Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: őrült döntetlen a vásárhelyi rangadón + FOTÓK, VIDEÓ

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

hfc_csanadpalota07_gsA sírból jött vissza a HFC a Csanádpalota ellen, a tavalyi bronzérmes kétgólos előnyt herdált el, Kökény Tamás a 93. percben mentett pontot.

A kezdés előtt kiderült, hogy a hazaiaknál Varga Máté megbetegedett, így csak a lelátóról tudta figyelni melegítő társait, helyére Keller Zoltán került a kezdőbe. A vásárhelyi kapitány, Antal Krisztián sérülése sem jött teljesen rendbe, de ő legalább a kispadra leülhetett. A vendég oldalon egyetlen változás volt az előzetesen beharangozott kezdőhöz képest, Halász helyett Luculescu kezdett.

Alaposan feltüzelve kezdett a hazai gárda, amely rögtön letámadta a palotaiakat, akik az első tíz percben képtelenek voltak kiszabadulni saját kapujuk elöl. A hazaiakat talán elvihette a hév, amelyet egy váratlan góllal hűtöttek le a vendégek. A folytatásban kiegyenlítetté vált a találkozó, a hazaiak nehezen jutottak helyzetig, míg a vendég kontrák veszélyesek voltak és az egyik ilyen támadás után jött a palotaiak második találata, ami igazi hidegzuhanyként hatott a hazai csapat játékosaira és szurkolóira egyaránt.

Szünet után szűk negyedóra alatt akár megduplázhatta volna előnyét a Csanádpalota, de két ordító helyzetét elpuskázta és ez – mint később kiderült – két pontjába került. Az utolsó fél órában szinte már “barcelonai labdabirtoklást” produkáltak a hazaiak, míg a palotaiak erejéből gyakran csak arra tellett, hogy amerre állnak, arra rúgják el a labdát kapujuk előteréből. Varga Róbert kapufán csattanó fejese, majd az immár csatárnak előreküldött középső védő, Kökény Tamás lesnek minősített gólja ugyan intő jel lehetett a vendégek számára, de már képtelenek voltak változtatni. Őrizték kétgólos előnyüket és amikor már úgy tűnt, hogy sikerrel teszik, Hatvani József közelről betalált. Az utolsó tíz perc egy örökkévalóságnak tűnhetett a vendégek számára, akik ekkor már minden szabálytalanság után hosszú másodpercekig feküdtek a füvön. A játékvezető a sok időhúzás miatt jogosan hosszabbított és az utolsó másodpercben a hazaiak kihasználták az addig jól működő vendég védelem méretes bakiját, de végül is a pontszerzésre mindenképpen rászolgált a HFC.

A megyei I. osztály 2. fordulójában:

Hódmezővásárhelyi FC – Csanádpalota FC 2-2 (0-2). Hódmezővásárhely, 300 néző, vezette: Belanka Zsolt Péter (Kovács Csaba, Kepka Roland).
Hódmezővásárhely: Vasas – Jesenszki, Kökény, Tóth J., Marton, Nagy A., Keller Z. (Király 68′), Varga R., Konc A., Szabó M. (Huszka 46′), Hatvani J. Vezetőedző: Dezső Ferenc.
Csanádpalota: Potoret – Vlad (Veréb 46′), Cotuna, Siclovan, Negru, Luculescu (Erdélyi 65′), Varga Cs., Gabor, Goldis, Corbu, Tambor. Megbízott edző: Molnár László.
Gólszerzők: Hatvani J. (81′), Kökény T. (93′), illetve C-P. Goldis (12′), C-S. Luculescu (42′).
Sárga lap: Jesenyszki (19′), Huszka (73′), Varga R. (75′), Király (75′), ill. Varga Cs. (34′), Corbu (38′), Vlad (45′), Negru (49′), Gabor (59′), Erdélyi (71′), Siclovan (86′).

Dezső Ferenc: “A mi csapatunk még nincs felkészülve rá, hogy eredményesen tudjon szerepelni egy olyan gárda ellen, mely így csalja a labdarúgást. Az első félidőben a vendégek két támadásból két gólt szereztek, ezt követően nagy erőket mozgósítottunk a fordításért. Egy téves játékvezetői ítélet miatt végül csak egy pontot tudtunk megmenteni.”

Erdélyi Mátyás: “Kicsit szomorúak vagyunk, hogy a hosszabbításban veszítettünk el két pontot. Megyünk tovább előre, igyekszünk a folytatásban javítani.”

