Közélet

Egyre népszerűbbek az üdülőjáratok

Egyre népszerűbbek az üdülőjáratok

2013. augusztus 6., kedd
Egyre népszerűbbek az üdülőjáratok

A Világgazdaság keddi száma szerint egyre népszerűbbek a Volánbusz üdülőjáratai, és fokozatosan emelkedik azoknak a száma is, akik külföldi utazásukhoz a MÁV nemzetközi ajánlatait választják.

A horvát, az olasz és a montenegrói vonalon is növekedett a Volánbusz forgalma. "Átlagban az üdülőjáratok 30-60 százalékkal teljesítenek jobban, összehasonlítva az előző évi időszakkal" - értesült a lap a Volánbusztól. Sikeresen rajtoltak a Horvátország európai uniós csatlakozásával egy időben Zágrábba és a szlovén fővárosba, Ljubljanába indított új buszjáratok is. A MÁV ajánlatában az idén is kiemelt helyen szerepelnek az Adriai- és a Fekete-tenger üdülőhelyei. A legkeresettebb úti cél Ausztria, utána Németország, Szlovákia, Románia és Csehország következik a népszerűségi listán. A MÁV szerint Ausztria és Németország esetében a vasút egyértelműen konkurenciája a légiközlekedésnek a Budapest-München távon. "Nincsenek rejtett költségek - hangsúlyozta a MÁV -, így a vonatjegy ára tartalmazza a csomagszállítási lehetőséget, nem kell az utasfelvételért és egyéb adók miatt külön fizetni. A vonatjegyek egyre nagyobb része az interneten is megvásárolható, az állomáson lévő kioszkból kinyomtatható. A repülőgép menetidejéhez képest ugyan hosszabb a vonatút, de az utazás lényegesen kényelmesebb, a check-in és check-out nem vesz el időt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.