Sport

Labdarúgás: nem bírt a Makó az FK-val + FOTÓK

Labdarúgás: nem bírt a Makó az FK-val + FOTÓK

2013. augusztus 17., szombat
Labdarúgás: nem bírt a Makó az FK-val + FOTÓK
fk-MAKO_MJ 020

Az első félidőben gyors gólváltást láthattunk, aztán kőkemény harcot a két tizenhatos között. Igazságos döntetlen a villanyfényben.

Labdarúgó megyei I. osztály 1. forduló:

FK 1899 Szeged - Makó FC 1-1 (1-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion 150 néző, műfű. Vezette: Csöngető Endre (Dobai János, Kőhalmi Attila).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Makai (Dedovics 88'), Szecska, Turján, Barta, Heredea, Forró, Csuka (Gonda 70'), Gyurkovics (Dóra T. 85'), Péter-Szabó, Varga (Markó 80').

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Makó:

Czirbus - Rakonczai (Bress 46'), Horváth K. (Mátó 79'), Szilvási, Győri, Kalász, Horváth G. (Pataki 79'), Bakos, V. Guberinic (Bány 76'), Jovetic, Veselinov (Béres 63').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Péter-Szabó T. (16'), ill. D. Veselinov (14') Hüvös Gábor:

"Nagyot küzdöttünk, rászolgáltunk a döntetlenre. Kihoztuk a maximumot a mérkőzésből, amihez gratulálok a csapatomnak."

Bódi Attila:

"Tisztességes, becsületes küzdelem zajlott a pályán, mindkét csapat odatette magát. Enyhe mezőnyfölényünket nem tudtuk helyzetekre és gólokra váltani."

Online közvetítésünk:

