Szórakozás

Ákos: illusztrációk vagyunk csupán a koncerthez

Ákos: illusztrációk vagyunk csupán a koncerthez

2013. augusztus 23., péntek
Ákos: illusztrációk vagyunk csupán a koncerthez
akos_koncert06_gs

A művészet olyan, mint a népmese: nem a valóságot mutatja be, hanem azt, hogy miként kellene annak kinézni - mondta Ákos, aki hat év kihagyás után ismét a Szegedi Ifjúsági Napokon énekelte el szimbólumokkal teletűzdelt dalait.

Hosszú turnésorozat végén látogatott el a Szegedi Ifjúsági Napokra

Kovács Ákos

, ez azonban nem hogy lefárasztotta, de feltöltötte őt és a zenekart. "Az utolsó három koncertünk négy nap alatt zajlik, túl vagyunk egy több mint tízezres látogatottságú mosonmagyaróvári bulin, és több mint huszonötezren látogattak ki a tűzijáték utáni fellépésünkre Budapesten. Azt gondoltam, hogy hullafáradt leszek, de nagy lendülettel érkeztünk Szegedre. Már harmadszor-negyedszer lépünk fel az itteni fesztiválon, és a városban is több koncertet adtunk, legutóbb éppen a Dóm téren. A Szindbád turné is itt kezdődött" - mondta a koncert előtt Ákos, elárulva azt is: egy teljesen más hangvételű turnéra kezdi meg a felkészülést, amint leadják gyártásra a tavalyi lemezbemutató koncertet megörökítő DVD-t.

Adj hitet

Ákos szerint ő és zenekara pusztán illusztrációként szolgálnak ahhoz a koncerthez, amelyet a közönség csinál önmagának - a dalokat nekik kell megélni, a friss zenekarok színpadra állásához szükséges egónak ilyenkorra már háttérbe kell szorulnia. "A közönség dönti el, hogy sikeres vagyok-e, én csupán arról beszélek, ami engem foglalkoztat, és örülök, ha van közönsége annak, amit kipréselek a fejemből. Jó dolog, hogy a sajtó egy bizonyos részének erős ellenállása ellenére huszonöt év után is itt lehetünk, olyan szintirock turnét lezárva, ahol összesen 185 ezer embernek játszhattunk. Azt csináljuk, amiről úgy érezzük, hogy helyes" - magyarázta a zenész. http://youtu.be/n1IL8BrPB90 Mély mondanivalót rejtő, szimbólumokkal teletűzdelt dalairól úgy nyilatkozott a zenész: a zene művészet, a művészetnek pedig nem arról kell szólnia, ami egyszerűen csak van, hanem az igazságot kell bemutatnia, ahogy annak kéne lennie. "Szerintem a művészetnek arról kellene szólnia, hogy mi az eredeti szándék. Olyan ez, mint a népmese: a legkisebb, vagyontalan fiú esélyek nélkül, végig vesztésre állva indul el a nagyvilágba, és a végén mégis ő győz, mert tiszta erők vezérlik. Elnyeri a fele királyságot és a királylány kezét, de még a gonosz boszorkát is beveszik dadusnak, mert a rosszat is meg lehet javítani. Arról kell szólnia, hogy van remény. Ezt pedig adnia kell valakinek" - mondta Ákos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.