Írjon nekünk

Szórakozás

Holdfényes SZIN a Meszecsinkával + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szin_meszecsinka01_gsA SZIN-en is felkelt a holdacska, a Meszecsinka az Összművészeti téren zenélt szombaton. Aki lemaradt volna a koncertről, ne bánkódjon, szeptemberben ismét Szegeden lépnek fel. A rajongóknak további jó hír, hogy ősszel elkezdik új anyagaik felvételét is.

Idén a nyári fesztiválok nagy részét kihagyta a Meszecsinka, mögöttük áll viszont egy amerikai és egy németországi turné. A Szegedi Ifjúsági Napokra örömmel érkeztek, s a csapat kimondottan pozitívnak tartja, hogy egyre több felkérésük van Szegedről.

Oláh Annamari és Biljarszki Emil öt évvel ezelőtt léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak. Egyre népszerűbbek lettek, sűrűsödtek a fellépések, új tagokkal bővültek, így 2009 végén felvették a Meszecsinka nevet, ami bolgárul holdacskát jelent. Két éve megnyerték a FolkBeats tehetségkutató világzenei kategóriáját, és eddig két albumot jelentettek meg.


„Élveztük a koncertet itt a SZIN-en is, hiszen a Meszecsinka kompatibilis, csendesülős minimál helyeken is érvényesül a zenénk és egy fesztiválon is. Láttam ismerős arcokat is a koncerten, szerencsére, Szegeden is felfedeztek bennünket, egyre több felkérést kapunk, két-háromhavonta játszunk itt” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Biljarszki Emil. Szeptemberben ismét visszatérnek a napfény városába, 27-én a Cooltour Caféban koncertezik a Meszecsinka.

Lemezfelvételre is készül a zenekar, várhatóan ősszel kezdik el a munkát. Emiltől megtudtuk, szépen, aprólékosan végzik a munkát, s nem is szabnak maguknak határidőt. Hozzátette, mivel napjainkban a lemezkiadás veszteséges, nem érdemes fejest ugrani a dolgokba. Akkor érdemes kiadni egy anyagot, ha valami komolyat le tud tenni az ember az asztalra. Valószínűleg idén nem jelenik meg az anyag, de a koncerteken már hallhatja az új dalok egy részét a közönség.


Az amerikai turnéval kapcsolatban Biljarszki Emil elmondta, ha zenei inspirációval nem is, de rengeteg emberi inspirációval gazdagodtak, amiből zene is születhet. „Nagyon jó volt látni Amerika sok arcát, mert nem mindegy az, hogy valaki elmegy egy fesztiválra vagy egy koncerthelyszínre, vagy végigutaz sok helyszínt. Voltunk New Yorkban a bulinegyedben, jártunk Pennsylvania legnagyobb városában, Philadelphiában egy dzsesszklubban, de helyi magyar közösség előtt is felléptünk, akárcsak Kanadában, sőt még egy idősek otthonában is felléptünk. Így láthattuk nagyon sok szegmenség Amerikának” – sorolta Emil, aki nagyon hasznosnak tartotta az utazást, hiszen a valódi életet, amelybe belecsöppentek nem lehet összehasonlítani a filmekben látottakkal.

Sok pihenés ezután sem várt a csapatra, hiszen Németországba majd Prágába utaztak. „Akárcsak a tengerentúlon, Németországban is meglepett, hogy mekkora sikert arattunk, hiszen több helyen játszottunk, például egy nagyon exkluzív helyen is. Nagyon jó turnézni, fontos kimozdulni, más helyeket is látni. A Meszecsinka nem egy népszerű rockzenekar, mégis eljöttek az emberek a koncertre, szerintem nálunk az érzelem, ami megfogja az embereket” – fogalmazott Biljarszki Emil, akivel a SZIN-en beszélgettünk koncertjük után.

Közélet

Pénteken Szegedre érkezik a szóvivők roadshow-ja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Találkozott már Győrfi Pállal vagy éppen Garamvölgyi Lászlóval?

Tovább olvasom

Szórakozás

Ismét beveszik Szegedet a motoros Mikulások

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szeged forgalmasabb útjain lehet majd velük találkozni december 6-án.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ismét Tech Trend Show lesz Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Harmadik alkalommal rendezik meg a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Tovább olvasom

Aktuál