Közélet

Pénteken folytatódik a kánikula

Pénteken folytatódik a kánikula

2013. július 25., csütörtök
Pénteken folytatódik a kánikula

A tartós hőség miatt az ország jelentős részére másodfokú figyelmeztetést, a heves zivatarok és felhőszakadás miatt négy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a péntekre várható heves zivatar, valamint felhőszakadás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére adtak ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést. Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint a fővárosra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható hőség miatt. Így ezeken a területeken a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 35 fok között valószínű. Az UV-B sugárzás a nagyon erős szintet is elérheti. A középtávú előrejelzés szerint a következő napokban fokozódik a kánikula. Emiatt csütörtöktől hétfő éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.