Sport

Labdarúgás: Beretka-gólokkal Volán-győzelem az Atletico ellen + FOTÓK

Labdarúgás: Beretka-gólokkal Volán-győzelem az Atletico ellen + FOTÓK

2013. augusztus 10., szombat
Labdarúgás: Beretka-gólokkal Volán-győzelem az Atletico ellen + FOTÓK
tisza_volan-atletico_bekescsaba_mj 030

Egy hét leforgása alatt harmadik edzőmeccsét vívta a Tisza Volán, ezúttal egy újonnan alakult csapat, az Atletico Békéscsaba volt Faragóék ellenfele. Végül küzdelmes találkozón Beretka duplája döntött a hazaiak javára.

Tekintse át a megyei I. osztály teljes őszi menetrendjét!A Szertár Sportbolt Csongrád megyei I. osztály átigazolási körképe itt olvasható! Böngéssze végig, ki, honnan, hová igazolt az élvonalbeli csapatoknál!

A következő idény során a Békés megyei harmadosztályban szereplő csabaiak ismerősek lehetnek a SZEGEDma.hu olvasói számára, hiszen két héttel ezelőtt

már megviccelték

a tartalékosan felálló Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatát. A Volán eddig négyszer lépett pályára a felkészülési időszakban, a sorrendben az

FK 1899 Szeged

, a

Tápé

és a

Nagybaracska

elleni győzelmeket egy

Kiskunfélegyházával szembeni remi

követte szerdán. A mostani enyhén szeles idő ellenére is kánikulában játszott találkozó legnagyobb kérdése tehát az volt, képes-e

Tóth Ákos

csapata veretlenül zárni a nyarat. Az összecsapást sokkal lendületesebben kezdték a vendégek, több alkalommal is megingott az álmosan mozgó kék-fekete mezesek védelme, ami aztán odáig vezetett, hogy a főként román légiósokra alapozó Atletico a 10. percben megszerezte a vezetést. Az első negyedóra egyértelműen nem a Volánról szólt, utána azonban összeszedettebbé vált a csapat szerkezete, és a játék is teljes mértékig áttolódott az ekkortól már inkább csak kontráikban bízó csabaiak térfelére. Az erősödő hazai nyomás végül a 26. minutumban érett góllá –

Beretka Péter

kapott jó ütemű indítást a tizenhatos vonalánál, majd az ötös sarkáról a kapufa segítségével a hálóba lőtte az egyenlítést jelentő találatot.

A játék képe a szünetig nem változott, sőt a második félidőre is megmaradt. A vendégek nem nagyon tudták átlépni a felezővonalat sem, a hazaiak pedig lehetőségek sorát hagyták kihasználatlanul, köszönhetően a pontatlan befejezéseknek és utolsó passzoknak. Az idő előrehaladtával egyre inkább érződött a nagy meleg negatív hatása az iramra, a győztes gólra azonban még maradt ereje a kékeknek. A 67. percben szép támadás végén Beretka talált be ismét közvetlen közelről egy keresztbeadást követően. Tóth Ákos tanítványai tehát végül "visszavágtak" Szeged nevében az Atletico Békéscsabának, egyszersmind veretlenül zárták az edzőmeccsek sorát. A mai volt a csapat utolsó felkészülési találkozója a szezonrajt előtt, jövő szombaton már bajnoki összecsapás keretein belül fogadják az Ásotthalom együttesét.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Tisza Volán SC Szeged - Atletico Békéscsaba 2-1 (1-1) Szeged, Felső Tisza parti stadion. Tisza Volán: Szabó M. – Kormányos K., Vida G., Hacker B., Grünvald A., Buzási P., Dargó B., Szilágyi N., Kulacsik T., Beretka P., Faragó B. Játszottak még: Garamvölgyi Cs., Szalma G., Puhalák N., Tóth A., Kazi L., Mucsi M., Szabó A., Pénzváltó B. Vezetőedző: Tóth Ákos. Szegedi gólszerzők: Beretka (2). Tóth Ákos: „Elégedett vagyok a felkészülés egészét tekintve, a helyzetkihasználásunkon kell még javítanunk. Összességében bizakodóan nézünk a bajnokság elé.”

Szuda Sándor

Nézze meg a SZEGEDma TV videóját is! http://youtu.be/9xvhtX5Cu0g

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.