Sport

Labdarúgás: öt góllal nyerte a Volán a kék-fekete rangadót + FOTÓK

Labdarúgás: öt góllal nyerte a Volán a kék-fekete rangadót + FOTÓK

2013. július 24., szerda
Labdarúgás: öt góllal nyerte a Volán a kék-fekete rangadót + FOTÓK
tisza_volan_fk10_gs

A papírforma igazolódott a két Felső Tisza parti szegedi megyei alakulat, a Tisza Volán SC és az FK 1899 Szeged szerda esti edzőmeccsén.

Ugyan hivatalosan a Tisza Volán SC Szeged gárdája volt a pályaválasztó a szerda esti felkészülési derbin, ám mindkét egység hazai pályán érezhette magát, hiszen a Felső Tisza parti stadion a két gárda otthona. Az összecsapásra ezúttal a centerpályán került sor, ahová szép számú közönség is kilátogatott biztatni kedvenceit. A hazai kék-feketék első, a vendég kék-feketék immár az ötödik edzőmérkőzésüket vívták - mérlegük két, gólokban gazdag hazai döntetlen (FK – Ásotthalom 3-3 és FK – Tápé ESK 6-6) illetve két idegenbeli vereség (SZVSE – FK 4-1 és Algyő SK – FK 2-0). A házigazdák játékoskeretében jelentős változások történtek a most zajló átigazolási időszak eddig eltelt három hetében, hiszen öt azonnal bevethető labdarúgó,

Faragó Bence

(Mórahalom VSE),

Puskás Csaba

és

Kulacsik Tamás

(mindkettő Makó FC),

Hacker Bence

(Tököl VSK) és

Szalma Gergő

(SZVSE) is a Volánban folytatja játékos pályafutását. Rajtuk kívül a megye egyik legkeresettebb labdarúgója,

Tóth Attila

is a Volánhoz igazolt Mórahalomról az elmúlt napokban, tovább javítva a megyei bajnoki címre hajtó gárda esélyeit.

Tóth Ákos

alakulatánál az érkezők mellett öt távozó is van:

Szélpál Tamás

a Békés megyei Kondoroson folytatja,

Rácz Dezső

visszatért Hódmezővásárhelyre,

Péter-Szabó Tamás

és

Varga Martin

pedig épp a soros ellenfélhez igazolt, míg

Boros Ádám

szintén másutt folytatja. Az FK 1899 Szegednél a két említett ex-volánoson kívül érkezett

Makai Árpádot

Algyőről, míg távozók helyett visszavonulók vannak a Szurkolók csapatánál

Dóra János, Meszes Csaba

és

Nagy Vince

személyében.

Az első félidőben a Volán játékán még érződött, hogy ez az első meccsük, az összeszokottságon még csiszolni kell, ami azonban a tapasztalt edzőnek és az NB-s rutinnal bíró erősítéseknek aligha fog gondot okozni. Az FK amíg bírta erővel, addig tartotta a nálánál erősebb ellenfél rohamait, ezt az első félidő is tükrözte, hiszen a Volán 1-0-s előnnyel mehetett szünetre, miután átlövést követően a Garamvölgyi kapusról kipattanó labdát Beretka Péter értékesítette (1-0). Fordulás után aztán a cserék és a fáradtság éreztette hatását a vendégeken, akiknek erősnek bizonyult a vendéglátók diktálta iram, és sorra vették be az FK kapuját: előbb Grünvald Attila belőtt szögletét Buzási Péter fejelte a hálóba, aki nem sokkal később egy végletekig kipasszolt ajtó-ablak helyzet után duplázott is. Ugyancsak duplázott, legalábbis ami az asszisztokat illeti, a Szegedi Vasutastól igazolt ifjú tehetség, Szalma Gergő, aki előbb két sakk-matt helyzetben bizonyult rendkívül önzetlennek: előbb Faragó Bence, utóbb a volánosoknál próbajátékon lévő Szűcs Dávid köszönhette meg az átadást és guríthatott a hálóba (5-0). A második félidőben tehát felőrölte ellenfelét, s ilyen különbséggel is megérdemelt diadalt aratott a Volán, amelynek legfrissebb igazolása, Tóth Attila fél óra játéklehetőséget kapott hosszas sérüléséből felépülve, ám egyes megmozdulásai már régi önmagát idézték. Tóth Ákos alakulata szombaton a Kecskeméti TE U21-eseivel mérkőzött volna, ám a hírös városiak dániai túrán vesznek részt, így egymás közti meccs lesz a Felső Tisza parton, ugyanakkor a csapatból öt meghatározó ember - Buzási, Vida gergely, Szilágyi Norbert, Dongó Dénes, Grünvald - vesz részt a megyei válogatottak tornáján. A gárda ennek folytán legközelebb szerdán, 18 órától a Tápé ellen játszik, míg az FK híveknek nem kell ilyen sokat várni, hiszen kedvenceik szombaton vívnak felkészülési meccset Hódmezővásárhelyen 18 órától.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Tisza Volán SC Szeged - FK 1899 Szeged 5-0 (1-0) Szeged, Felső Tisza parti stadion, centerpálya, 150 néző. Vezette: Brezovai. Tisza Volán: Dongó - Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Kulacsik, Puskás, Szilágyi, Beretka, Szabó, Faragó. Játszott még: Pénzváltó, Buzási, Tóth A., Heredea, Szalma, Szűcs D., Mucsi. Vezetőedző: Tóth Ákos. FK 1899 Szeged: Garamvölgyi - Makai, Szecska, Gonda, Bartha, Lajkó, Forró, Imre Z., Péter-Szabó, Gyurkovics, Varga. Játszott még: Szűcs M. Kapus, Dóra T. Németh, Dedovics, Csuka, Füle, Holecska, Mihalkó G., Onita. Vezetőedző: Hüvös Gábor. Gól: Buzási 2, Beretka, Faragó, Szűcs D. Tóth Ákos: "Más célokért küzd a két csapat ebben a bajnokságban, ez meg is látszott a meccsen. Az FK nagyon szervezetten és fegyelmezetten, lelkesen védekezve igyekezett megnehezíteni a dolgunkat, ráadásul helyzetkihasználásunk még messze van a jótól az eredmény ellenére is. Összességében, mint első edzőmeccs elégedett vagyok az eredménnyel, és bízom benne, új embereink mihamarabb be tudnak épülni." Hüvös Gábor: "Két különböző célokért küzdő csapat meccsét láthattuk. Részünkről a futómennyiség, a játékgyorsaság és a koncentráción volt leginkább a hangsúly s hogy mihamarabb felvegyük annak a bajnokságnak a ritmusát ami heteken belül elkezdődik. Sok sikert kívánok a Tisza Volánnak, s hogy nyerjék meg a bajnokságot!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.