Közélet

Digitális átállás: hétfő délben eltűnt a tájékoztató üzenet

Digitális átállás: hétfő délben eltűnt a tájékoztató üzenet

2013. augusztus 5., hétfő
Digitális átállás: hétfő délben eltűnt a tájékoztató üzenet

Hétfő délig volt látható az analóg földfelszíni adást vevő tévékészülékeken az az üzenet, amely arról tájékoztatta a nézőket, hogy álljanak át a digitális vételre - tájékoztatta Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a múlt szerdai lekapcsolás után öt napig közvetített képernyőüzenet arról tájékoztatta az érintett 14 megye nézőit, hogy az analóg földfelszíni tévéadás megszűnt, és a további ingyenes tévézéshez át kell állniuk a digitális vételre. Az NMHH szakemberei az első ütemben előzetesen felmért 55 ezer rászoruló háztartás mindegyikébe térítésmentesen eljuttatták a digitális vételi eszközöket, az utólag benyújtott támogatási kérelmek közül pedig már háromezer igénylőnél kezdődtek meg a beszerelések. A rászoruló háztartásoknak a lekapcsolást követően is lehetőségük van arra, hogy igényeljék az ingyenes digitális vételi eszközök beszerelését. Az első ütem területén - augusztus 31-ig - még mindenki benyújthatja kérelmét, ha igazolja, hogy szociálisan rászorult és lakóhelyén eddig csak az analóg vételi lehetőség volt elérhető. Az igényléshez szükséges dokumentumok letölthetők a

www.digitalisatallas.hu

oldalról, valamint az ingyenesen hívható 06-80-38-39-40-es zöldszámon is lehet segítséget kérni. Ilyenkor a hatóság munkatársai kipostázzák a szükséges dokumentumokat, melyeket kitöltve kell visszaküldeni. Az NMHH szakemberei már a második lekapcsolási ütem területén is dolgoznak, ahonnan a felmért háztartások közül már kilencezer családnál szerelték be az ingyenes vételi eszközöket - zárul a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.