Közélet

Hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárút burkolathibáit

Hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárút burkolathibáit

2013. július 5., péntek
Hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárút burkolathibáit

Július 8-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan valamivel több, mint 1 hónapig tartanak majd.

Az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán a közös tömegközlekedési sávban észlelt útburkolati meghibásodások javítását kezdi meg a kivitelező, A-Sz-E konzorcium július 8-án, hétfőn. A kivitelező garanciális javítás keretében a sérült illetve berepedezett bazalt beton burkolatot javítja, szükség esetén cseréli. A munkálatok előreláthatóan bő 1 hónapig tartanak.

A felújítás ideje alatt a tömeg-és autós közlekedés rendje a következőképpen módosul:

A helyi 64-es, 75-ös, 78-as, 78A jelzésű, 79-es és 7F jelzésű autóbuszok ez alatt az idő alatt nem haladhatnak a Kossuth Lajos sugárút Vásárhelyi Pál utca és a Szent Gellért utca közötti villamos vonal-szakaszon, hanem a gépjárműforgalommal közös sávban közlekedhetnek, és mindkét irányban ideiglenes megállóhelyeken várják az utasokat. A városból kivezető útszakaszon, a Rókusi körút irányába az autóbuszok a Tavasz utcai megállóhelyet nem érintik, csak a Damjanich utcai ideiglenes megállóban állnak meg. A befelé irányú útszakaszon a változások a Mars tér irányába közlekedő járatokat érintik. Itt a „Vásárhelyi Pál utca”, majd a „Damjanich utca” ideiglenes megállóban állnak. A „Tavasz utca” megállóhelyet nem érintik, helyette a „Rókusi templom” ideiglenes megállóhelyen állnak meg. A burkolat-javítás a villamosok menetrendjét nem érinti, a villamosok a szokásos rend szerint, változatlanul közlekednek. Minden javítás a garanciavállalási kötelezettség keretében valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat és a lakosság nyugalmát a lehető legkisebb mértékben fogják zavarni a munkálatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.