Sport

Labdarúgás: bajnoki főpróba a kupában a megyei csapatoknak

Labdarúgás: bajnoki főpróba a kupában a megyei csapatoknak

2013. augusztus 9., péntek
Labdarúgás: bajnoki főpróba a kupában a megyei csapatoknak
morahalom_csanadpalota_donto21_gs

A hét végén három Csongrád megyei alakulat is pályára lép a magyar kupa küzdelmeiben, a Szeged 2011, a Mórahalom és a Csanádpalota.

Csongrád megye egyetlen, ám nem a megyében játszó NB-s férfi labdarúgócsapata mellett két megyeegyes alakulat is pályára lép a hétvégén a magyar kupa főtáblájának 1. fordulójában. A Mórahalom és a Csanádpalota esetében, mondhatnánk, kupaspecialistákról van szó, hiszen nem csak idén, de egy esztendővel korábban is ez a két gárda vívta a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa fináléját. Akkor 4-1-re a Csanádpalota nyert, amiért idén

a homokhátiak 5-2-es diadalukkal

vágtak vissza. A két csapat a tavalyi évben a főtáblán jól kezdett: a Csanád büntetőkkel (3-2), a Mórahalom simán (4-1) lépett túl ellenfelén az 1. fordulóban, majd a következő körben a Palota szoros csatában maradt alul a REAC-cal szemben (1-2), míg a mórahalmiak 6-0-val lépték le a Soltvadkertet. A homokháti menetelésnek október 31-én egy végletekig kiélezett csatában aztán a Szolnoki MÁV vetett véget, vert helyzetből fordítva az utolsó percekben (2-3). Az azóta az NB III-ból megyeegybe visszaeső, többször is trénert váltó sárga mezeseknél idén érezhetően más célokkal vágnak neki a kupaküzdelmeknek,

Magyar György

, a Mórahalom VSE játékos-edzője úgy látja, a bajnoki rajt előtt remek erőfelmérő lesz csapata számára a Szekszárd elleni kupameccs. "Papíron erősebb csapat az ellenfelünk, amely a Dráva csoport 2. helyén végzett legutóbb. Arra számítunk, hogy esélyesebbnek érzik magukat, ám mi is mindent meg fogunk tenni, hogy tovább jussunk, azonban nem fogunk eredménykényszer alatt játszani, hiszen elsősorban a megyei bajnokságra fókuszálunk. Igyekszünk gyakorolni azt a támadó-, illetve védekező játékot, amelyet a későbbiekben is szeretnénk játszani. Nyilván a kontrajáték kerül előtérbe a találkozón a mi részünkről, de az első 20 percben ki fog derülni, milyen játékot játszik az ellenfél. Mi mindenképp szeretnénk minél többet birtokolni a labdát, nem akarjuk magunkra húzni a Szekszárdot, de a játék elején igyekszünk felderíteni a stílusukat. A legfőbb dolog számunkra a mérkőzés során, hogy az eredmény alakulásától függetlenül minél többet gyakoroljuk az edzésen elsajátított támadó és védekező elemeket" - közölte a homokhátiak középpályás szakvezetője. A szekszárdiak erejét jól jellemzi, hogy az NB III-as csoportjukat megnyerő, a kupában épp a Csanádpalotával megütköző Dunaújvárost képesek voltak legyőzni az őszi idényben - a Duna-mentieknek ez az egyik bajnoki fiaskója az összesen kettőből tavaly. A csanádpalotaiak eddigi felkészülési meccseiken a partiumi Sajtény egységét simán 6-1-re, a Békés megyei Mezőhegyest nyögvenyelősen 1-0-ra verték, s akárcsak a mórahalmiak esetében, náluk is igaz, hogy nem ők az esélyesei az NB III-as Dráva csoportot megnyerő, s az NB II-es indulást kiharcoló Dunaújváros elleni csatának. A Csanádpalota a Szeged 2011-Grosics Akadémiával (ellenfél az NB II-es Kozármisleny) egy időben, szombaton 17 órától játszik hazai pályán a Dunaújváros-Pálhalma Agro SE csapatával, míg Magyar Györgyék vasárnap 17 órától, ugyancsak otthon csapnak össze a Tolle UFC Szekszárd gárdájával.

A Mórahalom tervezett kezdőtizenegye:

Czirják - Takács, Szücs, Udvari, Lázár - Vojnic-Zelic, Magyar - Bokányi R., Tóth L., Gahwagi - Szőke.

A Csanádpalota kezdőcsapata a legutóbbi felkészülési meccsükön:

Toporec – Halász, Varga, Gabor, Luculescu, Siclovan, Corbu, Cotuna, Lakatos, Goldis, Negru.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.