//

Bozóttüzekhez riasztották a tűzoltókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységei négy tűzesetnél avatkoztak be hétfőn és egy műszaki mentés kapcsán érkezett hívás a főügyeletre.

Délután a csongrádi Tábornok dűlőben egy hektáron fű és avar égett, és egy 16 négyzetméteres melléképület is lángra kapott. A tüzet a csongrádi egység beavatkozása fékezte meg, majd az egyik mártélyi tanya mellett a lángra kapott aljnövényzetet és az ott tárolt építőanyagokat érintő tűznek a hódmezővásárhelyi hivatásos, és a mártélyi önkéntes egység közös beavatkozása vetett véget. Szintén délután Hódmezővásárhely csomorkányi külterületén öt hektáron keletkezett tűz a száraz füves és cserjés-bokros területen, a lángokat a hódmezővásárhelyi és szegedi egységek oltották el. Nem sokkal később Domaszéken, a régi Ruzsai út mellett keletkezett tűz a száraz füves, bokros és nádas területen, amelyet a kiérkező szegedi egység számolt fel.

Délután a szegedi Kossuth Lajos sugárút egyik villamosmegállójában egy hölgy szorult a villamos alá. A szegedi egység kiérkezésére a mentők kiemelték a sérültet a jármű alól, így beavatkozásra itt nem került sor.

Előző sztori

Nemzetközi biblikus konferenciát rendeznek Szegeden

Következő sztori

Édesebbek, de “lisztesebbek” az almák a Föld melegedése miatt