Sport

Készül a magyar pályázat a 2019-es Universiade megrendezésére

Készül a magyar pályázat a 2019-es Universiade megrendezésére

2013. augusztus 9., péntek
Készül a magyar pályázat a 2019-es Universiade megrendezésére

Budapest is kandidálhat a 2019-es XXX. Nyári Universiade megrendezésére. A pályázati jog formálisan a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetségnél (MEFS) van.

A jól kidolgozott, részletes pályázati anyag nyújt támpontot a Kormánynak arra, hogy mérlegelése után eldöntse, hogy hazánk pályázik-e a 2019-es Universiade megrendezésére. Ennek az előkészítő pályázati anyagnak a kidolgozásában az Edutus Főiskola segítségnyújtását ajánlotta fel a MEFS részére. Az Universiade az Olimpia után a világ második legnagyobb soksportos (multisport) eseménye. A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) kétévente rendezett nyári játékain 150–160 ország, 10–12 ezer sportolója, 18–27 sportágban méri össze tudását. A versenyeken elinduló hallgatók nemcsak a világ legjobbjai, de jellemzően közülük kerülnek ki a későbbi olimpiai- és világbajnokok. A rendezvény azért is kiemelkedő jelentőségű, mert az Universiade időszakában más világraszóló sportesemény nem kerül megrendezésre. Így a világ figyelme a rendezőre irányul, lehetőség van alakítani, befolyásolni a Magyarországról kialakult képet. Az Universiade sikeres lebonyolítása egy esetleges Budapesti Olimpia megrendezésének előfutára, főpróbája lehet. Nem mellékes szempont, hogy a sportlétesítmények korszerűsítése, egyes városrészek rehabilitációja, új létesítmények építése mind a magyar sport, mind a rendezvénynek otthont adó település számára hosszú távú fejlesztési lehetőséget kínál. Az Edutus Főiskola felajánlotta, hogy a meglevő kompetenciái birtokában hallgatói és oktatói részvétellel segítségére lesz a MEFS-nek az egyetemi sport fejlesztését is szolgáló pályázat kidolgozásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.