//

168 órás újraélesztés az Árkádban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ujraelesztesrekord_02_seA Szegedi Sürgősségi Napok programjaként „egyszemélyes” újraélesztésre invitálnak mindenkit az Árkádba. A szervezők az újraélesztési gyakorlat rekordját szeretnék megdönteni.

A rekord megdöntéséhez 168 órán át, azaz egy héten keresztül egy adott újraélesztő fantom torzón kell kétpercenként másnak elvégeznie az újraélesztési gyakorlatot. A szakképzett stáb mindenkit felkészít előtte a megfelelő mellkaskompresszióra és lélegeztetésre, ezért a laikusoknak sem kell megijedni az esetleges hibázástól.

A nagyszabású akció múlt vasárnap kezdődött. A rekordkísérlet célja a civil lakosság figyelmének felhívása a helyszínen minél hamarabb elkezdett újraélesztésre szükség esetén. Nagy Csaba, a program egyik szervezője elmondta, vár mindenkit egy-egy 2 perces újraélesztés-szimulációra, ugyanis amellett, hogy egy rekordot próbálnak megdönteni, a résztvevők tanúsítványt kapnak, valamint részt vesznek egy sorsoláson e hét vasárnap 14 órakor, ahol értékes nyereményekre tehetnek szert.

A kísérletből még hátravan néhány nap, így aki szeretne, az minél előbb csatlakozzon a rendezvényhez. Ezen megmozdulás mellett egy adománygyűjtést is szerveznek, amelyből a befolyó összeget egy mellkaskompressziós készülék (LUCAS2) beszerzésére szeretnék fordítani.

A III. Szegedi Sürgősségi Nap keretében lesz pénteken lesz kéklámpás felvonulás, baleseti szimuláció, szombaton pedig családi programok, Mentő Olimpia, újraélesztési, harctéri evakuálás és mentési bemutató, illetve egy sürgősségi osztály életébe is bepillanthatnak az érdeklődők.

A rendezvény részletes programja itt található!

Molnár Máté Zoltán

no images were found

Előző sztori

Nem az akciós szőlő a kelendőbb a Mars téren + FOTÓK

Következő sztori

Mobiltelefon-szolgáltatást indít a Mol