békéscsabától és szoros mérkőzésen az NB III-as Orosháza otthonában, míg nagy arányú győzelmet aratott a Mártély SK megyei II. osztályú gárdája ellen. Az FK Szeged elleni bajnoki rajtra készülő makóiaknál továbbra is kérdéses a szerb légiósok szerepvállalása, talán a szombati felkészülési találkozó után tisztul majd a kép. A megyei II. osztályba kiesett mindszentieknél is edzőváltás történt, Korom Ernő irányítja az elkövetkező időszakban a Tisza-partiak szakmai munkáját. A játékoskeretben egyetlen lényegi változás történt, a Székkutasra igazolt Molnár Milán kapust a rutinos, hosszú évekig Makón is védő Kovács Krisztián váltotta.

2013. 08. 10 (szombat) 09.30, Kisteleki sportpálya: Kisteleki TE – Sándorfalva SK

Mindkét csapatnál jelentős volt a játékosmozgás, így nehezen állt össze a keret. A hazaiak mindössze három edzőmérkőzést játszottak eddig és az ott látottak nem túl biztatóak. A mérleg 1 győzelem és 2 vereség, amelyből a legutóbb az SZVSE elleni 2-7 egyelőre nem túl sok bizakodásra adhat okot, ráadásul a jövő heti bajnoki rajton éppen a Vasutasokat fogadják. A sándorfalviaknál is volt gondja rendesen Tóth János edzőnek, így érdemben eddig mindössze egyetlen edzőmérkőzést játszottak, amelyen legyőzték a Soltvadkert gárdáját. A sándorfalviaknak tehát ez a találkozó rendkívül fontos erőfelmérő lehet a nagymágocsi bajnoki rajt előtt.

2103. 08. 10 (szombat) 10.00, Vásárhelyi Stadion: Hódmezővásárhelyi FC – Ujszegedi TC

Hét közben a rendkívül tartalékos vásárhelyiek elszenvedték első felkészülési vereségüket az NB III-as Orosháza FC otthonában. Kérdés, hogy a betegséggel, illetve sérüléssel bajlódó játékosok közül kik állnak majd Dezső Ferenc edző rendelkezésére és így mennyire tudja a szakember pályára küldeni a jövő heti mórahalmi bajnoki rajton elképzelt csapatát. Az UTC rendkívül megerősödött kerete egyre inkább összeszokik, így várhatóan szeretnének visszavágni a vásárhelyieknek a másfél héttel ezelőtt Újszegeden elszenvedett 2-4-es vereségért. Major László csapatára egyébként rendkívül nehéz összecsapás vár a bajnoki rajton, hiszen a jövő szombaton Csanádpalotán kezdik a bajnoki küzdelmeket.

2013. 08. 10 (szombat) 10.00 Algyői sportpálya: Algyő SK – Gyálarét LSC

Az algyőiek csendben készülődtek a bajnoki rajtra. Takács Zoltán csapata eddig mindössze két hivatalos felkészülési mérkőzést játszott és mindkettőt megnyerte. A játékoskeretben alig volt változás, így a csapatépítés nehézségeivel nem kellett megküzdenie a szakembernek. Az ezüstérmes algyőiek a bajnoki rajton is hazai pályán szerepelnek, a Csongrád TSE gárdáját fogadják majd a jövő szombaton. Ellenfelük ezúttal a megye II-es Gyálarét.

2013. 08. 10 (szombat) 11.00, Felső Tisza-parti Stadion: Tisza Volán SC – Atletico Békéscsaba

A Volán eredetileg a Békés megyei I. osztály egyik élcsapata, a Kondorosi TE ellen játszott volna, de a szomszéd megyében a hétvégén már elkezdődnek a megyei I. és a megyei II. osztály bajnoki küzdelmei, így a szegedieknek új ellenfél után kellett nézni. Az Atletico Békéscsaba egy tehetséges fiatalokból újonnan alakult együttes, amely a Békés megyei III. osztályban indul majd, de meglepetést jelentene, ha komolyabb gondot okozna legyőzésük a felkészülés során három győzelmet és egy döntetlent elért volános legénységnek – igaz, a Szeged 2011-Grosics Akadémia egysége ellen sikerült a bravúr a viharsarkiaknak az elmúlt hetekben…

2013. 08. 10 (szombat) 17.00, Ásotthalmi sportpálya: Ásotthalom TE – Kiskunmajsa FC

A hazaiaknál is igen sok volt a változás a nyár folyamán, így van is gondja jócskán Hevesi mesternek. A jövő szombati bajnoki rajton a Tisza Volán vendégei lesznek az ásotthalmiak, akik legutóbbi két felkészülési találkozójukon súlyos vereséget szenvedtek, a Bácsalmási PVSE és az FK 1899 Szeged csapatától egyaránt otthon kaptak ki 5-1-re, ami az álmoskönyv szerint sem ígér sok jót.

2013.08.10 (szombat) 17.00 Nagymágocsi sportpálya: Nagymágocs SE – Szentesi Kinizsi TE

A két csapat még a felkészülés elején megmérkőzött egymással és akkor Szentesen a hazaiak 6-0-ra kiütötték a vendégeket. Azóta egyre inkább összeáll a mágocsi alakulat, így Györgyi István gárdája akár vissza is vághat a július 20-i vereségért. A jövő szombati bajnoki rajton mindkét csapat hazai környezetben lép pályára, a szentesiekhez a bajnoki címvédő Tápé ESK látogat, míg a nagymágocsiak a Sándorfalva együttesét fogadják.

2013. 08. 10 (szombat) 18.00 Csongrádi sportpálya: Csongrád TSE – Kiskunfélegyházi HTK

Az Algyő elleni bajnoki rajtra készülő csongrádiak rendkívül aktívak voltak a felkészülési időszakban. Keller Mihály edzőnek eddig hét edzőmérkőzés állt rendelkezésére csapata formálgatására. A Bács-Kiskun megyei I. osztály bajnoki címével büszkélkedő félegyháziak másfél héttel ezelőtt már ellátogattak Csongrádra, akkor 1-1-es döntetlent hozott a kilencven perc, így most is izgalmas összecsapás várható.

Tovább olvasom

Sport

Három győzelmet vár az alsóházban Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Tatabánya, a Debrecen és a KSI lesz az ellenfél.

Tovább olvasom

Hírzóna

Amerikai centert igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A 23 éves, 208 cm magas James Dickey az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő UNC Greensborótól érkezik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Aktuál