Holdfényes SZIN a Meszecsinkával + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szin_meszecsinka01_gsA SZIN-en is felkelt a holdacska, a Meszecsinka az Összművészeti téren zenélt szombaton. Aki lemaradt volna a koncertről, ne bánkódjon, szeptemberben ismét Szegeden lépnek fel. A rajongóknak további jó hír, hogy ősszel elkezdik új anyagaik felvételét is.

Idén a nyári fesztiválok nagy részét kihagyta a Meszecsinka, mögöttük áll viszont egy amerikai és egy németországi turné. A Szegedi Ifjúsági Napokra örömmel érkeztek, s a csapat kimondottan pozitívnak tartja, hogy egyre több felkérésük van Szegedről.

Oláh Annamari és Biljarszki Emil öt évvel ezelőtt léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak. Egyre népszerűbbek lettek, sűrűsödtek a fellépések, új tagokkal bővültek, így 2009 végén felvették a Meszecsinka nevet, ami bolgárul holdacskát jelent. Két éve megnyerték a FolkBeats tehetségkutató világzenei kategóriáját, és eddig két albumot jelentettek meg.

no images were found


„Élveztük a koncertet itt a SZIN-en is, hiszen a Meszecsinka kompatibilis, csendesülős minimál helyeken is érvényesül a zenénk és egy fesztiválon is. Láttam ismerős arcokat is a koncerten, szerencsére, Szegeden is felfedeztek bennünket, egyre több felkérést kapunk, két-háromhavonta játszunk itt” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Biljarszki Emil. Szeptemberben ismét visszatérnek a napfény városába, 27-én a Cooltour Caféban koncertezik a Meszecsinka.

Lemezfelvételre is készül a zenekar, várhatóan ősszel kezdik el a munkát. Emiltől megtudtuk, szépen, aprólékosan végzik a munkát, s nem is szabnak maguknak határidőt. Hozzátette, mivel napjainkban a lemezkiadás veszteséges, nem érdemes fejest ugrani a dolgokba. Akkor érdemes kiadni egy anyagot, ha valami komolyat le tud tenni az ember az asztalra. Valószínűleg idén nem jelenik meg az anyag, de a koncerteken már hallhatja az új dalok egy részét a közönség.

no images were found


Az amerikai turnéval kapcsolatban Biljarszki Emil elmondta, ha zenei inspirációval nem is, de rengeteg emberi inspirációval gazdagodtak, amiből zene is születhet. „Nagyon jó volt látni Amerika sok arcát, mert nem mindegy az, hogy valaki elmegy egy fesztiválra vagy egy koncerthelyszínre, vagy végigutaz sok helyszínt. Voltunk New Yorkban a bulinegyedben, jártunk Pennsylvania legnagyobb városában, Philadelphiában egy dzsesszklubban, de helyi magyar közösség előtt is felléptünk, akárcsak Kanadában, sőt még egy idősek otthonában is felléptünk. Így láthattuk nagyon sok szegmenség Amerikának” – sorolta Emil, aki nagyon hasznosnak tartotta az utazást, hiszen a valódi életet, amelybe belecsöppentek nem lehet összehasonlítani a filmekben látottakkal.

Sok pihenés ezután sem várt a csapatra, hiszen Németországba majd Prágába utaztak. „Akárcsak a tengerentúlon, Németországban is meglepett, hogy mekkora sikert arattunk, hiszen több helyen játszottunk, például egy nagyon exkluzív helyen is. Nagyon jó turnézni, fontos kimozdulni, más helyeket is látni. A Meszecsinka nem egy népszerű rockzenekar, mégis eljöttek az emberek a koncertre, szerintem nálunk az érzelem, ami megfogja az embereket” – fogalmazott Biljarszki Emil, akivel a SZIN-en beszélgettünk koncertjük után.

no images were found

Előző sztori

Van élet a multikon kívül – szegedi vállalkozók beszéltek tapasztalataikról + FOTÓK

Következő sztori

Jakubinyi György: Isten szava örök