Közélet

Térkép és állatkereső: interaktív tájékoztatórendszer a vadasparkban + FOTÓK

Térkép és állatkereső: interaktív tájékoztatórendszer a vadasparkban + FOTÓK

2013. augusztus 8., csütörtök
Térkép és állatkereső: interaktív tájékoztatórendszer a vadasparkban + FOTÓK
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uniós támogatással látványos és könnyen kezelhető interaktív tájékoztatórendszer készült a Szegedi Vadaspark vendégei számára.

Vahl Rezső

, a rendszert kidolgozó Titan Project's House Kft. ügyvezetője a 185 millió forintos uniós támogatást elnyert projektet bemutató csütörtöki tájékoztatón elmondta, hogy az Európában egyedülálló megoldásnak köszönhetően a látogatók a Szegedi Vadaspark eddiginél érdekesebb arcát ismerhetik meg. A vendégek az állatkert kapujában egy táblagépet a kezükbe fogva barangolhatják be a Szegedi Vadaspark több mint 45 hektáros területét. A mobileszközzel fényképeket készíthetnek, amelyeket azonnal feltölthetnek a közösségi hálózatokra, térkép és állatkereső segíti a tájékozódásukat. A táblagépnek a valós környezetet mutató képernyőjére felkerülnek az eligazodást segítő animációk, egy-egy kifutó közelébe érve pedig rengeteg információ, fotó és mozgókép jelenik meg az adott fajról. A tájékoztatórendszer előre meghatározott túrákat is kínál a vendégeknek, a rövidebbik tizenöt, a hosszabbik huszonöt fajt mutat be részletesen. A programhoz kapcsolódó játékok pedig szórakoztató formában segítik az egyes állatokhoz, a természethez vagy a környezetvédelemhez kapcsolódó ismeretek elsajátítását.

Gyimesi László

városfejlesztési és külügyi tanácsnok Európában egyedülállónak nevezte a projektet. „Ez a beruházás pozitív példája az önkormányzat és a magántőke együttműködésének, hiszen egybevág a kormány szándékával, hogy lehetőség szerint olyan projektek valósuljanak meg, amelyek komoly innovációt hordoznak magukban és alkalmasak munkahelyteremtésre is” – jelentette ki a Fidesz-KDNP-s politikus hozzátéve, hogy négy új munkahely jött létre. Hangsúlyozta, a fejlesztés értékét növeli, hogy magyarok készítették, köztük délvidéki és felvidéki fejlesztők. „Még nem volt az intézmény életében olyan projekt, ami nem a vadasparkhoz vagy Szeged városához köthető. A fejlesztés révén az állatkertünk egy érdekesebb arcát tudja mutatni a látogatók felé” – fogalmazott

Veprik Róbert

igazgató az átadón. Hozzátette, reméli ebből Szeged is profitálhat, hiszen az a cél, hogy a napfény városa a turisták számára ne csak „egyéjszakás” úti cél legyen. A projekt részeként a Zsiráfház épületével szemben egy szabadtéri játszótér is épült, mely a gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes játékokat tartogat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.