Sport

Labdarúgás: szerbekkel vagy nélkülük érkezik a Makó az FK-hoz?

Labdarúgás: szerbekkel vagy nélkülük érkezik a Makó az FK-hoz?

2013. augusztus 16., péntek
Labdarúgás: szerbekkel vagy nélkülük érkezik a Makó az FK-hoz?
FK Szeged-Csanadpalota_mj 001

Villanyfényes rajttal kezd az FK, hiszen az első fordulóban az NB III-ból kiesett Makó gárdáját fogadja, akiknél még kissé zilált a keret.

Az FK 1899 Szeged a Makó csapatát fogadja a Felső Tisza parti stadionban szombaton este 19 órakor a megyei I. osztály nyitófordulójában. A hazai gárda a tavalyi szezonban huszáros hajrával, magabiztosan érte el a bennmaradást: az utolsó öt mérkőzését - 11 pontot gyűjtve - veretlenül húzta be, így a megye élvonalában 36 ponttal a kilencedik helyen végzett. Ellenfele, a Makó ugyanakkor nem tudta elérni a bennmaradást jelentő zónát az NB III Alföld csoportjában, így a tizenharmadik helyen zárva, 22 pontot gyűjtve búcsúznia kellett a harmadik osztálytól. Minden szempontból kuriózum lesz tehát a találkozó, nemcsak azért, mert a bajnokság kezdetét különös figyelem övezi, hanem azért is, mert az FK eddig csak a Maros-partiak második csapatával mérte össze tudását, azaz tulajdonképpen először csap össze a két gárda.

ONLINE!

Az FK 1899 Szeged - Makó FC rangadót a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombat este 19 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Átalakuló keretek

A hazaiaknál a távozók

Sipos Zoltán

(Felcsút),

Temesvári Norbert

(Deszk),

Dóra János, Meszes Csaba, Nagy Vince

(mindhárom visszavonult), velük szemben az érkezési oldalon

Péter-Szabó Tamás, Varga Martin, Heredea Máté

(mindhárom Tisza Volán SC Szeged),

Németh András

(Szeged 2011-Kiskundorozsma),

Makai Árpád

(Algyő),

Mihalkó Gergő

(Sándorfalva),

Kozó Bálint

(Tápé),

Markó Tibor

(Szőreg),

Beke Krisztián

(KLC Kecskemét) labdarúgókról kell említést tennünk. A kék-feketék szeretnének ismételni, azaz biztos középcsapatként legalább a kilencedik helyet megszerezni. A Makó új edzővel,

Bódi Attilával

kezdi meg a szezont, aki azt nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak korábban, hogy a vezetőséggel egyetértve az 1-6. hely valamelyikét tűzték ki célul. A csapattól távozott

Halász Krisztián

(Szentmihály),

Puskás Csaba, Kulacsik Tamás

(mindkettő Tisza Volán SC Szeged),

Varga Csaba

(Csanádpalota),

Kohajda Gergely

(Algyő),

Siket Máté, Tóth Attila, Gilinger Zsolt

(tanulmányi okok miatt szereplésük bizonytalan). Érkezett ugyanakkor

Sarnyai Róbert

(Mórahalom),

Béres Róbert

(Földeák),

Győri András, Bress Balázs

(mindkettő Kiskundorozsma). A csapat Szerbiából négy játékost igazolt, de azok játékengedélye egyelőre nem érkezett meg, így

Aleksander Jovetic

, a

Guberinic

testvérpár,

Miodrag

és

Veselin

, illetve

Dejan Veselinov

hivatalosan még nem a klub tagjai.

Így látják az edzők, ez lesz a kezdő

Hüvös Gábor,

az FK 1899 Szeged vezetőedzője szerint a két csapat múltját tekintve nem ők vagyunk a meccs esélyesei. "A felkészülés alatt viszont számtalanszor bizonyítottuk már, hogy felvesszük a harcot az erősebb ellenfelekkel szemben is. Most sem adjuk olcsón a bőrünk, nem lesz sétagalopp a Felső Tisza parti rangadó, ahol természetesen győzelemre törünk majd. Ahogy tavaly, úgy idén is számítunk a kezdőcsapat 12. 'játékosára', a szépszámú szurkolótáborunkra" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak.

Bódi Attila,

a Makó vezetőedzője óvatosan nyilatkozott. "Hektikusnak mondható a felkészülésünk, későn állt össze a keret, a szerb játékosoknak pedig még mindig úton van az igazolásuk. Akik itt voltak a nyáron, azoknak maximális volt a hozzáállásuk, de nem vagyunk még százszázalékosan készek a rajtra, kell még nekünk néhány hét, hogy összerázódjunk" - fogalmazta meg.

Az FK 1899 Szeged várható kezdőcsapata:

Brunczvik – Makai, Turján, Szecska, Barta, Forró, Gyurkovics, Szalai vagy Csuka, Péter-Szabó, Heredea, Varga M.

A Makó várható kezdőcsapata:

Czirbus – Horváth K., Győri, Kalász, Horváth G., Bress, Rakonczai, Bakos, Tóth A., Béres, Mátó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.