Sport

Világjátékok: Kanyó Dénes viszi a magyar zászlót a megnyitón

Világjátékok: Kanyó Dénes viszi a magyar zászlót a megnyitón

2013. július 25., csütörtök
Világjátékok: Kanyó Dénes viszi a magyar zászlót a megnyitón
Kanyo_denes_a_celban.JPG

A szegedi búvárúszó Kanyó Dénes lesz a magyar csapat zászlóvivője a kolumbiai Caliban sorra kerülő IX. Világjátékok magyar idő szerint péntek hajnali megnyitóján.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának csütörtöki tájékoztatása szerint a többszörös szegedi világbajnok csak úgy vállalta a megtisztelő feladatot, hogy gyakorlatilag a bevonulás után elhagyja a stadiont és visszamegy a szállására pihenni. "Másnap reggel nekem már selejtezőt kell úsznom, így egyszerűen nem várhatom ki a megnyitó végét" - mondta

Kanyó

, akinek ez lesz a harmadik Világjátékok-szereplése. A nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi eseményén - amely augusztus 5-ig tart - Magyarországot 12 sportágban 58 sportoló képviseli. Legutóbb, négy évvel ezelőtt Tajvanban a magyar sportolók két arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek a Világjátékokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.