Közélet

Megérkezett az első 10-es troli Szegedre + FOTÓK

Megérkezett az első 10-es troli Szegedre + FOTÓK

2013. július 31., szerda
Megérkezett az első 10-es troli Szegedre + FOTÓK
troli01_gs

Szerda reggel megérkezett városunkba a 13 új trolibusz első példánya. A 228 milliós járműből idén még akár további öt darabot leszállíthat a gyártó.

Információink szerint ez év októberig kell a típusengedélyt megkapnia a járműnek, év végéig pedig még további 3-5 troli érkezhet. Ha az önkormányzat megrendeli a szolgáltatást, akkor 2014 januárjától már futhat is a 10-es vonalon a piros trolibusz, a felsővezeték ugyanis már készen várja az áramszedőket. A szegedi tömegközlekedés-fejlesztési nagyprojekt keretében a város összesen 13 egyedi külsejű, új típusú trolibuszt rendelt az Ikarus-Škoda Konzorciumtól egyenként 800 ezer eurós – nagyjából 228 millió forintos – áron. Az új járművek karosszériája a konzorcium magyar tagjánál, a Magyar Autóbusz Kft. üzemében készül, a hajtásrendszert a cseh partner, a Plzen városában működő Škoda Electric a.s. cég gyártja le. A járművek alacsonypadlósak lesznek, csuklósak, 18,75 méter hosszúak és 2,55 méter szélesek. Klímaberendezéssel szerelik fel a vezetőfülkét és az utasteret is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.