Karate: magyar arany és bronz az egyetemi Eb első napján

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karateeb_mefs_130719_nmcs_004Kitűnően kezdett a magyar csapat a Budapesten megrendezett VI. Karate Egyetemi Európa-bajnokság első napján.

Július 19. és 21. között zajlik a VI. Karate Egyetemi Európa-bajnokság a budaörsi sportcentrumban. Hazánk első alkalommal rendez egyetemi Európa-bajnokságot, melyen huszonhat országból rekordszámú százharminc egyetem hallgatója méri össze tudását.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség honlapjának tájékoztatása szerint Tadissi Martial, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója aranyérmet szerzett -67 kg-os súlycsoportban a Salzburgi Egyetem hallgatója, Stefan Pokornyval szemben. Molnár Réka – szintén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója bronzéremmel zárta a napot – 50 kg-os súlycsoportban.

tadissimartial_karateeb_mefs

Az esemény ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Kiss Norbert ifjúságért és sportért felelős helyettes államtitkár, Alberto Gualtieri, az Európai Egyetemi Sportszövetség tiszteletbeli elnöke, Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, valamint Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke. A nyitóceremónia keretében köszöntötték az kazanyi Universiadéról aranyéremmel hazatérő vízilabda-válogatott kapitányát, Vincze Balázst. A megnyitón részt vett Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, Universiade csapatvezető.

Első nap nyolc aranyérem került kiosztásra. A küzdelmek szombaton és vasárnap folytatódnak.

Előző sztori

Labdarúgás: egykori gólkirálya repítené a Volánt az NB III-ba

Következő sztori

Labdarúgás: Détári és barátai Mórahalmon rúgják a bőrt