Nézze meg a SZEGEDma TV videó-összefoglalóját a hajrában született gólokkal, Marton Bence és Erdélyi Mátyás nyilatkozatával!

Online közvetítésünk:

94′
Vége az összecsapásnak. Nagyon bosszú lehet a Csanádpalota, mely kétgólos előnnyel zárta az első félidőt, ám végül mégis elszórt két pontot, hiszen a roppant lelkesen az utolsó pillanatig küzdő Hódmezővásárhely a hosszabbítás lefújása előtti másodpercekben végül ki tudott egyenlíteni. Összességégében a döntetlen nem igazságtalan eredmény, hisz mindkét félnek akadtak lehetőségei, jobb és gyengébb periódusai.
93′
GÓÓÓL 2-2! Itt a slusszpoén, egyenlítettek a hazaiak. Többször is felszabadíthattak volna a palotai védők, de nem tették, Potoret sem rúgta el a lasztit, mely Kökény Tamáshoz jutott, aki 23 méterről zúdított az árván maradt ketrecrészbe.
92′
Kökény mélységből tört előre, a tizenhatoson belül Konchoz játszott, ám nem lett lövés a helyzetből.
91′
Három perc a ráadás!
89′
22 méteres hazaadás okozott nehézségeket Potoretnek, megoldotta a feladatot, lábbal maga elé tette végül, s kivágta az őt megtámadó vásárhelyi csatárok elől.
86′
A vendégek előreívelése gumilabdaként pattant vissza a vásárhelyi falról. Ismét jöhetnek előre a hazaiak, gőzerővel küzdenek az egyenlítésért.
84′
Eleredt az eső, s eközben azt figyeltük, hogy Konc ívelését csípte el a berobbanók elől Potoret. Negru ezt követően 50 méterről vette célba a hazai kaput, Vasas lehúzta a lasztit.

83′
Parázs a hajrá, ahogy várható volt. Látványosan és hosszan ápolják az egyik palotai futballistát, a vendégek már az idővel is játszanak. Goldis szerencsére tudja folytatni. Elképesztő vehemenciával rohamoz a Vásárhely.
81′
GÓÓÓL 1-2! Egy kavarodás után Hatvani József az ötösről talált be a palotai kapuba, itt a szépítés, és lesz még izgalom a végére! Addig-addig gyűrte tehát ellenfelét a HFC, míg sikert ért el, ám kérdés, a hátralévő idő mire lesz még elég.
77′
Egy beívelés után nagy-nagy tömörülés támadt, a HFC egyik játékosa az alapvonalról fejelte vissza a lasztit középre, majd közvetlen közelről a kapura kotorták ugyan a társak, de korán örültek a nézők, les miatt érvénytelen a találat. Valószínűleg helyes lehet a döntés, mert nem nagyon vitatkoznak vele a piros mezesek.
76′
Beléptünk az utolsó negyedórába a rangadón. Hatvani József 14 méterről lőhetett, bele a védőjébe. Ez most lehetőség volt, miközben a meccs képe hosszú ideje nem változik. Leszegett fejjel rohamoznak a vásárhelyiek, ám nem jutnak eredményre.

72′
Nagyon egyszerű a képlet: Negru a felezővonalnál helyezkedik el, hosszú előreívelésekkel próbálják őt kiugratni a vendégek, míg a vásárhelyiek körbeadogatják, körbeívelgetik a tömör palotai falat. A második felvonás ezen szakaszában egyik elképzelés sem szül valamirevaló helyzetet. Megnyugtató a fekete-fehérek előnye, ők a magabiztosabbak, a HFC egyre türelmetlenebb.
68′
Dezső Ferenc nem adja fel, tovább frissített: Keller Zoltán hívta le, Király Dávidot küldte a pályára. Ha gyorsan sikerülne szépíteni, még lenne sansz a pontmentésre. Az idő viszont a látogatóknak dolgozik
67′
Varga Róbert hatalmas kapufát fejelt, ezzel visszajöhetett volna a HFC, balszerencséjük volt most.
65′
Cseréltek a vendégek, Luculescu helyére Erdélyi Mátyás állt be. Megérkezett közben a hidegfront is orkánszerű széllel és porfelhővel, ebből eső is lesz hamarosan: futball közben egy kis időjárás-jelentés a kedves olvasóknak…
64′
Kökény Tamás lendületesen tört előre, majd a tizenhatoson belül egy rossz passz vetett véget a hazai akciónak. Ezt követően Luculescu szöktette pompásan Negrut, aki elpepecselte a helyzetet.
60′
Egy durva belemenés után rúghatott szabadot a Vásárhely jobbról, pompásan ívelődött középre a bogyó, ám minden piros mezes rosszul ugrott fel rá, így odalett a lehetőség…
59′
Két csanádpalotai kontra is eljutott most a vásárhelyi kapuig. Előbb Luculescu futotta le emberét egy labdaszerzés után, befelé húzott, lövését Vasas spárgázva védte. Rögtön ezután Negru hagyta faképnél emberét, Vasas mellett előtte a lasztit, mely elcsorgott a jobb kapufa mellett is.

