Közélet

SZIN-line - Edda-koncerttel startolt a fesztivál + FOTÓK

SZIN-line - Edda-koncerttel startolt a fesztivál + FOTÓK

2013. augusztus 20., kedd
SZIN-line - Edda-koncerttel startolt a fesztivál + FOTÓK
szin_0_mj-200331

Bárki számára nyitott, ingyenes nulladik nappal ünnepli augusztus 20-át a Szegedi Ifjúsági Napok! A világzenei koncertdömping mellett este az Edda Művek is színpadra lépett.

20.10 Nem lesz vihar Szegeden!

Mi legalábbis ebben bízunk, reményeinket pedig az

időkép

meteorológiai portál jelenlegi radarképe is megerősítette. A délről érkező ciklon inkább Bács-Kiskun megyét érintette, mi talán megússzuk szárazon!

idokep

19.35 Fotós körkép a SZIN-ről!

Könnyűzenei koncertek váltják egymást a színpadokon és pezseg az élet a civil faluban is - elstartolt a 2013-as SZIN! Fotósunk képes hangulatkörképét alábbi cikkünkben tekinthetitek meg!

18.55 Ősemberképzőt nyit a Móra-múzeum a SZIN-en Ősemberképzőt nyit az idei Szegedi Ifjúsági Napokon a Móra Ferenc Múzeum: a fesztiválozók ősemberruhába bújhatnak, barlangrajzokat és termékenység-szobrokat készíthetnek, valamint őskőkori leletek után is vadászhatnak. Emellett Örkény egyperceseit pecsételhetik magukra, belépőjegyekért kvízezhetnek, és 500 forintért nézhetik meg a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház kiállításait. Az idei Szegedi Ifjúsági Napokon is átköltözik a „túlpartra” a Móra Ferenc Múzeum: a kalandvágyó fesztiválozókat izgalmas játékokkal és feladatokkal várják augusztus 21-25. között. A SZIN-ezők ősemberruhába bújva fotózkodhatnak, barlangrajzokat karcolhatnak, termékenységi szobrokat faraghatnak, valamint egy rögtönzött régészeti feltáráson is kutathatnak. Az Örkény-emlékkiállítás apropóján kvízzel is várja a fesztiválozókat a Kultúrpalota: a legendás író életéről tesznek fel kérdéseket, a játékosok között pedig belépőjegyeket sorsolnak ki. Az Örkény-novellák szerelmesei egyperceseket pecsételhetnek magukra, szóvirágot gyárthatnak, a fesztivál fáradalmait pedig olvasással pihenhetik ki. A Móra-múzeum idén is jegyárkedvezményt nyújt a kultúrára szomjazó SZIN-ezőknek: akik felmutatják érvényes karszalagjukat, 500 forintért nézhetik meg a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház kiállításait a fesztivál ideje alatt- így például megtekinthetik a frissen megnyílt, váci múmiákat bemutató tárlatot is. 17.50 Egy órán belül SZIN-padra lép Pataki Attila és az Edda Művek. A Partfürdőnek jót tett a bújócskázó nap és a légmozgás, a sátrasok azért tartanak egy nagyobb vihartól (velük készült cikkünket itt olvashatjátok). Fiatalok és családok is kilátogattak a fesztiválra, hamarosan fotókkal is szolgálhatunk! 15.50 A tikkasztó hőség ellenére is több százan látogattak ki a partfürdőre, a SZIN ingyenes nulladik napjára. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. locsolókocsikkal hűsíti a fesztivál legforgalmasabb útjait, a meleg túléléséhez szerencsére igen baráti áron, háromszáz forintért mérik a korsó sört. Az első fontos, közérdekű információba már a pultnál belebotlottunk: a tavalyi SZIN Kártya idén nem kerül forgalomba a fesztiválon, ismét a jól megszokott módon, készpénzzel fizethetünk az ételért és italért!
szin_kartya
A hazai zenei élet legnívósabb szereplőit hívta a Tisza partjára a 2013-as Szegedi Ifjúsági Napok. A város egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja indén ingyenes nulladik nappal nyitja meg kapuit: augusztus 20-án délutántól zenekarok és előadások váltják egymást a színpadokon, este hét órától pedig Pataky Attila és az Edda Művek várják a Nagyszínpad elé a közönséget. Számos érdekességet tartogat a bandák mellett is a fesztivál, hiszen idén rekordszámú civil szervezet képviselteti magát! Portálunk kedd délutántól élőben jelentkezik a Partfürdőről, ahol zenekarokat kapunk mikrofonvégre, és beszámolunk a legérdekesebb eseményekről is! Keressétek a SZEGEDma.hu sátrát most is, mint minden esztendőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.