Kultúra

Újabb Shakespeare-darab a Belvárosi moziban

Újabb Shakespeare-darab a Belvárosi moziban

2013. július 12., péntek
Újabb Shakespeare-darab a Belvárosi moziban

Július 18-án 19 órától vetítik a Belvárosi moziban a Shakespeare-sorozat következő darabját: Minden jó, ha vége jó.

Shakespeare: Minden jó, ha vége jó – színházi közvetítés a londoni Shakespeare’s Globe színházból, felvételről, angol nyelven, magyar felirattal, HD 5.1 minőségben.

minden_jo

Az angol nyelvterületen kívül elsőként Magyarországon láthatóak a világhírű Shakespeare’s Globe produkciók. E színház az egykori londoni Globe-nak hű mása, melyet az eredeti közelében építettek fel 1997-ben azzal a céllal, hogy

Shakespeare

örökzöld művei újra autentikus környezetben jelenhessenek meg. Az eredetileg 2011-ben rögzített előadások a maguk teljességében kerülnek a mozivászonra, az immár megszokott kiváló képminőséggel, 5.1 térhatású hanggal és magyar felirattal. Az előadások eredeti nyelven, hamisítatlan brit kiejtéssel szólalnak meg. A

John Dove

rendezte darabban az Olivier-díjas

Janie Dee

(Én és Orson Welles) bravúros alakítást nyújt Roussillon grófné szerepében. Az árvaságra jutott főszereplő, Helena (

Ellie Piercey

) nem ismer lehetetlent, hogy az ifjú és rátarti arisztokratát, Bertramot (

Sam Crane

) magához láncolja. A kényszerházasság elől Bertram a csatatérre menekül. Pazar jelmezek, igényes, korhű muzsika és csodálatos színész-egyéniségekből álló csapat fémjelzi ezt a csehovi, nem tiszta komikumot magában rejtő Shakespeare-darabot. A romantikus vígjátéki fordulatokban bővelkedő mű Shakespeare nyelvi leleményeinek leggazdagabb tárháza. Ki bolond, ki szentimentalista, ki bölcselő a darabban. A roppant fordulatos cselekményszálakat egy céltudatos hősnő tartja kézben, bárdolatlan férje megleckéztetésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.