90'
Vége az összecsapásnak. A látottak alapján a pontosztozkodás teljesen igazságosnak mondható. Nagyot harcoltak a felek, mindkét gárda győzni akart, de jobbára a mezőnyben gyűrték egymást. A férfias küzdelem rengeteg sárga lapot szült, komoly helyzetet annál kevesebbet jegyezhettünk fel. Az iksznek mindenképpen a hazaiak örülhetnek jobban, hiszen az NB III-ból kiesett vendégek ellen az bravúrnak számít. Joggal ünneplik övéiket a szegedi drukkerek.
89'
Markó rúgta meg Szilvásit. A makói játékos aztán engedély nélkül jött vissza. Mindketten besárgultak.
88'
Makait le is kellett hozni, Dedovics a helyén. Folyamatos játékról ezekben a percekben nem beszélhetünk.
87'
Ápolás miatt áll a játék, Makai görcsölt be a vendégek térfelén.
86'
Hüvös Gábor szánta el magát cserére: Dóra T. érkezett a középpályára Gyurkovics helyére. Közben a két tizenhatos között folyik a játék, komolyabb helyzet nem alakul ki, fegyelmezett védelmek blokkolják az építkezéseket mindkét oldalon.
83'
Óriási a küzdelem a győztes találatért, mindkét mester hajtja övéit a három pontért.
80'
Horváth K. helyett Mátó, Horváth G. helyett pedig Pataki érkezett a vendégeknél, majd Hüvös Gábor a csatársort frissítette: Markót küldte be a hajrára, Vargát hívta le.
78'
Czirbus védése óvta meg a vendégek ketrecét: jobb oldali beadás után Varga Martin kapásból lőtt, a remek portás biztos kézzel mentett.
76'
Bódi Attila Veselin Guberinicet hívta le a pályáról, Bány Tamást küldte fel.
75'
Jobbára a két tizenhatos között folyik a játék, egyik fél sem tudja többet birtokolni a labdát, mint a másik. Igencsak ikszes most a meccs, az FK abszolút egyenrangú partnere a tavaly még NB III-as Makónak. Két stílusosan futballozó együttes csatáját figyelhetjük a kellemes időben.
71'
Lesen állította meg az asszisztens a Makó ígéretesen bontakozó akcióját, Béresnek nem tetszett a döntés, elrúgta a labdát, villant a sokadik sárga... Szűk húsz perc, hogy döntsenek a felek, ha tudnak.
70'
Cserélt az FK is: Csuka helyére Gonda érkezett.
68'
Újabb makói sárga: Bress rúgásért kapott figyelmeztetést.
67'
Szegedi lehetőség hosszú percek taktikai harca után. Péter-Szabó egy testcsellel csapta be a makóiakat, a félpályától a tizenhatosig tört, majd középre adott, kicsit Varga mögé érkezett a labda, ám a Tisza Volántól érkezett támadó így is rá tudta még lőni. Kísérlete fölé szállt.
65'
Horváth K. követett el szabálytalanságot az FK térfelén, sárgát kapott érte. Továbbra is remek az iram, kiegyenlített, nyílt az összecsapás, egy gól azonban mindent megváltoztathat, akár el is dönthet.
63'
Veselinov helyére Béres érkezett makói oldalon.
61'
Guberinic 40 méteres tetszetős ágyúzása kipattant Brunczvikről, ám a védők végül tisztáztak a berobbanóm, gólra éhes makói csatárok elől.
60'
Csuka a középpályán visszahúzta makói ellenfelét, villant a jogos sárga.
56'
Péter-Szabó jobbról, 28 méterről laposan lőtte el szabadrúgását, Czirbus előrevetődve védett.
53'
Ott folytatódik a meccs, ahol az első félidőben véget ért. Egyik csapat sem kerekedik egyértelműen a másik fölé, nyílt a parti.
49'
Csuka ígéretes bal oldalsó beívelését Varga fejelte fölé 10 méterről, a hazaiaké volt tehát a játékrész első lehetősége.
46'
Elkezdődött a félidő, a szünetben a Makó cserélt: a megyeválogatott Rakonczai jött le, Bress ment fel.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, szusszanhatnak a játékosok.
44'
Veselinov kap forintos labdát, egy átvétel után robbantana a kapu felé, de Turján nagyszerűen lesi le a labdát a lábáról.
41'
Péter-Szabó szabadrúgása ismét, most felíveli, Czirbus lehúzza.
36'
Középmezőnyben pattog a labda, több szabadrúgást kell ítélni, férfias a küzdelem.
31'
Kissé beszorult az utóbbi percekben a Makó, a kék-feketék gyors támadóit hatástalanítják a vendégbekkek, legutóbb Csuka lőtte át a falat távolról, jócskán mellé.
27'
Kiegyenlített a meccs. A Szeged épít akciókat, a Makó azonban veszélyes kontrákat vezet.
21'
Brunczvik húzta le másodjára Guberenic beívelését.
16'
GÓÓÓL 1-1! Máris itt az egyenlítés! Péter-Szabó Tamás 25 méterről a bal felső lécre bombázta a szabadrúgását, a labda le, majd kifelé pattant, a partjelző intett, hogy benn volt. Gyorsan jött tehát a hazai válasz!
14'
Reklamálásért Barta kapott sárgát.
14'
GÓÓÓL 0-1! Vezetést szereztek a Maros-partiak! Guberenic passzolt a védőfal mögé a kilépő Dejan Veselinov elé, aki lendületből, balra cselezve húzta el a labdát Brunczvik mellett, és a kapuba passzolt 4 méterről. Első bajnokiján már meg is van az első gólja a szerb focistának.
12'
Most a Makó rohamoz, több elfutás és beadás a szegedi kapu előtt, de az FK-védelem a helyén.
8'
Veselin Guberinic emelt balról Bakos elé, aki jobbról, 15 méterről jócskán fölé bombázott.
4'
Hazai rohamokkal kezdődött a mérkőzés, Heredea került a legveszélyesebb helyzetbe, aki a kapu előtt 14 méterre végül elvezette a labdát, nem sikerült lőnie.
1'
Kis csúszással kezdődött a meccs, a jegyzőkönyvek körül volt némi intézni való. Az FK kezdett. A vendégeknél a négy új szerb szerzemény közül hárman is a pályán, csupán Miodrag Guberinic nem kaphat ma lehetőséget.
19 órakor Csöngető Endre sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

A megyei I. osztály nyitányának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója az FK 1899 Szeged és a Makó FC villanyfényes randevúja. A hazaiak remek tavaszi teljesítménnyel a kilencedik helyen fejezték be szereplésüket a 2012/13-as pontvadászatban, s most is a középmezőnyt célozzák meg. Hisznek benne, hogy Hüvös Gábor irányításával idén is veszélyesek lehetnek bárkire, különösképpen hazai környezetben. A Maros-partiak az átszervezés következtében nem tudtak megkapaszkodni az NB III-ban, így hosszú idő után ismét "csak" megyei bajnokikra látogathatnak ki az ottani drukkerek. Bódi Attila vezetőedző azonban olyan együttes építésébe fogott, mely minden bizonnyal éremért fog harcolni, s sok örömet okoz rajongóinak. Pénteki előzetesünkben még kérdésként fogalmaztuk meg, de szombatra biztossá vált: a látogatóknál pályára léphet a négy szerb légiós is, megérkezett a játékengedélyük. Ezzel együtt is háromesélyes a derbi, melyet velünk percről percre követhet! Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.