Sport

Universiade: Csabai Dóra viszi a magyar zászlót a megnyitón

Universiade: Csabai Dóra viszi a magyar zászlót a megnyitón

2013. július 4., csütörtök
Universiade: Csabai Dóra viszi a magyar zászlót a megnyitón
magyar_universiade_csapatlogo

Csabai Dóra Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik vízilabdázó viszi a magyar zászlót a 27. nyári Universiade szombati megnyitó ünnepségén, az oroszországi Kazanyban.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatatása szerint a nyitóceremónia magyar idő szerint 19.30-kor kezdődik. Az Universiade július 17-ig tart, a magyar küldöttséget 130 versenyző és 61 kísérő alkotja. Az eseményre 160 országból mintegy 13 ezer sportoló érkezik. A magyarok a 27 sportágból 16-ban, köztük két csapatjátékban - női és férfi vízilabdában, valamint női kosárlabdában - indulnak.

Szegedet összesen 21 sportoló és sportvezető képviseli

a főiskolai olimpián.

Felvonták a magyar zászlót Kazanyban

Felvonták a magyar zászlót szerda délután a szombaton kezdődő 27. Nyári Universiade helyszínén, az oroszországi Kazanyban. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint Magyarországot a Dél-afrikai Köztársasággal és Szenegállal együtt köszöntötték az egyetemi-főiskolai sportolók legnagyobb világjátékán. A ceremónián a női vízilabda-válogatott tagjai és szövetségi kapitánya,

Kelemen Attila

, valamint

Tóth László

ökölvívó és edzője,

Füzesy Zoltán

, illetve a szinkronúszók csapatvezetője,

P. Vándor Géza

is részt vett. Magyarország eddigi mérlege az Universiadékon 109 arany-, 88 ezüst- és 96 bronzérem. A legutóbbi, 2011-es Universiadéról, a kínai Sencsenből a magyar küldöttség hat arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tért haza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.