/

SZIN-line – Edda-koncerttel startolt a fesztivál + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szin_0_mj-200331Bárki számára nyitott, ingyenes nulladik nappal ünnepli augusztus 20-át a Szegedi Ifjúsági Napok! A világzenei koncertdömping mellett este az Edda Művek is színpadra lépett.

20.10 Nem lesz vihar Szegeden!

Mi legalábbis ebben bízunk, reményeinket pedig az időkép meteorológiai portál jelenlegi radarképe is megerősítette. A délről érkező ciklon inkább Bács-Kiskun megyét érintette, mi talán megússzuk szárazon!

idokep

19.35 Fotós körkép a SZIN-ről!

Könnyűzenei koncertek váltják egymást a színpadokon és pezseg az élet a civil faluban is – elstartolt a 2013-as SZIN! Fotósunk képes hangulatkörképét alábbi cikkünkben tekinthetitek meg!

18.55 Ősemberképzőt nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

Ősemberképzőt nyit az idei Szegedi Ifjúsági Napokon a Móra Ferenc Múzeum: a fesztiválozók ősemberruhába bújhatnak, barlangrajzokat és termékenység-szobrokat készíthetnek, valamint őskőkori leletek után is vadászhatnak. Emellett Örkény egyperceseit pecsételhetik magukra, belépőjegyekért kvízezhetnek, és 500 forintért nézhetik meg a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház kiállításait.

Az idei Szegedi Ifjúsági Napokon is átköltözik a „túlpartra” a Móra Ferenc Múzeum: a kalandvágyó fesztiválozókat izgalmas játékokkal és feladatokkal várják augusztus 21-25. között. A SZIN-ezők ősemberruhába bújva fotózkodhatnak, barlangrajzokat karcolhatnak, termékenységi szobrokat faraghatnak, valamint egy rögtönzött régészeti feltáráson is kutathatnak.

Az Örkény-emlékkiállítás apropóján kvízzel is várja a fesztiválozókat a Kultúrpalota: a legendás író életéről tesznek fel kérdéseket, a játékosok között pedig belépőjegyeket sorsolnak ki. Az Örkény-novellák szerelmesei egyperceseket pecsételhetnek magukra, szóvirágot gyárthatnak, a fesztivál fáradalmait pedig olvasással pihenhetik ki.

A Móra-múzeum idén is jegyárkedvezményt nyújt a kultúrára szomjazó SZIN-ezőknek: akik felmutatják érvényes karszalagjukat, 500 forintért nézhetik meg a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház kiállításait a fesztivál ideje alatt- így például megtekinthetik a frissen megnyílt, váci múmiákat bemutató tárlatot is.

17.50 Egy órán belül SZIN-padra lép Pataki Attila és az Edda Művek. A Partfürdőnek jót tett a bújócskázó nap és a légmozgás, a sátrasok azért tartanak egy nagyobb vihartól (velük készült cikkünket itt olvashatjátok). Fiatalok és családok is kilátogattak a fesztiválra, hamarosan fotókkal is szolgálhatunk!

15.50 A tikkasztó hőség ellenére is több százan látogattak ki a partfürdőre, a SZIN ingyenes nulladik napjára. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. locsolókocsikkal hűsíti a fesztivál legforgalmasabb útjait, a meleg túléléséhez szerencsére igen baráti áron, háromszáz forintért mérik a korsó sört.

Az első fontos, közérdekű információba már a pultnál belebotlottunk: a tavalyi SZIN Kártya idén nem kerül forgalomba a fesztiválon, ismét a jól megszokott módon, készpénzzel fizethetünk az ételért és italért!

szin_kartya

A hazai zenei élet legnívósabb szereplőit hívta a Tisza partjára a 2013-as Szegedi Ifjúsági Napok. A város egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja indén ingyenes nulladik nappal nyitja meg kapuit: augusztus 20-án délutántól zenekarok és előadások váltják egymást a színpadokon, este hét órától pedig Pataky Attila és az Edda Művek várják a Nagyszínpad elé a közönséget. Számos érdekességet tartogat a bandák mellett is a fesztivál, hiszen idén rekordszámú civil szervezet képviselteti magát!

Portálunk kedd délutántól élőben jelentkezik a Partfürdőről, ahol zenekarokat kapunk mikrofonvégre, és beszámolunk a legérdekesebb eseményekről is! Keressétek a SZEGEDma.hu sátrát most is, mint minden esztendőben.

Default thumbnail
Előző sztori

A magyar állam alapítására emlékeznek országszerte

Default thumbnail
Következő sztori

Ugyanoda költözünk – mármint haza a Mennyországba?

Legutóbbi hasonló cikkek