Sport

Labdarúgás: egykori gólkirálya repítené a Volánt az NB III-ba

Labdarúgás: egykori gólkirálya repítené a Volánt az NB III-ba

2013. július 20., szombat
Labdarúgás: egykori gólkirálya repítené a Volánt az NB III-ba
faragobence_tisza_volan03_gs

Egy év után visszatért a Tisza Volán SC Szeged csapatához Faragó Bence. A 24. születésnapját októberben ünneplő csatár szívesen szerepelne akár hosszabb távon is Tóth Ákos vezetőedző együttesénél, a megyei I. osztályban azonban nem tervez sokáig maradni.

A tehetséges támadó

(képünkön 10-es számmal)

a 2011-2012 szezonban, még a Tisza Volán SC Szeged színeiben gólkirályi címet szerzett az NB III Alföld csoportjában. A 29 mérkőzésen lőtt 23 gól megfelelő ajánlólevélnek bizonyult ahhoz, hogy az osztrák hetedosztályú USC Krumbach egy pénzügyileg igazán előnyös ajánlattal jelentkezzen beFaragóért. A játékost megkérdeztük az Ausztriában eltöltött időszakáról. „Úgy érzem, az anyagiak mellett fontos tényező volt az is a váltásnál, hogy egy erősebb bajnokságba kerülhettem. A játékosok abban a ligában talán nem annyira technikásak, erőnléti állapotukra viszont jellemző, hogy képesek akár 90 percen keresztül hajtani. Féltávnál a csapatom harmadik helyen állt a pontvadászatban, és bár lőttem 8 gólt, illetve adtam 5 gólpasszt, a fizetésemből vissza szerettek volna venni. Végül úgy döntöttem, mindkét félnek úgy a legjobb, ha hazatérek Magyarországra” – ecsetelte kinti élményeit

Faragó Bence

. A szezon második felét így már idehaza, az NB III-as Mórahalom VSE csapatánál töltötte. Itt

Csák Zoltánnak

a kezei alatt dolgozhatott, aki annak idején a Makó másodosztályban szereplő csapatánál először játszatta a felnőttek között. A csatárnak saját bevallása szerint nem sikerült jól az idei tavasza, teljesítményével (12 mérkőzésen 3 gól) nem elégedett maradéktalanul. Nem sikerült bennmaradniuk a harmadosztályban. Nevek említése nélkül annyit még elárult, néhány játékostársával nem alakult a legjobban a viszonya, továbbá a csapatnál időnként jelentkező pénzügyi bizonytalanság okán is a távozás mellett döntött.

faragobence_tisza_volan_sajto02_gs

Új munkaadójáról úgy nyilatkozott, a mögöttünk álló idény során az NB III Alföld csoportban tizedik helyen végzett Tisza Volán kerete egyben maradt, sőt, az újonnan érkező játékosok révén csak erősödött. Ennek okán úgy érzi, jogos lehet azon célkitűzésük a következő kiírásra, hogy megnyerjék a megyei I. osztály küzdelmeit. Arra a kérdésre, hogy hány gólt vár magától a szezonban, a következő választ adta: „Nem szeretném számosítani az elvárást, az a célom, hogy minél hasznosabb legyek a csapat számára. Úgy gondolom, nem kizárólag rám lesz kihegyezve a játékunk, hiszen kifejezetten jól igazoltunk, mostanra legalább 5-6 játékos van a keretben, aki képes lehet arra, hogy eldöntsön mérkőzéseket.” Bár Faragó Bence a foci mellett jelenleg masszőrként dolgozik egy helyi wellness- és fürdőközpontban, mindenképpen a sport területén képzeli el karrierje folytatását. Reményei között fogalmazta meg, hogy a Tisza Volánnal az esetleges feljutást követően akár vérmesebb célkitűzéseket fogalmazhatnak majd meg a jövőre nézve. Mint elmondta, a Tisza-parti futballszurkolók is megérdemelnék, hogy magasabb szinten lássanak játszani egy szegediekre épülő, szegedi csapatot.

Szuda Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.