/

Térkép és állatkereső: interaktív tájékoztatórendszer a vadasparkban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUniós támogatással látványos és könnyen kezelhető interaktív tájékoztatórendszer készült a Szegedi Vadaspark vendégei számára.

Vahl Rezső, a rendszert kidolgozó Titan Project’s House Kft. ügyvezetője a 185 millió forintos uniós támogatást elnyert projektet bemutató csütörtöki tájékoztatón elmondta, hogy az Európában egyedülálló megoldásnak köszönhetően a látogatók a Szegedi Vadaspark eddiginél érdekesebb arcát ismerhetik meg.

A vendégek az állatkert kapujában egy táblagépet a kezükbe fogva barangolhatják be a Szegedi Vadaspark több mint 45 hektáros területét. A mobileszközzel fényképeket készíthetnek, amelyeket azonnal feltölthetnek a közösségi hálózatokra, térkép és állatkereső segíti a tájékozódásukat. A táblagépnek a valós környezetet mutató képernyőjére felkerülnek az eligazodást segítő animációk, egy-egy kifutó közelébe érve pedig rengeteg információ, fotó és mozgókép jelenik meg az adott fajról.

A tájékoztatórendszer előre meghatározott túrákat is kínál a vendégeknek, a rövidebbik tizenöt, a hosszabbik huszonöt fajt mutat be részletesen. A programhoz kapcsolódó játékok pedig szórakoztató formában segítik az egyes állatokhoz, a természethez vagy a környezetvédelemhez kapcsolódó ismeretek elsajátítását.

Gyimesi László városfejlesztési és külügyi tanácsnok Európában egyedülállónak nevezte a projektet. „Ez a beruházás pozitív példája az önkormányzat és a magántőke együttműködésének, hiszen egybevág a kormány szándékával, hogy lehetőség szerint olyan projektek valósuljanak meg, amelyek komoly innovációt hordoznak magukban és alkalmasak munkahelyteremtésre is” – jelentette ki a Fidesz-KDNP-s politikus hozzátéve, hogy négy új munkahely jött létre. Hangsúlyozta, a fejlesztés értékét növeli, hogy magyarok készítették, köztük délvidéki és felvidéki fejlesztők.

„Még nem volt az intézmény életében olyan projekt, ami nem a vadasparkhoz vagy Szeged városához köthető. A fejlesztés révén az állatkertünk egy érdekesebb arcát tudja mutatni a látogatók felé” – fogalmazott Veprik Róbert igazgató az átadón. Hozzátette, reméli ebből Szeged is profitálhat, hiszen az a cél, hogy a napfény városa a turisták számára ne csak „egyéjszakás” úti cél legyen.

A projekt részeként a Zsiráfház épületével szemben egy szabadtéri játszótér is épült, mely a gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes játékokat tartogat.

no images were found

Előző sztori

Csökkent a táblagépek eladása a második negyedévben

Következő sztori

Vívó-vb: Szász Emese is bronzérmes! (FRISSÜL!) + FOTÓK