Bulvár

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség Pitvaros vezetőinek ügyében

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség Pitvaros vezetőinek ügyében

2013. július 11., csütörtök
Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség Pitvaros vezetőinek ügyében

A Makói Járásbíróság által kiszabott pénzbüntetés súlyosbítása érdekében jelentett be fellebbezést az ügyészség Pitvaros vezetőinek ügyében - tájékoztatta Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A bíróság nem jogerős ítéletében a Csongrád megyei község polgármesterét és a jegyzőjét 200-200, a 2011-es képviselő-testület két tagját 150-150 ezer forint, másik két tagját 100-100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte hétfőn. A Makói Járásbíróság a jegyzőt, a polgármestert és a jegyzőkönyvet hitelesítő két képviselőt hivatalos személy által társtettességben elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében mondta ki bűnösnek, az ülésen névleg részt vevő másik képviselőt pedig bűnsegédi bűnrészesség miatt marasztalta el. Az elsőfokú ítélet szerint a közoktatási törvény alapján minden évben május 31-ig van lehetőség az iskolák szervezeti átalakítására. Az ambrózfalvi általános iskola a magyarcsanádi, míg a csanádpalotai óvoda a pitvarosi társuláshoz kívánt csatlakozni, de ezen igényüket későn, 2011. május 20-án jelentették be. Tekintettel arra, hogy az átszervezéshez a képviselő-testület döntésén kívül - annak meghozatala után öt napon belül elkészítendő - szakértői vélemény beszerzése is szükséges, a vádlottak az idő rövidsége miatt május 20. és 27. között úgy írtak alá május 20-i dátumozással az átalakítást lehetővé tevő határozatokat, hogy az azokat elfogadó testületi ülést ténylegesen nem tartották meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.