55′
Sorra futnak a vásárhelyi támadások, a piros mezesek meggyőző mezőnyfölényt harcoltak ki, visszazárt a Palota, kontrákkal kísérletezik, ám most nincs ezekben átütőerő. A HFC főként a jobb szárnyon próbálkozik, Konc Adrián többször megbontotta a védelmet, beadási viszont nem sikeredtek a legjobban.
50′
Konc Adrián ígéretes löketét lábbal hárította Potoret, szép védés volt. A HFC nekiesett a Csanádpalotának, ez az egyetlen esélye.
46′
A szünetben – nem meglepő módon – Dezső Ferenc cserélt, Huszka Milánt küldte Szabó Márk helyére. Gólok kellenek, de mindenáron! A palotaiak is változtattak egy helyen, Veréb Tamás kapott lehetőséget, Bogdan Vlad számára fejeződött be a csörte.
46′
Megkezdődött a második felvonás.

SZÜNET!

45+1′
Az utolsó pillanatok a csanádpalotai térfélen zajlottak, ám bármiféle veszély nélkül. Következhet a pihenő, a HFC-nek megoldást kell találni a kialakult helyzetre, 0-2-ről kell talpra állnia.
42′
GÓÓÓL 0-2! Miközben támadásokat vezetett a HFC, beleszaladt a késbe, már kettő a hátrány. A jobb oldalon három húzásból tisztára játszotta magát a Palota, a formás kombináció végén átíveltek a hosszúra, ahol Claudiu-Sergiu Luculescu érkezett, s könnyedén fejelt az üresen tátongó kapuba.

40′
Izgalmas lesz a második felvonás, ez borítékolható! Egy csanádpalotai akció lassult le, majd akadt el a HFC tizenhatosánál. A vásárhelyiek Kökény és Varga R. révén alakíthattak volna ki helyzeteket, ám egyikük sem volt elég határozott, míg a vendégvédelem igen stabilan áll eddig a lábán.
37′
Konc Adrián beívelés helyett kapura lőtt egy 40 méteres szabadrúgást, ezzel meglepte Potoret kapust, aki már elindult kifelé, több lépést tett előre. A laszti át is szállt a palotai hálóőr fölött, majd a vendégek szerencséjére centikkel a bal kapufa mellett is elsuhant.
34′
Egy bal oldali éles centerezés után Kökény Tamás fejelhetett volna gólt, ám nem találta el jól, csak megcsúszott a fején a játékszer, Szabó Márk elől pedig felszabadítottak a védők. Újra fölényben a hazaiak, miközben egyre öldöklőbb a harc, szikrázó ütközéseket figyelhetünk, röpködnek a sárga kártyák.
30′
Két-három keményebb belépőt láthattunk mindkét oldalon, Vasas kapust ápolni is kellett, de keményebb legény ő annál, minthogy megtörje egy ütközés. A hazaiak egy szabad- és egy szögletrúgással teremtettek most veszélyt a vendégek büntetőterületén belül, a fekete-fehérek ha üggyel-bajjal is, de menteni tudtak végül
26′
Jelentősebb akció nélkül csordogálnak a percek. A HFC megpróbálja átvenni a kezdeményezést, beszorítani a Palotát, ám mindez magával hozhatja, hogy a vendégeknek területük nyílik sebes kontrákat vezetni.
23′
A félidő feléhez érkeztünk, előnyben a látogatók. 40 méteres indítással jelentkezett Varga Róbert, Szabó Márk kapásból durrantotta rá, gyönyörű lövés volt, Potoret kapus bravúrral védett. Kőkeményen, de sportszerűen futballoznak a vendégek, uralják a meccset a vezető találat óta, Varga R. és Szabó szép kombinációjával tért vissza az élet a HFC-be.
19′
Egyre inkább fölénybe kerül a Csanádpalota. Egy remek kontrájukat csak fault árán tudták megállítani a bal oldalon, a vásárhelyiek, majd kornerre mentették a nagyszerűen érkező szabadrúgást. A jobb oldali szöglet már veszélytelenül szállt át a hosszú oldalra.

