Sport

Kajak-kenu: új tervek, regionalitás, távozó névadó a Szegedi VE-nél

Kajak-kenu: új tervek, regionalitás, távozó névadó a Szegedi VE-nél

2013. július 29., hétfő
Kajak-kenu: új tervek, regionalitás, távozó névadó a Szegedi VE-nél
szegedive_vizitelep06_gs

2014-től kiszáll a szegedi kajak-kenusok támogatásából az EDF-DÉMÁSZ. A vízisport egyesület most új névadó szponzort keres.

"Egy rendkívül sikeres időszak után döntött így az áramszolgáltató nemzetközi vállalat - nyilván a gazdasági környezet hatására - hogy kiszáll egyesületünk támogatói sorából. Amit azonban ez az együttműködés létrehozott, arra kölcsönösen büszkék lehetünk: mind az 5 olimpiai aranyra és a számtalan világ-, Európa-bajnoki és utánpótlás világversenyeken, valamint az Universiadékon elért érmekre és helyezésekre" - közölte

Dervarics Attila

klubelnök szombati bejelentése nyomán a SZEGEDma.hu-val

Petrovics Kálmán

, az egyesület igazgatója. Hozzátette: a magas szintű sportszakmai munkához szükséges anyagi feltételeket Szeged város Önkormányzata és névadó szponzor, DÉMÁSZ Zrt., később EDF DÉMÁSZ Zrt. biztosította. Támogatásuknak köszönhetően az egyesület gazdálkodása a bemutatott időszakban stabil volt, köztartozás nem keletkezett, a költségvetési terveket pedig rendre teljesítik. Az egyesület ennek ellenére tervezi a jövőt. "A 2020-ig terjedő, két olimpiai ciklust felölelő időszakra készített stratégiánkban a korábbihoz hasonló eredményességi célokat állítottunk magunk elé. Rutinos bajnokaink mellett helyet követelnek maguknak az utánpótlásból felkerülő ifjú sportolóink. Terveinkben új elemként jelenik meg a regionalitás. A kis egyesületekkel összefogva szeretnénk régióra kiterjedő programokat elindítani az utánpótlás-nevelés, a vízi-turizmus, a közös pályázatok területén. Azon kívánunk munkálkodni, hogy a régió vízi sportja még magasabbra emelkedjen" - közölte a korábbi világbajnok kajakos. Mindezen tervek 2014-től azonban új névadó szponzorral kell megvalósuljanak. Petrovics Kálmán a SZEGEDma.hu kérdésére elmondta, az eddigi támogatók reményeik szerint megmaradnak. A szegedi önkormányzat mindig is rendkívül korrekt módon állt a város legeredményesebb sportegyesületéhz, a Szegedi Vízmű Zrt. támogatására is számítanak, továbbá a kanadai-amerikai Chesterton is kitart a kajak-kenusok mögött, jóllehet anyagi támogatásuk nagyságrendileg nem ugyanaz a kategória, amilyent az EDF-DÉMÁSZ-szal való jövő évtől megszűnő kapcsolat jelentett. A Szegedi Vízisport Egyesület 2000 óta a kajak-kenu, az evezés és a vízisportok szabadidős területén végzi tevékenységét, s lett a kilencvenes évek mélyrepülése után az elmúlt három olimpiai ciklusban a Dél-Alföldi Régió legsikeresebb klubja. Athénban, Pekingben és Londonban, azaz az elmúlt három olimpia eredményei alapján 37 ponttal a második egyesületnek számít a Budapesti Honvéd mögött országos összehasonlításban. Tagsága közel 500 fő, de a Felső Tisza parti vízitelepen rendszeresen sportolók száma az ezer főt is meghaladja. A Szegedi VE-nél jelenleg 13 edző irányítja a sportszakmai munkát, az utánpótlás létszáma 300 fő felett van, a korosztályos válogatottakban 14-16 fiatal sportoló, a felnőtt válogatott keretekben 6-8 versenyző szerepel évről-évre. Az elmúlt 12 év nemzetközi eredménye 5 olimpiai arany, 2-2 ezüst és bronzérem. A világbajnokságokról 28 aranyérem, Európa-bajnokságokról 27 arany, utánpótlás világversenyekről 19 aranyérem a mérleg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.