Közélet

Hét kilométer a cigi a szegedi Mogyoró utcából

Hét kilométer a cigi a szegedi Mogyoró utcából

2013. július 15., hétfő
Hét kilométer a cigi a szegedi Mogyoró utcából
nemzetidohanybolt02_ia

Szegeden négy non-stop működő nemzeti dohányboltban vásárolhatunk a nap bármelyik szakaszában cigarettát, ebből kettő működik csak a belvárosban. Újszegeden nyolc, Dorozsmán pedig négy trafik nyitott meg, Gyálarétről hét kilométert kell autózni egy doboz cigiért.

Szegényes választék fogadta az áruházakban dohányterméket vásárlókat a múlt hétvégén: a legtöbb helyen már csak a mentolos, vékony szálú cigaretták maradtak a polcokon. Az üzletek igyekeztek túladni készleteiken, július 15-e éjféltől ugyanis már csak a nemzeti dohányboltoké az értékesítés joga. Országszerte több, mint ötezer trafik nyitott meg a hónap elején, Szegeden eddig 80 üzlet került fel a

hivatalos oldalra

, ez a szám várhatóan még bővülni fog a közeljövőben.

Éjfél után öt trafik van nyitva

Szeged belvárosában a Tisza Lajos körút vonalán helyezkedik el a legtöbb dohányüzlet, de a Petőfi Sándor sugárúton, a Mars téren vagy a Kereszttöltés utcában sem kell sokat gyalogolnunk a cigiért. Ha azonban éjszaka támad kedvünk a füstölgésre, már jóval korlátozottabbak a lehetőségeink, az üzletek nagy része ugyanis este nyolc, de legkésőbb tíz óra után bezár - éjfélig a Bécsi körúti, éjjel kettőig pedig a Dugonics téri dohánybolt van nyitva. Jelenleg négy non-stop működő trafikot számoltunk össze Szegeden: kettő a belvárosban (Mars tér 17. és a Zárda utca 6. szám alatt) működik, egyet a Napfény Parkban (Szabadkai út 7.), egyet pedig a Rókusi körút 42. szám alatt találhatunk. Újszegeden nyolc, Dorozsmán négy üzlet nyílt meg július elsejétől, Tápé-Petőfitelepen kettőt, Kecskéstelepen pedig egyet találtunk a jelenlegi adatok alapján. Baktón és Klebelsberg telepen egyetlen koncessziós jogot sem nyertek, a legrosszabbul azonban a gyálaréti dohányosok jártak: a Mogyoró utcából lemérve 6,9 kilométert kell megtenni a legközelebbi trafikig a Szabadkai úton. Nincsen trafik Szentmihálytelken sem, innen is a Napfény Parki üzlet van a legközelebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.