16′
A gól megtörte a HFC játékát, lendületét, s magabiztossá tette a Csanádpalotát. Kiegyenlített mezőnyjáték vette kezdetét: amíg eddig főként a fekete-fehérek kapujának előterében történtek az események, a küzdelem most a középpályára koncentrálódik.
12′
GÓÓÓL 0-1! Teljesen váratlanul vezetést szerzett a Csanádpalota, első helyzetét értékesítve. Claudiu-Paul Goldist ugratták ki a vendégek, Vasas Gábor kapus kimozdult, ám határozatlanul, a román játékos megelőzte őt is, illetve védőjét is (akik nem értették meg egymást), elhúzta a bogyót a portás mellett, majd éles szögből, 14 méterről gurított a ketrecbe. Most lesz igazán érdekes a mérkőzés!
9′
Számtalan lehetőség adódott a hazaiak előtt, meghatározó fölényben futballoznak. Konc Adrián kevergetett a jobb oldalon, lapos beadását éppen csak ki tudták vágni a védők Szabó Márk elől. Nagy András pedig fejjel vette célba a palotai kaput, de eltévesztette az irányzékot.
4′
Florin-Alin Negrunak léptek a sarkára a hazaiak a félpályánál, ápolni kellett a vendégek futballistáját, majd visszatérhetett. Ez azért örömhír, mert a palotaiak mindössze három cserével érkeztek…
3′
Nagy András veszélyes szabadrúgása kapura ment 30 méterről, miután elszállt a belsők feje fölött. Alig húsz centivel kerülhetett el a laszti a hosszú sarkot, fellélegezhetett a palotaiak portása, Andrei-Grigore Potoret.

1′
A fehér-fekete színek érdekes kombinációjában a vendégek, tiszta pirosban a hazaiak a találkozón. Elindult a derbi, a vásárhelyiek hozták játékba a labdát.

16.30: Köszöntjük olvasóinkat a vasárnap csúcsmérkőzéséről! Az előző idényben még NB III-as Hódmezővásárhelyi FC a bronzérmes Csanádpalota FC-t látja vendégül. Érdekesség, hogy a vendégek kezdőjében Varga Csaba mellett tíz román futballista kapott helyet. Hamarosan kiderül, mire mennek egymással a felek.

17 órakor Belanka Zsolt Péter sporttárs sípjelére indul az összecsapás és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

Az NB III-ból kiesett, határozottan a megyei bajnoki címre törő Hódmezővásárhelyi FC és az előző évi bronzérmes, kupaezüstérmes, 2012-es megyei kupagyőztes Csanádpalota FC párharca a vasárnapi nap csúcsrangadója Csongrád megyében. Az előzmények tükrében parázs ütközetre számíthatunk, reményeink szerint a sportszerűség keretein belül maradva. Mindkét gárdának komoly céljai vannak, s mivel az első fordulóban egyik sem tudott győzni (a HFC 0-0-ra végzett Mórahalmon, a Csanádpalota odahaza kapott ki 3-2-re az UTC-től), nyilván egyik fél sem engedheti meg magának, hogy újabb pontvesztéssel szakadjon le az élbolytól. Izgalmas, kőkemény csörtére van kilátás, melyet élőben követhet a SZEGEDma.hu-n.

A találkozó részletes beharangozóját a két vezetőedző nyilatkozatával, a várható kezdőcsapatokkal együtt ide kattintva olvashatja el.

Tovább olvasom

Hírzóna

Mindkét meccsét megnyerte a szegedi pólócsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szabó Zoltán együttese továbbra is markáns arcát mutatja a sorozatban.

Tovább olvasom

Balhé

Brutálisan megverték a Fradi korábbi labdarúgóját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy szórakozóhelyen.

Tovább olvasom

Sport

A Szeged-Csanád GA az első győzelemre hajt a Szentlőrinc ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nem lesz könnyű a baranyai újonc elleni meccs.

Tovább olvasom

Aktuál